Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

nejde ventilator topeni


oni

Recommended Posts

tak dneska mi presel jit ventilator topeni, ale zvlastne, na polohu klicku kdy se rozsvitej kontrolku se vetrak toci, ale nejde regulovat. nastartuju a nic. tady jsem se docetl, ze spinacka, ale na cervenym i oranzovym napeti je, modrej nic a cernej co by mela byt kostra,tak kostra neni. nebo kdyz promerim cervenej a oranzovej vuci kastli,tak napeti je, vuci tomu cernymu ne. pak jsem promeroval konektor co jde primo do vetraku, cernej a cervenej,tak napeti je na cervenym jak vuci kastli tak vuci cernymu kabelu. Podotykam, ze mam webasto a webasto vubec nejede, kdyz ho zapnu, tak ovladac blika, ale motor nejede. tipoval bych to asi na spojenim s nim. prikladam foto kabelu od spinacky. veskere pojistky jsou ok, jak pod volantem,tak v motoraku a i tri pojistky pro webasto, ktery jsou nad elmag ventilama. jeste popisu, rano jsem spustil webasto. nechal pul hodiny, pak se jelo 30 km a vse slapalo. po dvou hodinach co jsem opet nastartoval, tak uz nefachal.

post-4401-14109629600275_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

regulator je nastrcenej v potrubi rozvodu vzduchu pod palubkou za kastlikem spolujezdce, pobliz toho ventilatoru, kdyz je spatnej, toci se ventilator naplno, mohl by to byt on, staci vyzkouset jinej funkcni (treba si zajet pujcit u Devils-Nighta), ale muze to byt i neco od toho webasta, to zalezi, jak je to zapojeny, jestli tam neni nejake rele, ktere to blokuje, ale pri nebezicim webastu by to melo byt zapojeno tak, aby to fungovalo jak by tam zadny webasto nebylo

na tom webastu bude nejaka chyba, kdyz nejde zapnout, bud odesel snimac plamene, nebo treba vodni cerpadlo nebo palivova pumpa, to by se muselo hodit na webasto diagnostiku a mrknout se do registru zavad, pak opravit a webasto odblokovat, aby zase jelo, kazdopadne by to nemelo mit vliv na ten kabinovy ventilator

taky tam nekdy byvaj spatny (vyhraty) kontakty v tom pripojovacim konektoru ventilatoru (4 pin - hnedej konektor), zkus ho odpojit a priohybat kontakty, aby mely lepsi dotek

[upravil dne 24/2/13 09:14 od Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na ten regulator mrknu. tenhle regulator ma jen automaticka klima nebo i manualni klima? No v jicine je firma na nezavisly topeni,tak by snad mohli mit nejakou dia na ne. hnedej konektor myslis kterej? Normalni dia na auto asi nic neodhali ze? jinak co jsem zbezne koukal, tak k webastu jsou asi nejaky dve rele u tech pojistek u Elmag ventilu a u vetraku topeni, je nejaka krabicka, do ktere jde kabel od anteny a velekej svazek,kterej tam je jeste trochu sbalenej a nic vic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

diky, tak se vrhnu hned na dia, pak pisnu. kamarad rozprodava ted 406 z manualni,tak omrknu,jestli by se to nedalo pouzit. me spis vrta hlavou to, ze do vetraku jde proste ciste plus a minus. na plusu napeti je a kostra funguje taky. takze proc se vetrak netoci? kdyby byla chyba v regulatoru nebo kdekoli jinde,tak prece nebude napeti na tom privodu? je fakt, ze na prvni polohu klicku se toci. zase eletrika no, vsechno jde mimo me.

[upravil dne 24/2/13 10:16 od oni]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na napätí ventilátoru som mal aj ja 12V. ale napatie sledujúce rýchlosť ventilátoru bolo nulové. a to máš dobre keď niekto takto rozpredáva =) ja som sa márne snažil zohnať niekde za nejaku rozumnú cenu. lebo u nás je to bieda. jednému som dokonca aj vynadal do telefónu, keď mi zahlásil cennu vyššiu ako v peugeote. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím si, že klimatizačná jednotka by ti mala pri chybách načítať to že ti nefunguje ventilátor (ako mne). potom treba isť zmerať (cez diagnostiku) stav sond a ventilátoru ventrania. merákom neviem, ako by si to zmeral. ale takto by to malo fungovať. aspoň na nových modeloch to tak išlo. tak hadam pôjde aj tebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem dal test klimatize a vyhodilo to to co je na obrazku. smazal jsem to a vysledek je takovy, ze na prvni otoceni klicku vetrak nefouka vubec bez ohledu na to co je nastaveno a po nastartovani vetrak funguje jak ma. Kde by teda mohla byt zrada..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na tu spinacku se asi co nejdrive podivam, mozna jeste dnes, podle casu. ted se da aspon jezdit, kdyz to za jizdy fouka, uvidime, co se stane dal. KOukal jsem, ze tam ted budes mit asi spinacku i regulator pripadne vid?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...