Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vaše zimní nehody 2013/2014


MilanF1

Vaše zimní nehody 2012/2013  

  1. 1. Vaše zimní nehody 2012/2013

    • Ne, zatím zima bez nehody
      41
    • Ano, jednou jsem to na sněhu nevybral
      13
    • Ano, vícekrát :(
      4

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Toto téma jsem nenašel, založím jej s vlastní dnešní zkušeností.

Nicméně úvodem dotaz do ankety, jelikož je konec února. Měli jste tuto zimu nehodu na sněhu? Můžete přiložit svůj příběh, nejlépe i s fotem. Zde je můj:

Dneska sněžilo na velké části v ČR, také ve středních čechách, ale liberecký kraj nikoliv. Při cestě na Turnov jsem přes město Mladá Boleslav objížděl nehodu na R10, po cestě zpět za MB nehoda. Tak říkám, že to sjedu a pojedu do Benátek po staré. Ta taky plná. Kam teď, navigaci jsem neměl, dneska jel táta na technickou, vyndal jsem ji z auta. Chtělo by to spojnici MB - Nymburk, netrefil jsem to a najel R10 zase do MB :D Tak vezmu na Jičín. Po pár km za MB si říkám, nejsem přeci debil, abych jel až do Jičína, vezmu to někde doprava, na jih (už jsem koukal do malé mapy, kde polovina vesnic nebyla). Jel jsem tak trochu naslepo, ale správným směrem.

Jelikož jsem chtěl být doma co nejdříve, hnal jsem to, co to šlo, ale maximálně do rychlostních limitů :aut, auto drželo stopu, bez smýkání, až jsem byl překvapen. 30 km v pohodě (ted koukám do mapy, kudy jsem to bral :roll)

Jenže v jednom úseku, mastil jsem ho asi 70, možná víc :mad:, jsem dostal smyk zadku na rovince (nechápu, ale bylo to tak), začal jsem korigovat a přibrzďoval jsem (mám ABS, jinak bych jel rovně), aby klesla rychlost, jenže přede mnou pravotočivá zatáčka. Do ní jsem se vešel, ale auto se rozkývalo ještě víc a už jsem se viděl v nějaké škarpě. Kočíroval jsem neustálé spíše jemné smyky zadní nápravy dalších asi 300 metrů. Když se zdálo, že už se udržím, byl podklad namrzlý a dostal jsem smyk přední nápravy, a to jsem byl zrovna u krajnice. Nešlo nic dělat, posadil jsem to bokem do škarpy. Rychlost nevím, neměl jsem čas koukat na tachometr.

Fotky nemám, mobil vybitý, nemohl jsem ani nikomu zavolat. Bylo asi 20:30, jel zrovna někdo okolo (Fabie, ale díky bohu za ní). Chlapi na to koukali a že autem ani náhodou, jedině traktor, ale spíše odtahovku, aby se nepřevrátilo (škarpa byla dost hluboká). Hodili mě do nejbližší vesnice (cca 2 km, ještě, že jsem nešel pěšky, měl jsem navíc lakýrky - z loňského klouzání znáte ;)). Sehnal jsem traktor (chlapa jsem vytáhl z postele :mad:). Vytáhnul mě přes tažné oko naprosto v pohodě. Tak že mu za to něco dám, jenže já u sebe měl asi 40 Kč :D No tak jsem mu vrazil aspon to :D

A jak dopadlo auto? Světe div se, nic mu není. Jenom levý předek od bláta. Prostě jsem to posadil do škarpy. :) Domů, cca 35 km jsem dojel v pohodě. Už jsem jel pomaleji :D

Letošní zimu jsem si nikde nezablbnul na sněhu, ale nevím, zda by mi to pomohlo.:myslim Jel jsem jako prase :mad:, ale naštěstí papíry mám 5 let, s 306tkou najeto cca 55 000 km, takže to auto mám prostě v ruce. Nebýt toho, myslím, že bych vydržel jen pár smyků, zapíchnul to předkem do škarpy a překulil to přes střechu do pole...

Omlouvám se všem, za tak dlouhý příběh, ale musel jsem se někde vypovídat, P-C je moje druhá rodina.

[upravil dne 7/12/13 12:37 od MilanF1]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si to snad vybral v létě na hoodně dlouho :myslim

Ale letos na sněhu jsem nevybral jednu zatačku, kterou jsem myslel že mám přes ručku pod kontrolou... ale naštěstí jsem ťukl jen o kůl u silnice a do škarpy uplně nespadl :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem byl \"na výletě\" v Hronově. Ráno cesta v pohodě - vymrzlá, suchá. Dálnice tachometrových 150, z Hradce pak dle situace na silnici. Celkový čas Letná - Hronov nějakých 120 minut. V Hronově celý den sněžilo, u Péti jsem měl problém se v tom mazlavém svinstvu byť rozjet - ale povedlo se. Odjezd v 19.30, do Náchoda max. 50, odtud do Hradce 70 - 90 podle situace (nepříjemné jazyky) a po D 11 mezi 90 - 110, po Praze 50. Celkový čas na této vzdálenosti úplně jiným stylem jízdy se prodloužil cca o 30 minut (ve 22. 05 už jsem byl doma).

[upravil dne 23/2/2013 00:16 od Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštěstí jen lehčí vejlet směrem do louky. Byl jsem si zablbnou na čerstvě napadlém sněhu v modřanech za tratí, kdo to tam zná, tak ví. Trochu jsem to přepískl, vzal to přes ručku, ale pod sněhem byla ledová plotna, takže následoval nekontrolovaný smyk bokem na rantl. Naštěstí u rantlu byla nahrnutá vrstva umrzlýho sněhu, takže pětka volně rantlík přeskočila a skončila na louce. No jsem holt hovado a měl jsem víc štěstí, než rozumu:mad: Skončilo to bez jakéhokoli škrábance.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se zamyslím nad tím, že tu kolikrát vztyčuji ukazováček na ty, co v autech blbnou, já to fakt dneska přepísknul. Ale jsem na tom stejně jako Mef, víc štěstí než rozumu. Mohl jsem dopadnout hodně špatně. A když ne já, tak auto.

Jsou to zkušenosti, člověk se pořád učí. Musím se držet toho pospíchej pomalu, ono to je i moje motto :mad:, však já dneska po té R10 jel max 100, tím myslím i suchý úsek u Turnova. Příště budu chytřejší, toto bylo určitě varování.

PS: Moji zběsilou jízdu dokládá fakt, že mě po těch okrskách nikdo nepředjel, předjížděl jsem jenom já (ale ne bez rozmyslu, opatrně). Třeba jsem dojel auto a jelo 40, já ho předjel a jel 70, na rovném úseku tachometr ukazoval i 90 ... ale auto na těch asi 8 let starých Michelinách drželo ... až do jedné chvíle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no,já letos zatim nic,ale asi tak před 3ma rokama jsem jel s maminou ke tchýni na návštěvu,to jsem měl ještě krátkou 306ku a bylo hodně sněhu a hodně mrzlo,mám pocit že to byly ty velký mrazy,silnice byla namrzlá a zasněžená a po ní tři projetý pruhy od kol aut,takže jsem si to jel nějakejch 40 a z dálky už jsem viděl jak proti jede další auto,zpomalil jsem ještě asi tak na 20 a držel kola trochu do prava abych najel na kraj na namrzlej sníh abych uvolnil prujezd toho auta,najednou z ničeho nic se mi kola chytla a já byl zlomkem vteřiny o 180°a jel zpátky domu,mamina koukala jak puk a já proč jedu naspátek:D

samozřejmě ten z toho druhýho auta zastavil a vylezl a smál se:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:super

Len napisem strucne ten svoj za kamarada na doplnenie... Isli sme lyzovat na hory...

Bez retazi na kolach ziadna sanca. Kamosovi co cert nechcel sa mu asi 700m v kopci pred hotelom roztrhli retaze. Cela cesta mala asi 7km a takto pred cielom dost naserie. Okolo isiel chatar z blizkej chaty na svojej 4kolke tusim pajero to bolo. Isiel vynviezt nakup, po chvili sa vratil prenho a on mu za tych 700m co ho dotiahol pred hotel dal do ruky 30e. Vsetci boli spokojny a my sme si lyzovacku uzili ako sa patri... :papa

[upravil dne 23/2/13 07:51 od Marcel00]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna dopolední momentka, aneb co je od bláta, to bylo opřené ve škarpě = prakticky nic :D. Lízátko na nárazníku si lízlo, to je pravda, případně ho znovu přinýtuji. Ještě, že nemám sníženo, asi bych tam ležel na břiše ... Prostě z prdele klika ...

Jezděte všichni opatrně, u nás to pořád padá :bojim

post-15148-14109629599149_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já mám ze včera taky zážitek, nejvíc k nasrání, když jsem celou cestu absolvoval v pohodě a odřel jsem to u přítelkyně ve vratech. Mají to šikmo do kopce, sníh nevyházený a jak mi to sjelo dozadu, tak jsem se opřel levým otěrovým plastem (samozřejmě na mé edici všechny lakované:grr) o bránu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milane, protože tady všichni víme, že nejsi žádný divoch, ber následující větu spíš jako zobecnění pro většinu mladých bláznů. Pobavilo mě toto:

\"Papíry mám 5 let a 8 let staré Michelinky ;)\"

Já tuto zimu jen tancoval s Focusem ze strany na stranu, naštěstí naproti nic nejelo. Rozhodil mě sněhový jazyk. Bylo to na Vysočině někde do kopce. Nohu z plynu jsem nesundal a v pohodě předjel kolonu kamionů, které se stály, některé i v příkopu. Jen máti vedle mě se držela pevněji, než obvykle :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...