Jump to content

Jaky olej do 406 hdi?

Davidek
 Share

Recommended Posts

Koupil sem 406 2.0 hdi 99 najeto necelejch 100 000 km.Pristi tyden necham udelat rozvody, filtry atd,ale jakej olej do motoru doporucite?Mam tady olej AGIP EXTRA HTS SAE 5w-40. API SL/CF.Prosim o Vase nazory.dik

[upravil dne 9.7.05 Davidek]

Ja používam v 2,0 HDi olej Total quartz future 5w30. Spotreba oleja je skoro nulová. Olej 5w30 je povolený od modelového roku 2000. Keď tam naleješ akýkoľvek olej 5w40 A3/B3, tak by to malo by? v pohode. Po mojich skúsenostiach by som tam iný olej ako Total nedával.

Původně zaslal: Rotorhead

Zdarec,

mám stejný auto, motor a cca počet km, dneska jsem si nechal měnit olej u Peugeota a nalili mi tam tam Shell 5W40.

Kdyz jsem 406 koupil,tak jsem taky nechaval menit olej v Peugeot servisu. A taky mi tam nalili Shell.

Zajimavy - v manualech doporucuji Ecco a Total, ale lijou tam Shell.

A to jeste v tom servise meli na dverach plakat, ze pri koupi urcityho mnozstvi oleje Total, dostanu jakousi tasticku zadarmo.

podle toho, co psali v clancich o olejich( na ktere tady Oddie uvadel odkazy) profesori z VSCHT, tak mezi oleji, ktere splnuji stejne normy, neni zadny kvalitativni rozdil, i kdyby cenovy rozdil byl jakykoliv. Takze treba Mogul Optimal, ktery splnuje API CG a stoji necelou stovku litr, je urcite kvalitnejsi nez AGIP s API CF.Rozhodne je treba dodrzet viskozni tridu danou vyrobcem auta.

Radek má pravdu. Důležitá je specifikace. Jenom si nejsem jist použitím 5W-30 v 2,0 Hdi . Nevím to teď z hlavy ,ale tyto lehkoběžné oleje doporučil Peugeot jen pro 1,4 HDi. V posledních tabulkách co přišli dokonce doporučil i pro 1,4 HDi 5W-40.

Nehodlam pouzit 5w-30 ale 5w-40.v servisce mam doporucen olej podle ACEA B3 a API CD/CF.Mate pravdu ze Peugeot doporucuje oleje ESSO a TOTAL,ale pokud tam dam olej AGIP kterej ma API SL/CF a ACEA A3,B3,B4 tak se podle me nemuze nic stat.Jina znacka oleje ale specifikace stejna.:myslim

v tech chytrych clancich o olejich se vyslovene psalo, ze i kdyz je jeden olej mineral a druhy plna syntetika, tak pokud maji stejne specifikace (coz muze klidne byt), tak opravdu i jejich pusobeni na motor je stejne.

• 2 months later...
Původně zaslal: barenst

pokud byla jednou pouzita plna syntetika tak by nemela byt nahrazena nicim jinym a naopak

Predsudek

Samozrejme tam lze menit naplne dle libosti. Maximalne pokud se mezi vymenami nepouzije proplachovaci kapalina tak je nasledujici napln lehce znehodnocena zbytkem predchozi.

A uz se to tady probiralo tolikrat a nekde se nachazi i odkazy na fundovany popis oleju a jejich pouziti v autech.

Navrhuju aby se nejake delsi vlakno oznacilo jako dulezite nebo tak neco aby bylo porad nahore ... nebo vytvorit nejake FAQ vlakno