Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak se chovají tzv.viry v Androidu?


lape

Recommended Posts

Ahoj.Mám dotaz na chování škodlivých aplikací v androidu.Jde mě o to jestli fungují jen když je zařízení on-line,nebo sbírají data(hesla,jména,kontakty atd.)pořád a po připojení k netu je odesílají?Jestli je teda relativně bezpečné používat v offline režimu třeba mobil banking,nebo je to v podstatě jedno?Mám týden mobil s Androidem,tak zjišťuju co a jak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mám Zoner antivirus,ale co jsem vyčetl na netu,tak na Androida jsou antiviry jen podvod na uživatele,páč na Androida viry jak je známe z PC nejsou.Včechno to jsou aplikace,které chtějí při instalaci odkliknout povolení,že můžou dělat různé věci.Takže ten tzv. antivir nemá co detekovat,když člověk povolí instalaci a třeba si nevšimne,že tam bylo i zasílání drahých sms atd.BTW ten Zoner sám u sebe hlásí vysoké riziko,ale to dělal i AVAST který jsem tam měl asi 2 dny. :) :) Takže tolik k antivirům v Androidu a to co jsem vyčetl na netu,pokud je to jinak,tak se rád nechám poučit,protože s Androidem teprve začínám.Mě se ale jedná jen o to jestli pokud si tam náhodu nějakou škodlivou aplikaci dám,tak tato sbírá a odesílá data jen když je mobil připojený k netu,nebo je sbírá i když je mobil odpojený a po připojení odešle co nasbírala,nebo v reřimu off line neškodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to s antivirem v androidu moc nepřeháněl .. mnohem efektivnější je spíše neinstalovat do telefonu každou pí*covinu, kterou na netu najdu a když už ano, tak se podívat, co požaduje = co jí povoluji za oprávnění :)

A to je vše přátelé :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...