Jump to content

olej v převodovce

Xander Cage
 Share

Recommended Posts

No ja to nalil pres kontrolni sroub. Ten se nachazi na kraji prevodovky.Stacilo do toho strcit hadici, protahnou ji nad auto a nalit ty dva litriky co tam asi maji tak byt. Jinak doporucuju original peugeot olej(maji total). V pegotu neni o nic drazsi nez jinde...za dva litry sem dal asi 450 korun. Maji primo cepovany..vyjde levneji. Pokud ne tenhle, tak ale kup Total, protoze peugeoti prevodovky sou pry nachylne na olej, a muze se stat, ze se spatne radi apod. I kdyz moje zkusenost je takova, ze sem tam mel nejake kvalitni olej ktery stal podobne prachy a absolutne zadna zmena poznat nebyla.

Jinak kde nalit olej se tu uz kdysi resilo..staci hledat

[upravil dne 8/7/05 rimmer]

Jo, já to zrovna před pár dny taky dělal a taky přes ten šroub na straně. Stačí hadička a trychtýř. Vešly se tam skoro ty 2L. Pak to začalo téct tou dírou po šroubu ven. Takže pohoda...

Jinak možná jsem vyjímka...(díky bohu)....ale mě převodovka nijak nezlobí. A vůbec mi nepřipadá, že by byla na cokoli náchylná. Rok jsem jezdil skoro bez oleje v ní a i když tam byl olej, tak jí bylo jedno jakej... a neměl na to vliv ani velkej mráz ani vedro. Jak jsem tady na foru občas četl příspěvky, že se někomu v zimě těžko řadí a nebo mu kvůli něčemu jinýmu zlobí...tak to jsem nikdy nezaznamenal.

No, ale to je asi zatim jediná (nebo už jen jedna z mála) věcí na mojí plechovce, se kterou nebyl problém... :D

Taky bych to měl už vyměnit.

Pořád nevím co je pravdy na tom, že tam můžu nalít olej do aut. převodovek a prej pomáhá.

V zimě když je studenej motor tak se mě blbě vytahuje jednička, jinak taky bez problémů...

Původně zaslal: Xander Cage

No na kterém kreji převodovky? u motoru? a je to víc vepředu nebo spíš vzadu, nebyl by nějaký přesný popis?

Nene... spíš když sundáš levý přední kolo a podíváš se na tu převodovku z boku, tak je tam přidělanej takovej (asi) kryt šroubama... malejma. A jeden z nich je velkej. Tak ten to je. (jestli ne, tak jsem ten olej nalil někam jinam :D )

Kazdpopadne lit nejlepe origo olej..potvrdilo mi to vice lidi...cenove to vyjde cca na 500korun. CO se tyce problemu, tka muj nejvetsi problem je prave prevodovka....kdo prijede do sebetova, muze si jit poslechnout..PS: spunty do usi sebou :mad: