Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

rychla zmena spotreby 1.6HDI 66kw


luky386

Recommended Posts

Cawte. Nedavno som si kupil 207sw 1.6HDI 66kw. Auto ma 3 roky a nabehanych 83000km. MAm tam spotrebu 5,4l/100km nieje to troska vela? JAzdim v priemere viac mimomesto ako mesto. No najviac ma trapi, ze obcas pocas jazdy mam zaradenu rychlost, idem bez plynu a aj tak mi ukazuje aktualnu spotrebu od 1,3 do 2 l/100km. Ide to tak cca 10-15km a potom sa to upravy a ide riadne... troska pridam a spotreba vybehuje aj na 7-10l a pri trojke ako keby troska auto potrhavalo... ale robi to len vtedy, ked aj ta spotreba je taka ked idem bez plynu... teplota motora cca 70stupnov. NEviete mi poradit? Myslim, ze aj preto je ta priemerna spotreba taka vysoka... Pocul som ze s takym autom by som mal ist pod 5l/100km. Ak ma niekto nejake skusenosti, resp. napady co by mohol byt problem poradte mi prosim.. Vdaka ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze to nemam riesit a jazdit bez nejakych blbych myslienok okolo toho? Inak na vykone som to nespotrehol aby sa to odzrkadlovalo.. len mi nejako nepasuje ze vzdy je to ok pri zaradenej rychlosti bez plynu spotreba 0,0 a obcas to blbne.. len som chcel vediet ci to je ako vravis len chyba PC alebo nejaky termostat, resp nejaky predstrik alebo nieco podobne.... ale inak Vdaka ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotřebu změř \"ručně\", tedy z plné do plné a pak porovnej s palubákem, ten může opravdu kecat. 5,4 mi nepřijde zas tak moc, navíc když jezdíš město. Tedka v zimě samozřejmě spotřeba půjde nahoru, protože je motor studený.

S aktuální spotřebou bez plynu neporadím ... asi nějaký šotek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotřebu 0,0 máš při zařazené rychlosti, když auto \"brzdí motorem\" a máš dostatečné otáčky. Jakmile otáčky klesnou pod určitou úroveň, tak ŘJ automaticky \"přidá plyn\" aby to \"nechcíplo\". Ta úroveň otáček je závislá i na tom, jak je motor ohřátý. Je to krásně vidět na jízdě \"bez plynu\" třeba na 2jku. Taky ŘJ zabrání tomu \"chcípnutí\" a auto jede dál - teda pokud nešlápneš na brzdu bez spojky :aut

Navíc uvádíš teplotu 70°C - to je prakticky studený motor a tím pádem i vyšší spotřeba:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

noooo tak to vyzera ze to bude asi ten FAP len predajca mi tvrdil ze to auto FAP nema... ako by som zistil ci ma alebo nema??? a tie priznaky su zreme taketo.. pripadne som pocul, ze ak to ma FAP tak by sa to dalo nejako vypnut alebo nieco take ?????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MJSytic

ono mi to troska potrhava len ked mam pridany jemne plyn.. a postrehol som to pri trojke a rychlost cca 50. A to bez plynu.. ked idem dole kopcom nejakych 80 a mam zaradenu 5 tak inokedy na tom istom mieste mi ukazuje 0,0 a niekedy to blbne a ukazuje tak ako som pisal....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej VIN. My máme v 308 taky 1,6HDi 66kW a přítelkyně s tím jezdí teď z 5/100 a od léta má celkovou 5,2/100, takže si myslím, že by sis měl užívat toho, že s autem nemáš žádný problém a jezdit. Nech si to hledání problémů až opravdu nastanou ;)

[upravil dne 20.1.13 11:05 od MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukni se jaký máš při tom otáčky a jestli je ohřátý motor. Viz to co jsem popisoval ;) Auto má spotřebu 0,0 když brzdí motorem. To musíš cítit, jak ten motor brzdí. Stejně tak je pak i cítit, jak se dostaneš na hranici těch otáček, kdy zasáhne jednotka a pustí tam naftu...

[upravil dne 20.1.13 11:08 od MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...