Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

presne tak, jak pise medved :D

ja na chalupe porazil ty vsechny stromy (u nekterych nacerno a bal jsem se)

navic pristehovalec a prazak. No a vysledek byl super, vsichni si to chvali :D, ale asi tam dam nejake jine stromky at to neni tak otevrene, nebo udelam konecne plot.

Soused je sice fajn, ale nemusi sbirat sekackou hovna od psa, ktery nenajdu. No proste nemame mezi sebou ploty, tak on u me obcas omylem vyvenci slepice a ja psa :D. Akorat ty hovna jsou trosku o necem jinem :D:D:D

Odesláno

ono to jedno jestli se dohodnou nebo ne , postup je dany a i kdyz da majitel pozemku souhlas vse je na organech

pokud jde o ochranu majetku meli by to schvalit kdykoliv a pokud jde o okrasny strom tak ani nic sadit nemusi .

ceny jsou ruzne .

Guest Scratch
Odesláno

no to by mohl kazdy rict, ze jde o ochranu majetku, zivota a ten strom muze byt zdravi. Proste to nejde tak jednoduse. Musi se pozvat dendrolog, ktery urci co a jak, toho musi nekdo zaplatit. A ja kdybych byl majitel modrinu a nechtel bych ho kacet, tak bych podal odpor a nechal udelat jiny posudek, no a dal to zname vsichni..... Nicmene kdybych ja to predloni nepokacel, tak loni bylo po chalupe :D

Odesláno

Ochrana majetku a zdraví, chtělo by to ulomit pár větších větví s tím, že to z toho stromu padá..

Jinak občas dělají SDH cvičení na práci s motorovou pilou, zkusil bych se zeptat, zda by to neudělali v rámci cvičení s tím, že bys jim zaplatil benzín a nechal dřevo z toho stromu.

Guest Scratch
Odesláno
Soused s tím souhlasí, je velmi starý a nechce to řešit. Ale prý v minulosti taky chtěl ten strom pokácet a úřad to zamítl. Klidně mi půjde na ruku, pokud se toho ujmu.

tak hlavne pores bud urad, nebo nejblizsi sousedy, lidi jsou svine a radi zavolaji pcr.

Odesláno

Normálně bych ho říznul, nechal vyfrézovat pařez at neni důkaz o tom jak byl strom tlustej a šlus. Vyřezal jsem takhle parcelu na barák a tam byli i větší stromy než tohle, nikdo se o to nezajímal.

Guest Scratch
Odesláno

vidis, a u me se o to zajimali, ono hodne zalezi na lidech okolo.....

nicmene sundat tenhle strom nebude sranda a nechal bych to na lidech, kteri to umi a jsou na to pojisteni. Sundani tohoto stromu vidim od 2000 do 4000, vic bych za to nedal. A jak jsem psal, aaapoptavka to vyresila uplne perfektne....

Odesláno

soused u nás bude kácet smrk starý asi 60 let, odůvodnil to tím, že ohrožuje majetek jeho souseda, podal žádost na OÚ přišel člen zastupitelstva, kouknul, podepsal povolení a hotovo.

Vyloženě záleží na obci.

Odesláno

Musí žádost podat vlastník pozemku? Vlastníkem pozemku je paní, která je dlouhodobě v nemocnici. Manžel je doma ale není napsán v katastru jako majitel.

Napsal jsem toto:

V souladu s ustanovením § 8 odst. 1 zákona č. 114/92 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění Vás žádám o povolení ke kácení modřínu o obvodu kmenů 120 cm na pozemkové parcele č.2520 (adresa: Fibichova 2569/17, Chomutov 430 03). Vlivem klimatických podmínek již nyní dochází k pádu větví do prostoru pod stromem a do jeho blízkosti, kde se nachází plot, garáž, lavičky a prostor kde si hrají děti. V blízkém okolí se nachází činžovní dům a dva soukromé rodinné domy. Při padání větví dochází k ohrožení života či zdraví osob a způsobení škod na majetku.

Co byste tam doplnili nebo překopali aby to mělo větší váho. Díky všem za rady

[upravil dne 4.2.2013 11:27 od Francouz_407]

Odesláno

Mno řečeno bylo už tolik že je postup jasný. Já bych ten strom udělal od 4-6 tisíc. Dělal jsem i větší stromy. Třeba 25-30 metrový smrk, ale to byla jiná liga a bohužel z určitých důvodů a ač mne to mrzí, tak se tomuhle zaměstnání už nevěnuju:) Napiš Francouz_407 odkud jsi?? Třeba někoho z okolí znám kdo by to mohl udělat:)

Co se týče Roundapu do kořenů, tak to nepomůže, Roundap se musí do rozstliny dostat přes listy. navrtat strom apod, ale za tyhle praktiky useknout ruce!:roll

Odesláno

Podobný problém mám taky. Jen né s modřínem,ale s borovicí. Je cca metr od plotu a kořeny mi zvedají kočičí hlavy před garáží. Tankodrom hadr. Čekám,kdy mi to zažne zvedat beton v garáži a nebudu tam moct zajíždět,protože při otevřených vratech mám necelý 3cm od střech auta.

Se sousedkou moc domluva nebude. Nemá ráda psi a ještě když štěkaj. No a mi takovýho zrovna máme:D

Lejt ke kořenům nic nechci. Jen by mě zajímalo,když je vyhrabu a přesekám,co k nim dát,aby nerosly dál. Geotextilii nebo něco podobného pomůže?

Dík

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak tomu se říká pech.

Povolení jsem v pátek dostal a zároveň před tím zemřela majitelka, tzn. že majetek je v dědickém řízení. Nemohu tedy strom pokácet, nemám to ověřené ale asi to tak právnicky je. Kde se tyto věci řeší, jak zjistím kontakt na dědice, na katastru? Díky

Odesláno

Na vyřízení dědictví bys čekal půl roku, ale myslím, že není potřebné. Nejedná se o majetkové věci, které by byly součástí dědictví. Maximálně se domluv s majitele, jestli dědici chtějí to dřevo, nebo ne.

Pokud je úřad (ochrana živ. pr.) OK, tak s dědici je to o rozumné domluvě.

[upravil dne 18.3.2013 13:14 od P607Olda]

Odesláno

Oni jsou prý němce takže kontakt nevím kde sehnat, proto se ptám kde sehnat kontakt a kde se dědické řízení koná. Právě že strom je majetkem dědictví. Myslím, že se jedná o majetkové věci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...