Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Trvala zavada -el.mag.ventilu EGR


dany913

Recommended Posts

Zdravim na diag. mi vypisuje 3 chyby ktore nemozem zmazat.P0409-El.mag.ventil EGR pri nacitani ventil zablokovan v zavren. polohe.

P0490- Obvod ventilu EGR,ventil EGR prilis zavren oproti pozad.

P1162 -EL.mag.ventil EGR zablokovani ventil v zavrene poloze za jizdy.

Chcem sa opytat moze byt zaslepeny?je to ten ktory ovlada reciklaciu vyfukovych plynov?Auto ide normalne nic nevypisuje ani nesvietia kontrolky.Je to 307 1,6hdi 66kw z FAP.Kde sa nachadza ten el.mag.ventil aby som ho skontroloval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no aj by som to odstranil len neviem ci to nieje vyradene zamerne. Nemoze byt zaslepeny ten ventil a vyradeny umyselne aby sa neotvaral.Je to ten co sluzi na cirkulaciu vyfukoch plynov spat do sania? Neviem ako to vyzera v diag.ty co ho maju vyradeny tak peto sa pytam. Ja som auto kupil pred 3mes. na palubovke mi nic nesvieti ani pocitac nevypisuje ziadne chyby len preto sa cudujem ze zmazat sa nedaju a auto nevykazuje ziadne kontrolky ani chyby na palubovke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možno ho máš zaslepený,ale aj zaseknutý.Keby si ho vyčistil,rozhodil a potom zaslepil tak by ti asi tú chybu nevyhadzovalo,ani by ho už nezanášalo.To je manuálna práca.Alebo ho vyradiť softvérovo - akože neexituje.Prejdi fórum je tu toho veľa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možno ho máš zaslepený,ale aj zaseknutý.Keby si ho vyčistil,rozhodil a potom zaslepil tak by ti asi tú chybu nevyhadzovalo,ani by ho už nezanášalo.To je manuálna práca.Alebo ho vyradiť softvérovo - akože neexituje.Prejdi fórum je tu toho veľa.

teoreticky keby som ho vybral von a zistim ze je zaseknuty vycistim ho a zistim ze je nefunkcny tak to zaslepim a necham to asi tak ked mi nevyhadzuje na palubovke ziadnu chybu. A este mam otazku ohladom FAP filtru ked sa regeneruje zasievieti nejaka kontrolka alebo kedy zo zistim ze dochadza k regeneracii. Na dia mi pise regeneraciu cca 250km to je dost malo ale neviem ci je to pravda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezasvieti ti nič,možno akurát trošku dvihne teplotu motora.Keď často regeneruje,bude dosť zanesený,skúsiť vynútiť regeneráciu cez diag,keď nepomôže,vymeniť FAP,alebo odstrániť(téma na fapoff):roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak dnes som ten EGR vyčistil,nebol vobec zaneseny ani zaseknuty tak neviem preco nefunguje. Na dia.PP2000 ked dam test clenov tak reaguje iba ako chce raz ide raz nie ako sa mu chce.Je potrebne po vyčisteni nacitat nejake zakladne data alebo netreba.Je to elek.egr tak zaslepit sa asi neda len to urobit soft. Moze byt vadna jednotka alebo prehrat len softver.Kably su v poriadku nie su vobec prelamane tak uz neviem kde moze byt chyba. Chyby sa vymazat nedaju a ventil funguje tak si myslim ze asi blbne len jednotka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 let později...
  • O 3 roky později...

Tiez mam tieto chyby. Ale buď jednu alebo druhu alebo obe naraz. EGR som mal vonku. Prefukol trubku aj ventil a solenoid som mal rozobraty tiez. Aj vylisovanu tu tyčku aby chodila ta pruzinka lahucko. Cez DS150e som daval reset. No objavy sa opat. 

Otazka znie. Prečo ma Egr 2 kody? 

Moze to byt tym ze sa nezasekava mechanicky ale skratuje sa elektricky a preto si RJ mysli ze je zaseknuty? To by pomohla iba vymena za novy vsak? Divne mi je ze sa neponuka iba ten solenoid za par korun. 

Ako sa vam podarilo vyriesit problem s EGR??

Zaslepit to nechcem. Ani softwerovo odstavit.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Ja si hlavne myslim, ze mu zadny reset nepomuze. Ten EGR to proste bude mit za sebou, pravdepodobne se bude zasekavat. Bylo by fajn, kdyby si dal do podpisu popis sveho auta, at to netreba detektivne hledat (asi 1,6hdi 80kw). Mel jsem ten samy motor a origo byl PSA by Valeo, ja ho menil v dobe, kdy PSA stal 10.000 a Valeo stalo 4000. Koupil jsem Valeo a vse bylo v naprostem poradku. Motor sel jako nikdy predtim a zmizely takove ruzne zaskuby motoru v ruznych situacich. 

 

Zasekavani zjistis, kdyz sundas motorek a tocis z vidlickou. Ta musi jit v celem rozsahu od kraje do kraje plynule. Zasekavajici se ventil bude mit ten pohyb v jednom miste takovy tuzsi. proste to nebude plynuly tlak pruziny. ktery nebude ve vsech polohach vidlicky stejny.

Dnes koukam a origo se da sehnat na netu za 2700, tak bych to asi nekomplikoval a koupil si proste origo.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Keď som auto kupoval tak boli v pameti závad zapísané chyby EGR. Dali sa vymazať ale vrátili sa späť. Potom som čistil ten solenoid. Mal som ho rozobratý. Chvíľu to išlo. Ale kontrolka sa vracala. Znova som to mal rozobrate a potom bola závada už stále ani nejde vymazať. Kúpil som lacný Egr. No podľa recenzií im fungoval. Ale ja mam stále závady egr a nejdu ani vymazať a ešte sa mi tam objavila ďalšia chyba P1728 Transmision Slip Error a ani ta nejde vymazať. 

 

Keď pozerám aktuálne hodnoty tak prikázania funkcia egr je stále 0 a aktuálna skutočná hodnota egr je stále 0.39

Ked vymontujem solenoid a točím s nim tak v hodnotách nič. Stále to je 0.39 a myslím ze to by malo ukazovať podľa toho ako s ním točím. 

 

Napadá vás nieco? Budu predražené káble alebo co? 

Už som to mal aj 10x rozobrate

Ds150e som dal výmena EGR potom tam vypisuje aktuálne učenie egr že Nie potom ze prve učenie egr NIE Takže so myslím ze aj Delphi vie resetnu RJ

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doplním po pátraní na googli nachádzam podobne príspevky ľudí ktorý sa nevedia zbaviť tohoto problemu. 

Niekomu sa to podarilo kúpou originálneho egr. 

Valeo vraj uvadtlza je EGR pre peugeot citroen je iný ako pre Volvo Ford Mazda takže všetky klony a co sa predáva ako hala bála ako náhrady fungovať nebudú. 

Vraj nato bola aktualizácia softweru kôli tejto chybe. 

Alebo odchádzali samotné riadiace jednotky. 

Piny na konektore.

 

Tiez mi je divne ze tento problém nemá po 20 rokoch riešenie keď ja 1 a ten istý motor montuje do 5 znaviek automobilu a nikto to neriesi. (zaslepenie pre mapovanie nieje riešenie!) to si môžem vymontovat žiarovku z prístrojový a tiež nebude kontrolka svietiť. 

 P1162 Je závada napísaná ako snímač teploty paliva čiže nic co sa tika EGR. Až potom dopisok koherencia. To je ten senzor na palivovom filtry? Alebo ktorý to je?? Ak ten na filtry tak tej je rovnaký káblov zvezok ako konektor egr. Žeby bol predrazeny. Alebo zlý filter a kôli nemu hlási a blokuje egr? Aký súvis ma teplota nafty s EGR?? 

 

Kde nájdem továrenské príručky nech sa tu nedohadujeme iba o dojmoch. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K této problematice se nikde moc informací nedá dohledat. Řeším to samé ale u benzínu (ještě méně informací a elektrický egr). Nahodile mi auto vyhazuje tyto závady. Už 3 egry jsem zkusil. Magnetti marelli, nissen a valeo. Stejný. Proměřil jsem podle manuálu egr, kabeláž i ecu a vše se jeví jako OK. Info o aktualizaci SW jsem už též našel. Asi zkusím místní Citroën servis. Vyhazuje mi to k tomu chybu evap a sekundárního čerpadla (oba systémy funkční). Pak už mám jen 2 možnosti. Vyměnit ecu za jinou, která má SW bez egru nebo sehnat soft bez egru6a nechat přehrát. 

DSC_1793.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aké číslo Valea si kúpil? 

Skúsil som merať odpor na konektor co je na palivovom filtry ale nič som nenameral. Koľko tam ma byt? Ale keď som nič nenameral asi to bude prerušené pokazené. 

Upraveno uživatelem Esperkac
Doplnenie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...