Davidek Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Koupil sem 406 2.0 hdi 99 najeto necelejch 100 000 km.Pristi tyden necham udelat rozvody, filtry atd,ale jakej olej do motoru doporucite?Mam tady olej AGIP EXTRA HTS SAE 5w-40. API SL/CF.Prosim o Vase nazory.dik [upravil dne 9.7.05 Davidek] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Dle výrobce: 2,0 HDi bez FAP 10W-40, 5W-40, 2,0 HDI s FAP jen 5W-40 Vzhledem k hydraul. zdvihátkům doporučuji u všech PSA HDi 5W40 kromě 2,8 HDi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tornado Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Jinak podle manualu Peugeot doporucuje oleje Esso (Ultra Diesel) a Total (Quartz Diesel)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tornado Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Jeste abych to upresnil, tak podle manualu k 406 novy typ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinsk Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Ja používam v 2,0 HDi olej Total quartz future 5w30. Spotreba oleja je skoro nulová. Olej 5w30 je povolený od modelového roku 2000. Keď tam naleješ akýkoľvek olej 5w40 A3/B3, tak by to malo by? v pohode. Po mojich skúsenostiach by som tam iný olej ako Total nedával. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rotorhead Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Zdarec, mám stejný auto, motor a cca počet km, dneska jsem si nechal měnit olej u Peugeota a nalili mi tam tam Shell 5W40. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biker Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 mam 10W-40 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tornado Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Původně zaslal: Rotorhead Zdarec, mám stejný auto, motor a cca počet km, dneska jsem si nechal měnit olej u Peugeota a nalili mi tam tam Shell 5W40. Kdyz jsem 406 koupil,tak jsem taky nechaval menit olej v Peugeot servisu. A taky mi tam nalili Shell. Zajimavy - v manualech doporucuji Ecco a Total, ale lijou tam Shell. A to jeste v tom servise meli na dverach plakat, ze pri koupi urcityho mnozstvi oleje Total, dostanu jakousi tasticku zadarmo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidek Posted July 10, 2005 Author Share Posted July 10, 2005 Dik vam vsem za rady.Ceka nas dlouha cesta do Finska na WRC tak doufam ze vse probehne hladce.zatim zdarec a jeste jednou dik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 podle toho, co psali v clancich o olejich( na ktere tady Oddie uvadel odkazy) profesori z VSCHT, tak mezi oleji, ktere splnuji stejne normy, neni zadny kvalitativni rozdil, i kdyby cenovy rozdil byl jakykoliv. Takze treba Mogul Optimal, ktery splnuje API CG a stoji necelou stovku litr, je urcite kvalitnejsi nez AGIP s API CF.Rozhodne je treba dodrzet viskozni tridu danou vyrobcem auta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Radek má pravdu. Důležitá je specifikace. Jenom si nejsem jist použitím 5W-30 v 2,0 Hdi . Nevím to teď z hlavy ,ale tyto lehkoběžné oleje doporučil Peugeot jen pro 1,4 HDi. V posledních tabulkách co přišli dokonce doporučil i pro 1,4 HDi 5W-40. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidek Posted July 10, 2005 Author Share Posted July 10, 2005 Nehodlam pouzit 5w-30 ale 5w-40.v servisce mam doporucen olej podle ACEA B3 a API CD/CF.Mate pravdu ze Peugeot doporucuje oleje ESSO a TOTAL,ale pokud tam dam olej AGIP kterej ma API SL/CF a ACEA A3,B3,B4 tak se podle me nemuze nic stat.Jina znacka oleje ale specifikace stejna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 v tech chytrych clancich o olejich se vyslovene psalo, ze i kdyz je jeden olej mineral a druhy plna syntetika, tak pokud maji stejne specifikace (coz muze klidne byt), tak opravdu i jejich pusobeni na motor je stejne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Tak , tak. Do 1,0 benzin motoru Toyota, který se dává v Kolíně do 107 , je předepsána 15W-40. Po 4 letech budeme mít opět minerál.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaron1 Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 To co doporučujou v servisu je jen otázkou mezi výrobcem aut a dodavateli oleje. Tim bych se teda moc neřídil. Koukal jsem že Mogul dělá oleje dobrých specifikací, máte někdo nějaký zkušenosti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josoh Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Mam 306 2.0hdi 90hp a chcem sa opytat ci mozem pouzit olej 10w40 (madit-mogul)polosin--- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marsalek Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Josoh, viskozni tridu (10W40) zvol podle teplot, ve kterych auto provozujes (Orava, Liptov, Spis?) 10W40 by melo byt na stredni Evropu OK. Na typ oleje se podivej do navodu k obsluze. Pravdepodobne by tam ale mela prijit plna syntetika (alespon do 80 kW verze ano). Kaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barenst Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 pokud byla jednou pouzita plna syntetika tak by nemela byt nahrazena nicim jinym a naopak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josoh Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 a ked neviem aký olej tam je,tak len plnú syntetiku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petano Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Původně zaslal: barenst pokud byla jednou pouzita plna syntetika tak by nemela byt nahrazena nicim jinym a naopak Predsudek Samozrejme tam lze menit naplne dle libosti. Maximalne pokud se mezi vymenami nepouzije proplachovaci kapalina tak je nasledujici napln lehce znehodnocena zbytkem predchozi. A uz se to tady probiralo tolikrat a nekde se nachazi i odkazy na fundovany popis oleju a jejich pouziti v autech. Navrhuju aby se nejake delsi vlakno oznacilo jako dulezite nebo tak neco aby bylo porad nahore ... nebo vytvorit nejake FAQ vlakno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts