Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Wifi - občasné omezení


enikybeniky

Recommended Posts

Prosím, zkuste mi poradit.

Na mém notebooku se mi občas stane (třeba jednou za pár dní nebo dnes i 2x za ráno), že wifi ohlásí \"omezeno\" a tak za 5 vteřin se zase napojí jako by nic.

Je to dosto nepříjemné, pokud člověk zrovna něco dělá (nehledě na to, že mě to třeba vyhodí z WoT :D).

Přítelkyni na jejím NTB to prý nedělá, na PC, které jede taky na wifi jsem si taky ničeho nevšiml. Na telefonu taky nic.

NTB jsem kompletně přeinstalovával (dělalo to hned po koupi), chvilku se to tvářilo, jako že pohoda, ale ejhle, ono nic moc.

Jelikož jsem vyreklamoval starý router, tak se kupoval nový. Doufám, že to není třeba modulem v NTB, nevím, jak bych to reklamoval. :(

Ještě pro jistotu podotknu, že jedu na Win 8.

[upravil dne 28/2/13 15:42 od enikybeniky]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je právě nač jsem se ptal. Zda máš omezené připojení do wifi a nebo jsi ve Wifi připojený a máš omezené připojení pouze ven do internetu. Protože je pak otázka přidělování IP nebo problém s DNS a podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak problém bohužel přetrvává. :( Včera 2 výpadky během cca 30-ti minut, předtím možná tak jednou za celou dobu. Jsem ochotnej klidně poslat notebook na měsíc na reklamaci, ale výsledek se mi zdá nejistý.

Přítelkyně měla v tu dobu zaplý taky notebook s netem a u ní nic. Potom následoval druhý výpadek, kdy už měla notebook vyplý.

Neexistuje nějaký program na sledování wifi-sítě, kde bych viděl nějaký graf s případnými výpadky? Že bych ho zkusil na pracovní wifi, jak se bude chovat. Nebo nějaké nahrávání pracovní plochy, aby byl obrazový důkaz. Taky by to mohli v Samsungu tak nějak testovat a nic by se zrovna neprojevilo. Že já jsem ho nevrátil ve 14-ti denní lhůtě. :grr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych moc rád, opravdu, ale já nevím. :mad: Když se během výpadku podívám na připojení, tak vidím vícero sítí. Beru to tak, že mi nevypadne internet od UPC jako takovej, ale prostě net přes wifi na jednom konkrétním notebooku. Testovat to současným klikáním na PC, noťas a telefonu, to bych taky nemusel dělat nic jnýho. Proto jsem se aspoň zeptal přítelkyně, zda jí to jede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš OS win 7 tak úplně dole je volba otevření centra připojení a tam graficky vidíš svůj notebook ----router-----internet as ukazuje to i zda to je kde připojené či omezené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tam se sice přes plochu a zobrazení sítě dostaneš do toho centra také, ale bohužel už to tam graficky namalované není, nevím proč, bylo to pro laiky nejlepší. Asi chtějí abychom měli víc práce. Asi bych vzal notebook a vypravil se někam kde tomu rozumnějí a vyzkouší to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, jestli je šance, že by mi někde po nějakým testu řekli, ano, je to rozbitý (špatnej ovladač nebo něco) nebo je to v pořádku, chyba je u Vás, tak bych to možná mohl někam do PC opravny (???) dát. Nebo to poslat rovnou na reklamaci? Měsíc to bez něj přežiju.

Nebo můžu z toho centra vytáhnout nějaký údaje, který by byly nápomocný?

[upravil dne 12/3/13 12:57 od enikybeniky]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tam kde opravují PC a notebooky by měli být schopni určit zda se NB chová korektně a nebo nikoliv. Pokud se odpojuje z Wifi tak je chyba nejspíš v NB, pokud padá připojení ven a wifi je přitom OK, tak je problém někde jinde, možná v routeru, možná u poskytovatele služeb. Těžko říct takto z hlavy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...