Francouz_407 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Chtěl bych se zeptat na jednu věc. K domku mám velmi malý pozemek a tam mě stíní modřín. Je na pozemku souseda. Soused je letitý a na zahradě má nepořádek, takže ho modřín netrápí a ani neuklízí jehličí, když modřín opadává. Nechi tento modřín podetnout, jednak není na mém pozemku a vůbec nevím jestli je to možné. I když kdyby padnul na garáž nebo dum, tak by to byl průšvich. Ale je možné si pozvat firmu aby ořízla větvě co se dá, hlavně nad mým pozemkem? Na mém pozemku bych chtěl udělat malou zahrádku, rajčata, jahody atd. Co byste udělali Vy? Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 zkus se s ním domluvit,to je nejlepší zkusil bych mu říct kdyby spadnul na garaž nebo dům musel by to zbytečně platit a že se o kacení postaráš a rozřežeš mu ho na špalky na topení jestli je starej...třeba bude souhlasit.. v opačném případě jak říkáš nechat je ořezat na tvým pozemkem.... Citovat
radim.1008 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Zkusil bych se s ním domluvit. Měli jsme to samé, akorát se smrkem. Pár domluv a smrk už nestojí. Všechno je jen o domluv a hlavně ochotě. Citovat
Dančák Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 My máme u baráku o dost starší a vyšší modřín a pozvali jsme si odborníka na prořezávání nebo kdo to byl, pomocí lan a motorovky lez po stromu a ořezal to aby to vypadalo a stromu neublížilo, ba naopak pomohlo.....teď to pěkně vypadá a nepadá z toho při každym větříku tolik bordelu v podobě šištiček, suchejch větví atd, takže bych kontaktoval nějakou firmu nebo osobu co se tím zabývá a až to uvidí, řekne ti co se s tím dá dělat Citovat
Péťa Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Hmm, nenapsal jsi, jestli jsi se sousedem mluvil, ani v jakém stavu je ten modřín. Je zdravý? Já bych ho nechal pokácet, je to o strach kdy z něj opadne nějaká větev. Rozhodně ale odstranění takového stromu není levné a ani jednoduché sehnat povolení. Já měl štěstí a strom u sousedů jsem mohl pokácet, dali k tomu svolení. Ale byl o něco mohutnější Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 co nalejš ke kořenům Rundap a on za chvíli uschne....:D Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 tak navrtat vrtačkou a nalejt do děr....ale to je extrem a se sousedem se domluví.... Citovat
Šalda Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Navrtat a nalít tam naftu, za rok strom uschne;) Ale vážně, pokud se dá se sousedem mluvit, domluvil bych se na pokácení. Citovat
dyno Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 jj šalda mluvi pravdu nafta funguje ale je to brutal mohu potvrdit tchan tuto proceduru aplikoval Citovat
vendelinek Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 jo,ono to uschne a pak nečekaně příde nějakej velkej vychr a je hned malér,nedej bože neštěstí upravit,prořezat ,podříznout a prič s tim to samý jsem měl doma s lípou 60tiletou,v prostředku už byla trouch a ještě furt po venku rostla a bordel z ní,v jedný třetině dokonce už naprasklá upravit,prořezat ,podříznout a prič s tim [upravil dne 3.2.2013 11:36 od vendelinek] Citovat
barenst Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 pokud je strom zravy a mas strach ze ti spadne na dum , tak muzes pozadat o pokaceni , musi ti dat svoleni odbor zivotniho prostredi (na magistratu) a i tak to musis zaplatit ty pokud je strom nahnuty , suchy atd, potom to plati majitel pozemku na kterem se nachazi Citovat
Francouz_407 Odesláno 3. únor 2013 Autor Odesláno 3. únor 2013 Chci udělat vše legálně, se sousedem jsem nemluvil. Jde mi o to jestli vůbec povolení lze získat a jaké argumenty uvést? Kam se musí zajít abych dostal povolení, tuším je potřeba vědět obvod stromu, je to tak? Citovat
Péťa Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Odbor životního prostředí MÚ. Je potřeba, aby ohrožoval životy nebo majetek. Citovat
barenst Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 argument je ochrana zdravi a majetku , stim jit na magistrat , dale uvest ze soused je starsi pan atd. pokud tam muze vjet velka plosina cena bude kolem 5t a vic , pokud rucne tak i 10t a vic . Citovat
Péťa Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 http://www.ekoporadny.cz/faq/jak-a-kde-zadat-o-povoleni-ke-kaceni-stromu.htm Citovat
vendelinek Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 já jsem čekal docela dlouho na povolení už nevim přesně jestli dva roky? když jsem dal žádost,tak se přijel někdo podivat,pokaždý někdo jiný a že se bude čekat na schválení Citovat
Guest Scratch Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 argument je ochrana zdravi a majetku , stim jit na magistrat , dale uvest ze soused je starsi pan atd. pokud tam muze vjet velka plosina cena bude kolem 5t a vic , pokud rucne tak i 10t a vic . me vyskove sundavaly (postupne odrezavaly) dva daleko vyssi smrky na chalupe, na mem pozemku a stalo to celkem 4000, takze staci si zadat epoptavka.cz a vybrat si nekoho s pojistenym. Takze tvou uvedene castky jsou realne, ale zaplati je jen clovek, ktery nevi o co go..... ad povoleni - povoleni (s tim, ze mas vysadit neco jineho v x kusech) dostanes (teda majitel dostane) do 30 dnu od podani (nebo zamitnuti). A to vse v dobe vegetacniho klidu, ktery je od rijna nebo listopadu do unora nebo brezna, presne ted nevim. Pokud bys mi jako majiteli udelal ty veci, o kterych tu pise Charlie1 a podobni, tak asi nevim jak presne bych se zachoval, ale hezky urcite ne..... asi bych ti celou zahradu vystrikal herbicidem, pak by sis tam mohl pestovat tak maximalne pisek nebo beton.... Pokusil bych se domluvit s majitelem, a procist nejake diskuze... nevim teda jak to je s tim, ze by sisi to nechal prorezat na svoji strane.... ale argumentoval bych tim, ze strom je moc blizko pozemku, pak je otazka, co tam bylo driv, jestli strom, nebo plot... http://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/9963-sousedovi-vadi-muj-strom-jak-se-branit.html nebo tady si muzes vybrat http://search.seznam.cz/?q=strom+na+sousedov%C4%9B+stran%C4%9B&aq=-1&oq=strom+na+sousedov%C4%9B+stran%C4%9B&sourceid=szn-HP&thru= [upravil dne 3/2/2013 16:08 od Scratch] Citovat
Medvěd Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Lidi mají pod nosem takovou díru, která slouží jednak k příjmu potravy a tekutin, druhak i k dorozumívání se lidskou řečí. Vždycky je dobré, aby se obě strany navzájem poslouchaly a snažily hledat řešení problému tak, aby obě dvě vyšly z jednání s úsměvem na rtu - jinak je zaděláno na sousedské spory a protože sousedé vedle sebe musí žít poměrně dlouho, je lépe mít v sousedovi spojence než protivníka. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.