Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To Volvo pokud by bylo plně naložený nákladem tak mu při brždění projede čelem a skončí v kabině.

Nicméně k čemu jsou takový asintenti, když 90% kamionů jezdí buď na ojetých a nebo lepených gumách;)

Vidím to v práci každej den.

Odesláno

zadnej naklad nezakurtnujes tak, aby ti neproletel kabinou pri takem brzdeni. Kolega mel takhe na korbe zakurtnovate ocelove zvytky, musel takhle brzdit, no a zvytky potrhali gurtny jak handricky, potom se zvytky valeli po poli...

Co je vyhoda muldy (koryto), ze ma zabezpecovaci tyce, a ty uz neco udrzi...

Odesláno
a neni toto adaptivny tempomat? :myslim

Nie je, toto je iny system, aj ked oba pracuju s acc kamerou, neviem ako v kamionoch, ale system je to uzasny, v osobnych autach ma aj niekolko stupnov. Napr. najprv ti zavibruje volant a blikne kontrolka ze moze dojst ku kolizii a system natlakuje brzdovy system, ak vodic nezareaguje, tak system pritiahne bezpecnostny pas, spuspi vystrazne svetla a nasadi plny brzdny ucinok, ktory je este omnoho vyssi ako pri klasickom dupnuti na brzdu :)

Odesláno

Mě by zajímalo, jak má ten systém pořešený to, že jedeš po dálnici a radar pořád měří rozestup : 20m, 20m, 20m a najednou 3m (to když Ti to tam hrkne vedle z pruhu idiot těsně před Tebe)... To se potom podle jeho vyhodnocení blížíš k překážce šílenou rychlostí a tudíž musí brzdit (ikdyž borec před Tebou jede stejně rychle jako ty...) a jelikož za Tebou auto netuší, že bys mohl jen tak zničeho nic dupnout na brzdu nemá šanci zareagovat...

Odesláno
jen bych chtěl tento systém vidět v zimě na sněhu, kort když jsou předepsaný zimní gumy jen na hnané nápravě a zbytek je holý

Čistě zimní u nás nemají ani na hnací náprávě, protože nejsou!

A s holejma taky nejezdí, maximálně nějakých pár tragédů...

Odesláno

Já jel kamionem ( kozlem ) Merglem, kterej tohle měl. V Brně na okruhu byla akce....ten kamion jsem neřídil, ale jezdilo se po startovce s osobákem a kamionem a vždycky to jeden před tím druhým zašlápnul. Osobák jsem řídil a je to teda pěkně blbej pocit na nic nešlapat když před váma zabrzdí náklaďák :)

[upravil dne 26/1/13 14:54 od Hadra]

Odesláno

To Hadra: Jasně, že to bude blbej pocit, ale kdybys spal za jízdy (jako lidi, pro který ten systém je určenej), tak bys to ocenil:D:D:D

Odesláno
Mě by zajímalo, jak má ten systém pořešený to, že jedeš po dálnici a radar pořád měří rozestup : 20m, 20m, 20m a najednou 3m (to když Ti to tam hrkne vedle z pruhu idiot těsně před Tebe)... To se potom podle jeho vyhodnocení blížíš k překážce šílenou rychlostí a tudíž musí brzdit (ikdyž borec před Tebou jede stejně rychle jako ty...) a jelikož za Tebou auto netuší, že bys mohl jen tak zničeho nic dupnout na brzdu nemá šanci zareagovat...

Radar skuma na dialnici viac diane za autom a vedla auta, vyhodnocuje aj konanie okolo iducich vozidiel, nie len tych pred nim ;)

da sa povedat ze niekedy tvoje auto vie skor ze sa ti tam pichne nejaky borec ako on sam :D:D ... samozrejme vsak je ze kazdy system sa da oklamat, no urcite je to velmi napomocne :super

• O 2 týdny později...
Odesláno
zadnej naklad nezakurtnujes tak, aby ti neproletel kabinou pri takem brzdeni. Kolega mel takhe na korbe zakurtnovate ocelove zvytky, musel takhle brzdit, no a zvytky potrhali gurtny jak handricky, potom se zvytky valeli po poli...

Co je vyhoda muldy (koryto), ze ma zabezpecovaci tyce, a ty uz neco udrzi...

o k nám tyhle 23 tunové svitky jezdí v počtu cca 15 kusů (tk, patnáct tiráků) denně a jednou přijel z FR tirák, kterej musel takhle brzdit, svitek přerazil sloupek a tak tak, že neskončil v kabině, návěs byl dost pochroumanej, a řidič se v kavárně u automatu na kafe ještě půl hodiny po složení nákladu klepal strachy, fakt jsem mu tenhle zážitek nezáviděl

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...