Jump to content

HELP 405- vařim a nevím proč

koldam1
 Share

Recommended Posts

Poradí někdo prosím??

Mám 405 Mi16 a neustále vařím. Na teploměru mám po ujetí neceleho kilometru 110 a když to vypnu tak za 10 minut to spadne 70.

Ještě mám prosbu, když se auto ohřeje tak přestane startovat, když je studené tak startuje normálně.

:myslim

Díky

Nemas ucpaty, resp. poskodeny termostat? Ja som na jar pred vymenou chladiacej kvapaliny tiez varil, ale asi po 5-6km, kym sa mi to zohrialo.

Problem bol v tom, ze som mal uplne ucpaty termostat bordelom zo starej chladiacej zmesi, tak sa mi neotvaral (dolieval som len destilku a pri urcitom pomere voda-nemrznuca zmes to vraj tuhne na gel). Tak som vybral termostat a len sa divil, co tam mam za bordel...

Vycistilo sa to, vymenila chladiaca zmes a je to v poriadku. Mam 309, 1,4 benzin, novy model.

Původně zaslal: koldam1

Poradí někdo prosím??

Mám 405 Mi16 a neustále vařím. Na teploměru mám po ujetí neceleho kilometru 110 a když to vypnu tak za 10 minut to spadne 70.

Ještě mám prosbu, když se auto ohřeje tak přestane startovat, když je studené tak startuje normálně.

:myslim

Díky

A hadice horký až k chladiči a chladič rovnoměrně ?

Termostat jsem už dal nový a hadice se zdají být rovnoměrně ohřaté s chladičem. Chladič je taky snad v pohodě, určitě vim že neteče a voda nějak zásadně neubívá z oběhu. Ventilátory taky běží.:myslim

Původně zaslal: koldam1

Termostat jsem už dal nový a hadice se zdají být rovnoměrně ohřaté s chladičem. Chladič je taky snad v pohodě, určitě vim že neteče a voda nějak zásadně neubívá z oběhu. Ventilátory taky běží.:myslim

A co vodní pumpa? Nemá místo lopatek už jenom torsa?? Chce to dokonale zkontrolovat vechny hadice jestli nejsou ucpaný.

Původně zaslal: Tommate

s tím startováním- pokud to auto umožňuje, tak si nech udělat diagnostiku - může být nějaké čidlo v háji

Jsem začátečník v oblasti peugeo?áku a těchto pojmů jako je diagnostika a jiné :o Potebuju spise polopaticky vysvetlit co delat (tzv. rady pro blbce ) Nevim jestli muzu na diagnostiku??:mad:

Guest Paolo

Já mám jiný problém po výměně rozvodů,že mně začala téci pumpa.(vše nové jen pumpa zůstala stará),tak mně její výměna čeká teď.

Původně zaslal: Paolo

Já mám jiný problém po výměně rozvodů,že mně začala téci pumpa.(vše nové jen pumpa zůstala stará),tak mně její výměna čeká teď.

Což je zcela normální, mnohokrát se tu o tom psalo, že s rozvody se mění i vodní pumpa;)

Guest Paolo

Teď už to vím,člověk zíkává zkušenosti neustále.Nejsem tak dloho majitelem Peugeota a v té době kdy jsem měl auto v servisu jsem ještě ani nevěděl že něco takového jako tady je!! Že existují tak perfektní lidé co navštěvují tyto www. stránky a jejich rad si nesmírně vážím.Neustále se dozvídám něco nového z problematiky provozu této značky ,co trápí ostaní

majitele a vždy dostanou většinou fudovanou odpověď.:super

[upravil dne 10/7/05 Paolo]

Původně zaslal: Paolo

Teď už to vím,člověk zíkává zkušenosti neustále.Nejsem tak dloho majitelem Peugeota a v té době kdy jsem měl auto v servisu jsem ještě ani nevěděl že něco takového jako tady je!! Že existují tak perfektní lidé co navštěvují tyto www. stránky a jejich rad si nesmírně vážím.Neustále se dozvídám něco nového z problematiky provozu této značky ,co trápí ostaní

majitele a vždy dostanou většinou fudovanou odpověď.:super

[upravil dne 10/7/05 Paolo]

Tak to jsme na tom podobně - mám Peginu od února, takže se taky pořád učím!:papa