kocour17 Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Porce: cca 20 tyčinek Ingredience Ovesné vločky 300 g Mléko 150 ml Nízkotučný tvaroh 250 g Jablko 1 ks Mandle - loupané 2 hrsti Vlašské ořechy 2 hrsti Med 3 lžíce Postup: Ovesné vločky zalijeme vlažným mlékem a necháme 30 minut nabobtnat. Mezitím si připravíme mandle a vlašské ořechy, které nakrájíme na menší kousky. Po 30 minutách smícháme ovesné vločky s ořechy a přidáme tvaroh a med. Vše pořádně promícháme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozetřeme rovnoměrně na výšku asi 1 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 175°C po dobu 45 minut. Necháme vychladnout a rozřežeme na menší části. Lze přidat např. sušené ovoce nebo pokapat čokoládou, to je už na vás, jak si tento recept vyladíte. Hlavně je to zdravá svačina. A mnohem lepší než kupované tyčinky. Energetická hodnota: 1 tyčinka 400 KJ 4,5g Bílkovin 13g sacharidů z toho cukry 2,8g 3g tuky 4,5g vlákniny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostkoj Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Tak jsem zkusil, ale mám je nějaký měkký, nevíš čím to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 čoveče, napadá mě jediná věc, možná to je kravina.... Ale jakou máš troubu? Všechny teploty jsou udávaný pro trouby plynový.... Elektrická nebo horkovzdušná se nastavuje cca o 20-30°C méně.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venomcz Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 pamatuj chlape , že tvrdýýýý , je vždy lepší zeptej se manželky O:))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostkoj Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Hele troubu mám elektrickou a dělal jsem to bez foukání, aby se to propeklo. Napadlo mě jestli to nemůže být tím že byli vločky moc nasáklý Manželka má na tu tvrdost lepší triky, než já s mysli tyčinkama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maturantka Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Tycinky jsem kdysi delala podle receptu ze salka misto mleka (a priste zkusim to spis s mlekem, protoze salko je desne sladky), a poprve taky tycky byly mekci, protoze jsem dala moc mleka a malo vlocek a ostatniho. V mise uz to vypadalo, ze kdyz pridam dalsi, tak uz se to neslepi, ale jeste by to trochu sneslo. Treba aspon sezamu nebo neceho drobnejsiho. A moc se mi neosvedcil kokos, chyta vlhkost a pak jsou tycinky a chvili jak mokrej hadr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.