Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ELMAGNET - okruh chlazení


Guest Chozeluizskuner

Recommended Posts

ja sa len snažím čítat na roznych forach,aj zahraničných s pomocou prekladača, pretože moj motor 2,0 hdi RHR (DW10BTED4) je vo viacerých značkách-fiat,ford,volvo a citron a skušam niektore rady na mojom pažoutovi. ale iba mechanicke,software je parketa pre iných vyhlásených členov tohoto fora. Ja sice riešim iny problem, ale to som si myslel,že by to mohlo mat nejaku suvislost. Myslím snímač teploty chl. kvap.,pretože mi to nedavalo viac ako 75 celsia. O klimatizácii je tu tiež nejaké to vlákno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

klímu teraz neriešim, uvidím až ked začnu byť vyššie teploty. Ale ako som písal,že mi cuká motorom,tak som skusil ten snímač chl.kv.,pretože som si myslel,že je špatný a dáva riadiacej jednotke nejaké bludy a tá potom nezmyselne otvára EGR alebo klapky na saní. Takže tým to nebolo. Potom som skušal egr,tak že som odpojil konektor zhodil plechovu trubku do sania a egr pekne dovieral,čiže nešli žiadne splodiny. Pri teplote asi 40 stupnov som ho zapojil(bez trubky) a už si krásne blafal dym,takže aj egr vypadal byt v poriadku. Ešte je tu riadiaca jednotka,ktorá to všetko diriguje,ale to budem riešit až na koniec. Ešte som kontroloval všetky podtlakove hadičky(iba vizualne) a zistil som,že jeden elmag ventil na ovladanie vzduchu priamo od turba,je poškodený,tak som ho zatial prehodil s druhým,ktorý ovláda vzduch z intercooleru,pretože ta klapka je bez podtlaku otvorená. Samozrejme ho musím kupit nový,ale dnes to odskúšam či to bude tak velmi trhať

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teplota 75 stupňov je u tohto motora normálna,nerieš:roker

A čo máš s klímou,tá je teraz blokovaná,je zima,či iný poblém?Mám ten istý motor.

Musím ťa vyviesť z omylu, tá teplota 75°C ni je vôbec normálna. Mám tak isto 2.0hdi RHR a teplotu mám v lete aj v zime na 85°C.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je pravda,že po vymene čidla teploty to už ukazuje okolo 80 stupnov, ale dlhšie sa to zohrievalo a držalo to okolo 70 stupnov. To mohlo byt aj tými klapkami,že si to viac bralo chladený vzduch z intercooleru. Dnes to prebehnem a uvidím. Ináč som koli tomu zaslepil aj EGR ventil(mám fap-off) a čuduj sa svete,žiadna hláška, ani nudzák, akurát riadiace jednotka vie,že je tam teraz výšší prietok vzduchu a čidlá na vyfukovom systeme ukazuju nejaku chybu. Ale auto jazdí a spotreba Pov. Bystrica- Brno 5 litrov(šla o 0,5 dolu). Ak pomože výmena toho elmag ventilu, tak ten EGR zapojim ako bol,kým je v poriadku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Čaute. Mě diagnostika ukazuje chybu P1598 elektromagnetický ventil termostatu-zkrat na plus a vůbec nemůžu přijít na to kde je a jak ten ventil vypadá. A tak ho nemůžu ani změřit ani vyměnit. Nemáte někdo shéma, nebo alespoň popis jak vypadá a kde ho mám hledat? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...

Zdravím, 

vyřešil někdo chybu P1598? tohle je jediná chyba kterou mi auto už dlouho hlásí a podle všeho nemá na nic vliv. Našel jsem že stejnou chybu má citroen se stejným motorem, ale taky sem nenašel nic moc.
Našel jsem i že se dá nějak celá ta komora (ta co stojí kolem 5tis) vyměnit za komoru bez tý elektroblbosti (nebo co to je) a že pak se problém vyřeší ale chyba snad pořád zůstane :( zkoušel to už někdo řešit a hlavně vyřešit? díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mám tuto chybu a neprosel jsem kvuli tomu emisema...

Ten kdo tenhle ventil vymyslel, byl...no nic. Ja ho mám měněný 2roky zpět a opět je porouchaný. Auto se hřeje naprosto normálně, resp. Nedovedu si představit, že by to zvládlo rychleji. 

Co jsem zkoumal, tak da se to vyměnit za jiny typ toho “domečku”, ale chyba zůstane dál = legálně neprojdeš TK. Co jsem zatím zjišťoval a na co mě upozornil @ChouLu, tak se to nedá softwarově vyřešit... tedy jedině vyměnit. Já už budu mít v autě 4.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Situace se trochu změnila :) na TK s touto chybou by se mělo dát projít zcela legálně... jeden člen prošel minulý měsíc bez problému.

Po vývojové změně Peugeot doporučuje vyměnit domeček + hadičku + odstranit 2 ventily.. v tu chvíli budou v jednotce ale 2 chyby.

Řešit se to dá na SW urovni tak, že se kuchne jednotka, vyčte se paměť a v té se potlačí ukládání těchto 2 (1) chyb.. poté je jednotka čistá ;) Ale je to pakárna rozebrat jednotku atd.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já právě minulý měsíc s touto chybou vyletěl jak raketa na měsíc a to jsem se tam s nima zhádal tak, že po 12. letech, co jsem tam jezdil i do servisu mě tam už neuviděj...a to mám kouřivist nula, funkční FAP a jediná závada je tenhle ventil a nesvítila mi jedna žárovka osvětlení SPZ.

Neboť, trochu zjednodušeně, jakákoliv taková to chyba v ŘJ = emisně relevantní závada = nezpůsobilé k provozu a nashledanou. 

V čem se to měnilo? Ministerstvo vydalo nějaký nový pokyn? 

Vtipné ale je, že kamarád prošel se závadou airbagu a to mu i svíti kontrolka na palubovce a vyteklým tlumičem... 😂😂😂 Takže mě na žádné STK už neuviděj, raději to nechám na servisu apod... 😃

 

@ChouLu Díky za upřesnění :) Já si vyhodnotil, že je to pro mě nerealizovatelné... 😃 Ale ještě mě tak napadá, to doporučení Peugeotu je nějaké oficiální? Nebo dá se od nich něco takového (ofiko papír) sehnat? 

Upraveno uživatelem Harry-HK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim vsechny, P1598 mam jiz od koupe ojetiny, resit to vymenou magnetventilu nehodlam ale mam trochu strach z emisi. Myslite, ze dokazu oblbnout ECU tim, ze misto ventilu dam na konektor odpor prislusne hodnoty? Nevim teda jaka ta hodnota ke, tipuju ze v radech ohmu. Proto bych zvolil reostat 0-15 ohm, 12W. Nastavim prislusnou hodnotu a nebude to hlasit. Pozna to ridici jednotka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musim sehnat ten reostat, videl jsem ho snad jen v GME, a pak otazka chvilky. Pocitam tento tyden at se nenudim. Kdyby to fungovalo hodim podrobnejsi popis. Uz jednou jsem takto obesel teplotni cidlo vyparniku klimatizace. Ale tam to bylo v radech kohm s trimrem za 10 kc. Ten co ted zkusim stoji asi.dve kila, ale za pokus to bude stat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...