Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co to je (Power steering faulty)


Macin7777

Recommended Posts

  • O 5 let později...

Včera parkuju na couvačku , najednou jsem to nemohl umotat volantem a píp , píp a POWER STEERING FAULTY. 

Jsem to tady všechno pročetl , prolezl všechny pojistky  , ty byli všechny v pořádku - všechny , tedy i ty maxipojistky co jsou pod těma malejma v motorovým prostoru . Zkontroloval kontakty na servu - taky v pořádku , byli dokonce v konektorech namazaný nějakou vodoodpudivou vazelinou aby to nehnilo . Je tam ten velkej konektor se dvěma tlustejma drátama , na tom jsem naměřil 12 V po zapnutí zapalování ( víc než 12 V samozřejmě ) , takže servo je napájený  . Ale je tam ještě malej konektor se třema pinama ( dva modrý dráty a jeden bílej ) , a tam jsem nenaměřil nic . Vlastně ani nevím odkud vede - je tam nějaký čidlo tlaku serva ? Nějaký relé ? Případně kde ho najdu ?

Samozřejmě v tejdnu půjdu na diag.  , protože takhle houby zjistím , jen bych chtěl ještě kouknout na druhej konec toho malýho konektoru .

Poradíte ? Kdyžtak VIN je VF3EBRHD8BZ041472

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky . Kouknu na to ještě jednou . Když jsem to proměřoval tak jsem na těch třech tenkých nic nenaměril , a to mě bylo divný , tak jsem hledal kam to vede ale nějak se mi ten svazek "ztratil" .Netušíš odkud ten tenkej svazek vede ? Má to nějakej snímač tlaku v systému , nebo něco ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na velkým konektoru ( se dvěma silnýma drátama ) je stálých 12V ( i bez zapnutýho zapal. ) Na malým jsem naměřil z jednoho pinu proti kostře taky 12V ( po vyndání pojistky číslo 6 - tedy 10 Amp , bylo tomtéž pinu 0V ) Takže se obávám že se dotočilo čerpadlo :-( Uvidíme co zejtra napoví diag .

Už jsem našel na netu nějaký nový čerpadlo , zjistil že by hohlo jít vyndat bez sundání nárazníku - asi bude stačit sundat kolo , plastovej podběh , vymontovat to plastový potrubí od sání a pak by mohlo bejt přístupný .

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jedna nějaká univ. diag. vůbec posilovač nenašla . Jako by tam nebyl . Další ho našla a jen napsala že se s ním nelze spojit . Po vymazání a nastartování okamžitě POWER STEERING FAULTY . No a na závěr jsem si nechal odborníka přes Citroen/Peugeot s Lexií . Ta taky posilovač vůbec nenačetla . Žádnej chybovej kód , prostě jak kdyby tam nebyl .

Takže jsem dojel dom , zvedl předek , sundal kolo , plastovej podběh , oddělal sání vzduchu , pak se odpojí konektory na posilovači , odpojí hadice z posilovače k řízení , odšroubují se tři šrouby M6 aby se dal trochu povytáhnout a odpojí se zbývající dvě hadice . 

Jak je to servo v tom plastovým futrále , kterej je vystlanej takovou tou pěnou ( něco jak je v sedadlech ) , tak se do toho hezky nacucá voda , v zimě se solí a tomu se ten hliník neubrání . Kontakty jsou mimo ten obal a ty byli jak nový , ale to těleso čerpadla bylo pěkně sežraný .Nu což ... očistil jsem ho , zabalil do hadru a zejtra vezu vyměnit za repasovanej . 

To by jste nevěřili , co je za tím plastovým podběhem bordelu . Prostor mezi plastem a kastlí byl pěkně vyplněnej jemným mokrým pískem a blatíčkem . Bylo toho objemově tak 3/4 litru .

Nevíte kolik se tam vleze kapaliny ? Koupil jsem dnes litrovku a nějak mám obavy že to bude málo. 

 

WP_20180528_16_19_40_Pro.jpg

WP_20180528_16_19_55_Pro.jpg

WP_20180528_17_40_02_Pro.jpg

Upraveno uživatelem MP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl dnes pro objednaný čerpadlo . No , mělo jinej ten větší konektor . Takže jsem teď poptával dále , a ještě několik firem zabývajících se repasem elektroservočerpadel .

 

A5095965-konektory.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...