Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Olej a HDI motor.


trah

Recommended Posts

osobně nechápu, PROČ někdo experimentuje s olejem do auta (stejnak tomu nerozumí), jaký olej má používat má napsané v servisní knížce a z logiky věci je zřejmé, že když se zkrátí doporučovaný proběh daný výrobcem třeba na polovinu (nebo dvě třetiny), udělám pro auto to nejlepší :myslim

platí pro všechna mazadla do aut, hlavně motorový a převodový olej :aut

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten Mobil 1 neni nejaky extra experiment. Vyrobce predepisuje 5W30 s danou PSA normou.... To neznamena pouze Total. Duvodem toho, ze PSA doporucuje tyto tzv. lehkobezne oleje  (napr. Total Ineo ECS 5W30 apod.) je pouze z duvodu narizeni EU pro setreni zivotniho prostredi tj. snizovani spotreby. Olej klade motoru nizsi odpor, takze spotreba bude o nejakou tu desetinu litru nizsi, ale za cenu slabsiho olejoveho filmu. Toto je duvod, proc jsem si vybral ten Mobil 1.

To mate jako start-stop system. Myslite si, ze to setri auto? to tezko, palivo? temer ne.... je to dano emisnimi limity EU resp. tou metodikou mereni. V budoucnu uz zase zadny start-stop zrejme nebude, jelikoz metodika mereni se vyrazne zmeni a toto jiz neprinese nic vyznamneho aby auto proslo.

Dal tu mame dozivotni olejovou napln do prevodovky, intervaly vymeny mot. oleje 30tis apod... Nemyslim si, ze to co predepisuje vyrobce je vzdy to nejlepsi a nejsvatejsi... 

Upraveno uživatelem popest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je to co řeším.. furt samé sračky ohledně nařízení EU.. tanker na moři za minutu provozu udělá tolik sraček co auto za celou životnost.. takže ať celá eu s jejím měřením jde tam kde slunce nesviti.. chci ať auto maže.. protože kdo maže ten jede.. a fapko já řešit nebudu.. dřív auto prodam jinak co tak čtu zde/ citroen forum nebo olej forum tak total q9000 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem rád za tu novou metodiku měření emisi. Konecne to bude aspon trochu odpovidat realite. Nejsem vubec zastánce FAPoff a EGRoff.. Myslim si, ze zivotni prostredi a lidi je treba chranit. I me osobne otravuji NOx kdyz jdu po chodniku... Ale je pravda, ze ne vse co EU vymysli je ok. Snizeni spotreby o 0.2l neni nic dramatickeho... Az v CR budou takove platy, ze si kazdy koupi co 4roky nove auto, tak budiz... at si klidne predepisujou ty "pletove vody - jak jsem nekde cetl :-D" do motoru. Do te doby, ale udelam maximum aby to auto vydrzelo co nejdele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

EGRoff a FAPoff už neřeším za ty problémy mi to nestojí.. spis jen řeším co ve světě a v jakém hrůzostrašném stavu.. a to se neřeší ale úmyslně ničit auto mi přijde jako zhovadilost.. proto říkám že chci aby motor byl mazán jak má být a nebudu mazat motor na úkor fap..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tezko rict jakou ma tento test vypovidajici hodnotu. Ja budu verit, ze ExxonMobile jako jedna z nejvetsich spolecnosti v USA ve zpracování ropy uvadi pravdive udaje a tedy hodnota HTHS je realna. Kdo chce at si precte co to je to HTHS (https://commercial.lubrizoladditives360.com/high-temperature-high-shear-viscosity-of-engine-oils/) z logiky veci by pak melo byt vse jasne.

Dal asi neni o cem diskutovat.

 

edit: tohle je celkem zajimave cteni: http://www.animegame.com/cars/Oil Tests.pdf

Upraveno uživatelem popest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...

čaute,prosím poradte,jaký mam dát olej ? historii jsem neznal,jednou byl vyměněn v servisu a dali tam havoline 10w40 diesel....podle mně ten olej tam nemá vubec co dělat..mužu tam ted daát total ecs ineo 5w30 ? 407 rhr VIN:VF36ERHRH21170567 díky moc kluci za odpověd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...