Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bonus, malus


Dave_k

Recommended Posts

Mám takovej dotázek na zasvěcené.

Stejně jako bonusy za bezškodný průběh PR se s osobou táhnou i malusy za nehody? Nebo se malus odečte jednorázově z nasbíraných bonusů?

Jde o to, že řeším přechod k jiné pojišťovně při vyplňování bezškodného problému se naskytl problém v tom, že z pojišťovny při náhledu do registru vidí nějakých bezškodných 36 měsíců.

Já mám ovšem v ruce papír od předešlých pojišťoven o bezškodném průběhu v tomto sledu: 2008-2010 ČSOB 61m + 1 událost během doby trvání a následně 2010-2012 ČPP 61m + 0 událostí před i během.

Z toho usuzuju, že ČPP prostě za tu událost odečetla 24m a tudíž nepřipsala žádný bonus za dobu trvání. Takže už nikde nemusím tu událost (malus) dále uvádět? Nebo prostě uvést všechny měsíce + událost?

Dočetl jsem se, že ČSOB za škodnou událost odečítá 36m a většina ostatních pojišťoven 24m. Takže pokud někdo má v evidenci událost tak na ČSOB může asi zapomenout.

A kdo to vůbec do toho registru vyplňuje, když se to vůbec neshoduje se skutečností?

[upravil dne 20/2/13 21:54 od Dave_k]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to asi můžu bejt rád, že jsem od ČSOB odešel, jinak bych byl ještě o 12m lehčí.

Takže dál udávat už jen bezškodnej průběh s počtem událostí 0 a případně se opírat o papír od ČPP i když ta tam uvádí, jak jsem psal, 0 událostí z předchozího pojištění i když tam 1 byla?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ČP taky 36m...? já myslím že spíš né ale hádat se nechci... ale hned Dave_k odpovím proč to takto ČSOB má... ona má totiž zrychlený nájezd bonusů, již za 96m tedy 8 let u ČSOB dostáváš 50% slevu a třeba po 12m už máš 27% slevu... je to prostě jinak nastaveno... v ČKP vidíš jen měsíce a počet událostí a každá pojišťovna to má nastaveno jinak, takže né úplně jednoznačně říct... uf ještě že jsem odešel od ČSOB... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ty měsíce nejsou jen od ČSOB. Ty jsou skutečné od počátku povinného.

Jde o to co uvádět při sjednávání nové smlouvy. Jestli 97m + 1 událost nebo 73m + 0 událostí? Těch 97m je skutečná (doložená) doba trvání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

při každém sjednání smlouvy oni koukání do databáze ČKP a uvidíš co ti přiznají, pokud se ti to nebude líbit, tak jim dej potvrzení od stávající pojišťovny co máš... a nebo jestli chceš hoď mi do SZ info co poptáváš a já ti udělám nabídku, za kolik a kde bych to byl schopen sjednat já a uvidíš ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...