Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Anténa k CB do auta


Dundee

Recommended Posts

tak tak jak pise \"Ridic\" :) bud allamat nebo elix, ale rozmysli si radji jeste jestli magnetickou nebo radeji na pevno, napr. na klemu na 5 dvere nebo viko kufru. Ja mam vyzkousene ze pevna antena ma podstatne lepsi vlastnosti nez antena na magnetu.

Doporucuju typ TURBO 2000 145 cm delka anebo pokud ji chces pridelat na viko kufru u 405 tak radeji TURBO 3000 delka cca 190 cm. Výska antena je hodne znat, cim vys tim lepe anebo pridat na delce viz to TURBO 3000 . Oba modely maji kloub takze antena se krasne sundava staci vytocit cely prut cca 3 zavity a celou antenu schovat pred zlodejem dovnitr, venku zustane jenom patka. Sundani je otazkou 5 vterin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.Já měl antenu DV27,ale ta přes dobré vlastnosti nebyla ohebná (kromě kloubu úchytu).Chci jen podotknout,že by měla být z taktického hlediska umístěna uprostřed střechy.Pokud je na kraji,tak se hlavní vyzařovací lalok prodlužuje směrem k největší ploše.Příklad: pokud je uprostřed a úplně vzadu na autě,tak lalok směřuje dopředu,před auto (tím i dosah).Na krátké vzdálenosti to ale není podstatné.Formelka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Antena těch 50 W (opravdový výkon cca 37W) snese v pohodě.Lepší by byla \"pětiosminka\",než \"půlka\".Pětiosmina,která má cívku hned dole a nahoru jen pružný drát (neulomíš při zacouvání do garáže) jde pořídit i levněji na radioamaterských burzách.Za síbíčkáře ale musím podotknout,že je to 40 kanálů pro amatéry,a nemělo by se to zneužívat a používat pro \"výdělečné\" činosti.Dále - může to poslouchat kdokoliv,tedy i děti,proto žádné vulgárnosti do etéru!!A nejhlavnější je slušnost a tolerance: nejprve poslechnu,zdali není kanál obsazen,pokud je,tak se v mezeře ozvu slovem \"brejk\".Až hovořící vyzvou brejku pojď,tak požádám o prostor pro své volání.Volám teprve,až jej dostanu!Proč,protože pokud budeme mluvit dva naráz,nedomluvíme se ani jeden,nebo v nejlepším případě ten silnější bezohledně toho druhého \"odmázne.Také je možné (v dnešním přecpaném etéru)použít přídavné zařízení zvané selektivka- otevře nás jen ten,co zná kód.Některé stanice to mají již standartně.Mnoho zdaru Formelka 4W.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Perfektní návod, díky moc. Známý s tou bezpečnostní agenturou je voják z povolání ve výslužbě, tak snad ví, jak se chovat. Navíc to má spíš jen pro kontrolu zaměstnanců a rychlé rady při potížích (aby nemusel dojíždět, kdyby se něco stalo). Věřím tomu, že to bude v pohodě. TURBO 2000 je myslím pětiosmina. Ještě jednou díky. :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě upřesnim, že těch kanálů je už teď 80, ale většina radií co se tu prodává má stejně jenom těch 40, protože už se nechce nikomu platit drahou homologaci na nové stanice. Jinak být tebou tak koupím magnetku, když si představím, že bych musel sundavat polstrování na střeše, vrtat díru a protahovat kabel :bojim dělal jsem to jednou a na další auto už jsem koupil magnetku. Takový kompromis je ta klema na kufr, ale nevidím v tom žádnou výhodu. Jinak každopádně bych jí umístil na střechu. A samozřejmě sundavat pokud někde zaparkuješ na veřejnosti jinak ti tam zbyde akorát uříznutý kabel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Kubis

Ahoj,ve skutečnosti 240 kanálů.Některé stanice (dragoun)tak lze upravit,leze to pak do 28MHz,ale to už je do jiného klubu.Formelka 4 waty.

Jo to máš pravdu, některý stanice jdou roztáhnout (Dragona mám taky :super) , ale já myslel to, že těch 80 kanálů je oficielně povolených na kterých smíš vysílat.

[upravil dne 27/7/05 Driver]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...