Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

ee, rano po grillmasters :D

a to vam ani nebudu povidat, jak jsem naposledy z lehatka spadnul na hurvajze :D

Odesláno

Dříve jsme používali čistič (pěnu) od firmy HG.

Funguje dobře, ale ta cena... .

Nyní úspěšně používám roztok z hydroxidu sodného-louh.

Funguje dokonale a rychle. Jen pozor při manipulaci.

Guest Scratch
Odesláno

doporucuju podporit skrtnutim sirky :D

kamna budou jako z partesu :D

Odesláno

Jsem naprosto spokojený s tímto

FIXINELA Perfekt

Než jsem to objevil, používal jsem W5 viz obrázek, ale potom při dalším čištění ta špína na skle více držela. Při čištění tou fixinelou to člověk jen nastříká, roznese po ploše skla a setře.

w5-multi-fett-reiniger-regular.jpg

[upravil dne 7/2/13 20:44 od Cinci]

Odesláno

Nevíte k čemu slouží to horní posuvné otevírání nalevo a vpravo? Směrují přímo do prostoru kde je hořící dřevo. Používáte to, nejde tudy ven dým?

69776b4192.jpg

A ještě jedna otázka, jak daleko do krbu máte třeba sedačku atd. Musí mezi tím být nějaká krbová zástěna? Je nebezpečné mít nějaké předměty v blízkosti?

Odesláno

Nevím, jaké otevírání myslíš. Označ na foto.

Sedačku od kamen mám 110 cm, je tam krásné teploučko ...:aut

Nebezpečné je mít v blízkosti hořlavé předměty, ale to je snad jasné, ne? Navíc jakýkoli předmět v blízkosti brání proudění vzduchu, tudíž vyhříváš předmět a ne místnost.

[upravil dne 12/2/13 13:41 od MilanF1]

Odesláno

Dole máš přívod primárního a nahoře sekundárního vzduchu. Otevřeným přívodem dole to rozfajruješ, pak to dole přivřeš a dolaďuješ nahoře. Čím více a déle otevřený přívod nahoře, tím méně očouzené sklo.

Co se týká vzdálenosti hořlavých předmětů od kamen, záleží na konstrukci a úhlu vyzařování tepla. Viz návod výrobce kamen, který zřejmě nemáš k dispozici. Obecně: dvouplášťová kamna (a to je z foto asi tvůj případ), z boku moc nesálají, prakticky vedle nich můžeš mít naskládané dřevo ale o to více sálají směrem od dvířek do prostoru.

Odesláno

Tak jsem si pořídil italský čistiš VETRO CALOR 1Litr za 220,-Kč a spokojenost :super

Protože krb hodně přidušuju,tak se na skle připéká dehet a tímto čističem to jde parádně dolů :super:papa

Odesláno

Používám Mefisto special. Nastrikas,necháš pár minut působit a jede to dolů samo. Jinak pokud se ti stále zanasi sklo tak máš buď nekvalitní palivo,nebo špatný způsob topení. Taky jsem s tím bojoval něž jsem se naučil regulovat vzduch.

Odesláno

Používám Mefisto special. Nastrikas,necháš pár minut působit a jede to dolů samo. Jinak pokud se ti stále zanasi sklo tak máš buď nekvalitní palivo,nebo špatný způsob topení. Taky jsem s tím bojoval něž jsem se naučil regulovat vzduch.

Odesláno

Taky používám Mefisto. když byli kamna nový, čistil jsem to každej den. Teď tak 1 za měsíc. Chce to moc nepřivírat vzduch a po zapálení kamna trochu rozfajrovat a sklo se vyčistí samo, jen ho občas otřu suchým ubrouskem, pokud na něm drží saze.

Odesláno
Dole máš přívod primárního a nahoře sekundárního vzduchu. Otevřeným přívodem dole to rozfajruješ, pak to dole přivřeš a dolaďuješ nahoře. Čím více a déle otevřený přívod nahoře, tím méně očouzené sklo.

Co se týká vzdálenosti hořlavých předmětů od kamen, záleží na konstrukci a úhlu vyzařování tepla. Viz návod výrobce kamen, který zřejmě nemáš k dispozici. Obecně: dvouplášťová kamna (a to je z foto asi tvůj případ), z boku moc nesálají, prakticky vedle nich můžeš mít naskládané dřevo ale o to více sálají směrem od dvířek do prostoru.

Tak nahoře to mám nyní naplno otevřeno, obě stále. Dole tak 1cm na každém. Sklo musím čistit stejně, řekl bych tak ale o 15% lepší.

Nemáte někdo zkušenost s tímto:

http://cistici-prostredky-spotrebice.heureka.cz/drana-krb-cistic-krbovych-skel-rozprasovac-500-ml/specifikace/#section

Já upřednostňuji gel, pokud je to tekutina, tak po nastříkání stýká dolu. Nevíte ještě o nějakém gelu?

[upravil dne 18.2.2013 07:41 od Francouz_407]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak skutčně ty vrchní otvory pomáhají, sklo čistím vyjímečně. Ale záleží na dřevě. Jinak krb je od firmy ABX s.r.o. (www.abx.cz)a mají velmi dobré krby, byl jsem u nich i na výstavě. Fakt moc pěkné. Bez krbu v zimě ani ránu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...