Roman Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Čau lidi, mám velké dilema co s motorem, žere totiž olej jak sviňa... Se zájmem jsem pročetl dotaz na kruhy, a následnou diskusi... Můj dotaz zní: jaká je pravděpodobnost, že jsou to těs. ventilů? Jak to zjistit, a ev. cena opravy.... Dík předem za názory... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommate Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 mam stejny motor a u mne to byly těs. (gufera) ventilů prý to jde i bez sundavání hlavy, ale přesně jak to nevím - je to ušetřená práce a dost peněz * jedno gufero stojí 1€ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 U Vašendů umějí vyměnit gufera bez sundání hlavy. Cenu už si nepamatuju, ale gufera jsou asi za 500,- všechny, práce tak 1500.-, ale možná je to trochu jinak. Když to žere olej i po výměně, jsou to kroužky. Kroužky se poznaj taky tak, že se natočí motor a sundá se nalejvací víčko oleje, pak se motor protůruje a jestli jde z toho víčka kouř, tak jsou v tahu, kouř jde kolem nich do klikovky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovi Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 V tom ti moc nepomůžu. Mě jak to žralo olej, tak jsem měl i malej tlak v 1nom válci. O těch guferech mi řekl kámoš, byly jak šutr. A ten tlak jsem měl ventily, tak jsem je zabrousil a vše OK. Jen to štelování ventilů je pakárna, mám tam podložky. Zalil jsem válce a bylo jasno. Gufera stojí pár korun žádný 500. Pak je lepší rovnou dát i nový gufero na vačku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 kovi: Originál gufero v Peugeotu stojí cca 60 Kč, tudíž 8x60=480, tedy skoro pětikilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wexelo Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 me to taky zralo olej (1l/500km) tak jsem nechal udelat hlavu u znamiho (srovnani , sedla, gufera, vent.vule) za 1200kc ale to ze je to znamej jinak v servise mi rikali ze za to chcou tak 4000 a vymenil jsem i kruhy ty staly 2000 kc. jinak vymenit gufera bez sundani hlavy neni zadnej kumst , jde o to jen natocit spravne motor a vrazit neco do valce treba snuru od zehlicky :-). servisy co tvrdej ze to nejde jen chcou tahat prachy a u nich bych si nenechal ani dofoukat kola.ted auticko nevida ani oblacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts