Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Praskají žárovky


dejnna

Recommended Posts

Zdravím peugeoťáky. Mám problém se žárovkami H7 v předních světlech. Nedávno jsem nasednul nastartoval a nešly mi stáhnout el. okna, ani jedno ani jedním ovladačem. Myslel jsem že jsou zamrzlý tak jsem neřešil. Pak mi to na křižovatce málem chcíplo to už jsem se divil, a po dalším nastartování to zase drželo volnoběh 1200-1300 otáček (jako když jsem kdysi odpojil baterku na dýl a vymazala se řídící jednotka) a okna fungovaly, no a večer jsem zjistil že nesvítím (jen pravé dálkové). Tak jsem nakoupil na benzínce žárovky (H7 NARVA jedna za 145Kč :( ). Druhý den jsem vyměnil odzkoušel a svítilo to, ale nastartuju, rozsvítím, cca 5 vteřin a bylo po nich, zkusil jsem dálkový ty zablikaly a konec (parkovačky svítí). Předpokládám nějaké přepětí (ještě jsem neměřil), stejně auto asi půjde někam do servisu protože elektrika jde mimo mě, tak jsem se chtěl jen zeptat kde začít, proměřit napětí=jasný, a dál? diagnostika? nebo nějaký nápad? nesetkal se s tím někdo? vůbec nevím co to může být. Jo a jde o Peugeot 406 r.95 2.0 sedan. Díky moc všem které by něco napadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zadní jsou v pohodě, kostry nevim jak mam zkontrolovat :( , baterka je asi pul roku nova (EXIDE) kontakty jsem zkusil dotahnout a drží, jestli je čistej se jdu hned podívat. A jak jsem vyčetl tady na foru tak jsem kouknul i na konektory ve světlech a ty jsou jako novy. A na aletrator ja uz potrebuju servis .)

[Edited on 27/1/13 15:48 by dejnna]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zapoj si tam nekam voltmetr. ja tam mam levnej z Ciny zapojenej po otoceni klicku. vidim jakykoliv zmeny. poznas co dela altik. pokud by hodnoty litaly nebo jinak blbly, je jasny ze to chce vyzkouset jinej altik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to bylo v servisu a byl to alternator. chlap co ho opravoval rikal ze to bylo predtim neodborne opraveny a snad ze je to alternator z mercedesu vito :D nebo jen nejaky soucastky moc jsem ho nepochopil. Diky vsem za rady, tohle bych stejne ja nezvladnul opravit :)

jo a taky rikal ze to do baterky posilalo 18V a 90A tak doufam ze to vydrzela najel jsem s tim cca 40km

[Edited on 3/2/13 16:14 by dejnna]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kazda slozita elektronika ma regulator napeti a ten zvlada vic nez by clovek rekl. treba zrovna RJ ma mozna pracovni napeti 6 V a z 12ti a vejs to reguluje elektronicka soucastka.

pak by dalo logiku ze to vydrzí vice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...