Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

pretekajuci intercooler


dodS12

Recommended Posts

caute, chcem sa spytat, ci mate skusenost s tym, ze vam cez intercooler preteka motorovy olej. Najprv som si myslel, ze je to preto, lebo je deravy a ze to vyriesim kupou noveho, ale ako som sa dozvedel, tym sa to neopravi, lebo ten motorovy olej nema co v intercooleri hladat. a bolo mi povedane, ze ten olej prechadza cez turbo do intercooleru, takze uz turbo bude zle a vyriesenie tochto problemu bude jedine repasom turba.

Pod autom mavam v garazi stale flak ,velkost zavysi od stylu jazdy, ale teraz sa mi stalo,ze pri rovnakom style jazdy tam byva uz 2krat az trikrat vecsi flak.

Este mi bolo povedane, ze je mozne,ze keby so tam dal novy intercooler , tak to by tiez nebolo dobre, lebo by ten olej co prepusta s turba isiel dalej. Takze podla vsetkeho riesenie je najskor repas turba a az potom novy intercooler.

Mali ste niekto s tymto skusenost?

Pomoze repas turba?

motor 2,2 hdi, 2001 r.v.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviděl jsem na 406 IC,terý by dole nepropouštěl, můžeš to vyřešit jako já a spodek zalít pryskyřicí, ale není vlatně žádný důvod to dělat. Nicméně toho oleje tam prolíná poměrně málo, pokud ty máš pod IC pokaždé flek (a seš si jistej, že je to z něj) tak máš asi poměrně velký problém. Takže odpoj spodní hadici, vylej olej ven, a třeba za měsíc to zopakuj, Pokud tam bude znovu oleje tolik, že z toho něco vyleješ, pak hodně riskuješ nasátí oleje a tím zničení motoru.

[upravil dne 28/2/13 16:54 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano urcite to preteka na spodu intercooleru, je tam cerstvy olej, jazdil som tak asi 20000 km pod autom byval taky maly flak, pravdaze, ked som to vytacal alebo jazdil po dialnicy tak ostal obrovsky flak a musel som doliat aj 2 - 3 deci oleja.

Preto sa pytam ci mi tento problem vyriesi repas turba.

Lebo sa boji toho co si pisal,ze ked ten intercooler zalepim alebo tam dam novy tak mi to bude nasavat olej do motoru a ako si napisal,tak to poskodi motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám motor RHR,tiež mám ten problém.Ked som vyviedol odvetranie motora mimo sanie,oleja je podstatne menej .Predtým som intercooler aj hadice vyumýval acetonom,saponátovou vodou,a poriadne vysušil fénom samozrejme zvnútra.Po 10 000km sa začal olej zas ukazovať na cooleri,tak to zanedlho zopakujem.Turbo zatiaľ neriešim.Myslím,že je normálne,ked u turba je v hadiciach trochu oleja.Treba však posúdiť,čo je trochu.Keby si ho z hadic vylieval,tak to nie je trochu.

V intercooleri sa kondenzujú aj výpary oleja z odvetrania,tam ho bude asi viac ako v hadiciach.

[upravil dne 28/2/13 22:16 od ferinko2]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, to není o poškození motoru, to je o jeho kompletní destrukci. Když Ti motor nasaje olej z intercooleru, roztočí se tak, že nejde zastavit. Vypnutí klíčku ho nezastaví, většinou nejde ani udusit přes kvalt. Přetočí se přes max otáčky a většinou to končí ojnicí skrz blok. Je to opravdu fofr. A příčina je propouštějící turbo, jak jsi správně vydedukoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motor si olej z IC nasaje jen když ho je tam moc, pokud je množství malé a konstantní (protože prasklinou kape ven), tak nic nehrozí:myslim, musí se ale pravidelně kontrolovat a dolívat olej do motoru

Tím neříkám, že je to způsob opravy;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no presne ako vravite, musim kontrolovat stav motoroveho oleja, aby som ho tam nemal malo.

No v pondelok sa chystam dat mechanikovi vycistit intercooler a uz sa obzeram po repasovanych turbach, nebavi ma to uz stale dolievat olej a tie flaky vsade, kde zastavim:) a hlavne nechcem riskovat poskodenie motora

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy tomu nevěřím, ta spodní hadice ve který se to drží je níž než IC, takže tam toho bude daleko víc. Něco se vyfouká a sežere, ale to hlavní tam podle mě zůstane. :myslim

IC je o neco vyse nez spoj te spodni hadice a plastoveho vedeni k turbu pod motorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...