Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Gumy na nase autobusy


JaRoY

Recommended Posts

V tom případě platí předchozí příspěvek 😉

( a klidně si do KH pro ně zajedu , jezdím přes KH často )

Bez obav je hodˇ na auto . Máš to v TP tak neřeš jestli to není málo .

Upraveno uživatelem MP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 2. 2019 at 14:41, Lukas.407 napsal:

nabizi mi je prave kamos, ze salonu,sundany z predvadeciho auta, s minimalnim najezdem. 2000 za sadu

Falkeny (tusim Ziex) jsem mel na 807 ... a dost hruza. Hlucne, mizely pred ocima a pri druhem obouvani, kdy mely najeto cca 15kkm se jedna uz nedala poradne vyvazit. Na dalsi sezonu jsem je prodal za 500Kc na webu. Takze za vic, nez za ty 2k za sadu nestoji ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Takze... Po cca pulce sezony na tech gumach Falken se podelim o zkusenost...

Musim dat zcela za pravdu Devdemovi... Gumy mi hlucne nepripadaji, ale sjizdeji se neuveritelnym tempem, ted mam nejakych 4,5mm vzorek. Na to ze s autem jezdi manzelka s detmi, tak jsem docela cumel. Takze za me Falkeny uz rozhodne ne!

Budu rad, jestli udelaji jeste pristi sezonu, ale moc tomu neverim... 

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moje "cca pulka sezony" je vozeni deti manzelkou do skolky, jak jsem uz psal... takze presne netusim, ale max 5000km. a nove gumy ja osobne nemerim, narozdil od tebe... ale u techto uvadeji 8mm

A evidentne k tomu nechces nic napsat jen slovickarit...

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za čísla. Pokud to, že neměřím na sezony, ale na kilometry, ne na neuvěřitelné tempo, ale na milimetry, považuješ za "slovíčkaření", tak to je pak těžký ... Skutečně nemám křišťálovou kouli, abych věděl, jestli manželka vozí děti do školky 600 m, jako to máme my, anebo 50 km, jako kámoška. Poznámku o manželce jsem chápal tak, že nejde o žádnou divokou jízdu, kde kvílí gumy při rozjezdech, dobržďování i v zatáčkách. K tématu jsem tu již psal, že jak Vředštajny, tak Maxxisy se mi na předku sjížděly tempem cca 1 mm na 6000 km, po přehození Vředštajny na zadku 1 mm na 11000 km, další třeba napíšu až přezuju. Když to někdo bude chtít přepočítat na školní roky a rychlost mrknutí mého oka, může bejt, ale já holt preferuju jednotky SI, ty má každej stejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim jak ty, ale ja si nezapisuji v kolika kilometrech menim gumy... A ani nemerim nove gumy...Takze ti ty udaje dat nemohu. Jedinou znamou hodnotou je tech zminenych 4,5mm nyni... odhadnutych 5000 km a jizda zeny s detma. Na minulych gumach jsem najel okolo 40000km a to jsem s tim jezdil vice ja(o poznani agresivnejsi jizda) a jeste nebyly uplne nadranc. Tyhle snad nedaji ani 10000km. Treba jsou to dobre gumy na prilnavost, ale pro me je to draha sranda.

A tim bych to asi ukoncil, protoze se tady urcite nechci hadat👍

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Jarda5, ahoj,  hledám celoročky v rozměru právě 215.65.15 , v technickém mám jenom tyhle a už nebudu dopisovat jiné. Auto pomalu odchází ( 290 000 benzin) a tak na dojetí bych něco levnějšího, už bez přezouvání. Bohužel v tomto rozměru fakt moc celoroček není. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Mejla. taky jsem ted hledal celorocky a prisel jsem na zajimavou vec. vetsina prodejcu uvadi ze jsou to letni. v jedne firme mam kamarada a rikal ze je to proto ze mezi lidma koluje ze celorocky jsou fuj, a proto je maj pod kategorii by to prodali. Takze ja si nasel celorocni typy pneu primo u vyrobcu a na netu pak dle modelu pneu objednal celorocky i presto ze prodejce mel oznaceno letni 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vlastně nevím. Když jedu tak slyším motor a když stojím tak ... 

A teď vážně:  neumím si představit že bych poznal rozdíl. Tolik vnějších proměnných od rychlosti jízdy přes nekonečné množství různých povrchů až k další řadě venkovních zvukových vlivů ... to se podle mě nedá posoudit.

 

P.S. Co tyhle?

https://m.rajpneu.cz/pneumatika/215-65-R15-QUATRAC-5-96H-VREDESTEIN

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako hledáš gumy na 807 ne na soutěžák . Nebo snad jezdíš s 807 takovou kudlu že by to auto gumy neudrželi na silnici? Už jsi udělal kompromis když jsi začal uvažovat o celoročních pneu. takže to že by měli o trochu menší přilnavost podle nějaký tabulky bych asi neřešil. Pozor já celeoroční pneu nezatracuju. Chápu proč je někteří jezdí a nevidím na tom nic špatného protože pokud auto jezdí i když každý den ale z 98% Prahu nebo jinde mimo hory ale i přes každodenní provoz má nájezd do třeba 6000 km tak to ekonomicky dává smysl navíc s tím člověk počítá. Já bych na C2 taky s klidem dal celoroční ale když jsem auto kupoval tak jsem k němu dostal dvě sady kol a zimní měli jednu sezonu a letní taky a na to moje courání s C2 kdy najede do 3000 km kolem komína nebudu prodávat dvě sady jetých pneu abych pořídil sadu celoročních. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U těch Imperiálů bacha na poznámku 

  • M+S = Bláto a sníh. To neznamená, že je to zimní pneumatika! Možná známka pro všechny a letní pneumatiky.

A cena je mi víc než podezřelá.

Nevim jak je přesně v naší legislativě definována zimní guma kterou od-do za určitých podmínek musíš mít - jestli stačí M+S nebo musí mít symbol vločky. Ty vredštajny mají obojí viz https://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Vredestein&tireModel=Quatrac+5&sidewall=Blackwall

 

P.S. tak u nás M+S stačí. Venku leckde ne (musí být symbol vločky v hoře).

Znaceni-GTU-web.jpg

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...