Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nehrají repráky, při vyndaném rádiu jeden reprák chrčí


Cune

Recommended Posts

Ahoj všem,

právě se potýkám s divnou věcí. Nedávno mi autorádio (Pioneer) ohlásilo nějakou chybu (POWER IC DAMAGED). Prostě přestalo úplně fungovat. Usoudil jsem, že rádio běhá po věčných lovištích a vyndal jsem ho a jiné tam nedával. Jenže po vyndání rádia mi občas chrčí v levým dveřním repráku (I KDYŽ JE RÁDIO VENKU!). Nakonec jsem musel vyndat i ten reprák - ten je na pohled zdravej. Dnes jsem chtěl do auta dát starší rádio, které jsem tam měl před tímto. To rádio vždy fungovalo. Teď také funguje, akorát se z repráků line mrtvolné ticho. Prostě nic neni slyšet. Když jsem tam toto druhé rádio dával, dal jsem tam zpět i ten vyndaný dveřní reprák. S ním i bez něj prostě nic. A když tam ten reprák je, tak to v něm taky občas chrčí (ať je rádio vypnuté či zapnuté). Takže i druhé rádio je venku a ten reprák taky, pač se to nedá poslouchat. Vypadá to na nějakou jebu v elektrice :bacha:fnuk

Zkoušel jsem na konektoru od rádia proměřit odpory obvodů k reprákům, a nic nenasvědčuje o nějakýmu zkratu. Všechny čtyři repráky cca 4ohnmy. Jen u toho, co jsem vyndal, jsem naměřil asi 3,5ohmu. Nevim, jestli to něco může znamenat.

Děkuju komukoliv za jakoukoliv radu nebo komentář !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pravděpodobnost, že by se ukroutily všechny kabely je dost malá to už by mi přišlo pravděpodobnejší, že pokud je opravdu ten jedne reprák připojený na něco jiného ( tedy prodřený třeba na + ) tak se ten koncový stupeň u rádia vypne a nebo shoří.

Vyzkouše měřit napětí na konektoru rádia - tedy na repro výstupu, vždycky na každém výstupu na konkrétní reprák připoje voltmetr s rozsahem 20V jeslti se tam něco objevuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Strčil jsem do díry po repráku ve dveřích ruku, zacloumal s kablíkem a najednou rádio hraje. I to, o kterém jsem myslel, že je KO. Takže až bude čas, pokusím se chybu na kabelu najít. Akorát je do těch dveří pěkně na ho**o přístup, snad to nějak půjde :myslim

Pro kolegy, kteří vlastní autorádio značky Pioneer : Když vám to odmítne pracovat a vyhodí hlášku POWER IC DAMAGED, jděte po výstupu - repro, kabely.

koblih69 dík za typ!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...