Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klepe mi něco u motoru na straně co jsou rozvody


mehana1

Recommended Posts

Ahoj chlapy mam problém s klepáním u motoru 406 hdi 80 kw nemůžu přijít na to co to je připadá mi to jako od rozvodů ale nejsem si jisty protože mam na nich najeto sotva 50 tis..Jak poznám že je to třeba od klín řemenu.Diky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já mam stejný problém už rok a nemůžu na to přijít. Nejdřív jsem vyměnil řemenici. Jde povolit i ráčnou. Když shodíš plochej řemen a rachot zmizí, máš jistotu, že to nejde z rozvodů. U mě byl po výměně řemenice klid. Bohužel asi měsíc. Pak stejný. Po té jsem zjistil, že volnoběžka na altíku je kaput. Následovala generálka altíku. Problém neustal. Po té znovu výměna řemenice. Byla na reklamaci. Problém vyřešen na dva dny. Shrnuto: vyměněné servo čerpadlo, vyměněná řemenice, repase altíku, kladky jsou bez vůle. Když shodim plochej řemen, je klid. Nandam ho zpět a klape. Mění se to s teplotou vzduchu. Už nevim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, čemu říkáš \"šponovák\", ale napínací kladka je ta s excentrem, řemen se napíná pomocí excentricky umístěného čtyřhranu na ní a kladka se dotáhne v napnuté poloze. Druhá kladka je umístěna na rameni, které pruží, pomocí ní se řemen opravdu nenapíná, a to že kladka \"vypadá v pohodě\" nevypovídá ani zbla o funkci toho tlumiče kmitů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud tomu správně rozumím, je tam ještě kladka na rameni a to je tlumič vibrací. Řemen šponuje právě ta excentrická kladka, která pruží. Pomocí klíče jí přihnu a vytáhnu řemen. Ničím jiným ho nešponuju. Je mi jasný, že i když ta kladka vypadá v pohodě, nemusí to tak být. Ale jak to zjistit. Koupit jí na zkoušku a pak zjistit, že to nebylo tím je celkem drahá sranda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil jsem to nedávno a ted opět. V servisu dali novou pevnou řemenici, řemen a i altík bez volnoběžky (předtím odpružená řemenice a volnoběžka na altíku), když se auto podtočilo začal poskakovat automatický napínák a brnělo to. Ted to ještě začelo pískat a spoustu dalších zvuků, jak to vyřešit? Dát tam odpruženou řemenici?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...