Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

SOLUS.....kdo je v tom taky jako já???

Recommended Posts

Odesláno
aha, takže chci třeba mega, na kartě je 100 litrů a oni půjčejí jen 900 litrů? Chápu to dobře?

Ne uplne... budes chtit mega a oni zjisti, ze se svym prijmem muzes dostat az 1.5M, nebudou delat problem. Nebo zjisti, ze se svym prijmem se dostanes stezi na 800 tisic a nabidnou Ti 700...

Este podrobnejsie :D

Budes chcet pozicat nejake peniaze, napriklad 1 mega. Oni sa pozru, na tvoj prijem, vek, vzdelanie, rodinny stav, pocet detí, kde bývaš atd atd ... Takisto si sleduju vydavky, a rataju zo zivotnym minimom. Pridelia ti urcitu bonitu, ta vypliva jednak z tvojho doterajsieho uzivania sluzieb, na druhej strane ak vidia, ze platis pravidelne za mobil 5 tis. Kč, tak to tiez mozu brat ako vydaj ... Pri hypoteke, takisto pozeraju, co ides kupovat, ci je to obyvatelne, a hlavne v akej lokalite ... Napr u nas, v hlavnom meste, nie je problem dostat 100 percent ceny nehnutelnosti ... Mimo hlavneho mesta, s tym je ovela vecsi problem, nakolko banky logicky vedia, ze ak klient platit nebude, v Bratislave neprerobia :D

Na zaklade tychto \"sraciek\" vypocitaju napr, ze \"zvladnes\" splacat cca ako priklad 7 tis. kč mesačne, bez toho, aby ta to \"ohrozilo\" . Na zaklade tvojej platobnej historie, takisto systemu, ktory je tu zmienovany, vzdelania, odboru kde pracujes ako aj pozicie ale aj nehnutelnosti ti vypocitaju UROK.

A podla vsetkeho ty urcia SUMU, ktoru ty vedia pozicat, tj napriklad, to moze byt 1,1 miliona Kč.

Pokial ale mas kreditku, alebo precerpanie, napriklad 20 tis. Kč, tak sa pozeraju na dane podmienky, a beru to ako uver ... Zistia napr, ze maximalna \"minimalna\" splatka je 1000 kč... (u kreditky je to variabilne, lebo splatka je vzdy variabilna, ale ma svoje minimum, ktore je urcity pocet percent, s vycerpanej sumy) ... Ked zistia, ze MOZES mat od nich splatku 1000 kč, ked to vyčerpaš, tak zistia, ze nemozes splacat 7 tis. Kč mesačne, ale len 6 tis. Kč. Tym padom vypocitaju inu sumu, ktoru ti pozicaju, a moze to byt napr 900 tis. Kč ...

Napisal som to asi strasne, ale tak narychlo z hlavy :D

Odesláno

jinak s tou kartou a kontokorentem je to krapet jinak. Né že to snižuje výše úvěru, to samozřejmě také, ale hlavně bonitu... většinou se bere např. 1/10, z výše kreditní karty. Takže pokud bude limit 100tis., tak 10tis. je strženo z bonity

Pokud člověk bere třeba 25tis. a chce si vzít hypotéku, tak po odečtení nákladů, životního minima apod... zbyde třeba 15tis. na splátku, splátka na hypo by byla 8tis., takže by zbylo 7tis volných peněz a na splátku by zbylo. Pokud by ale byla ta karta, tak z volných 15tis by zbylo jen 5tis. a tím pádem ti to nestačí na 8tis splátku hypo a úvěr ti v tomto případě zamítnou

Odesláno

Tak jsem při courání po městě navštívil ČSOB a je to takhle. Mám (respektive už nemám :D ) kreditku se 100000 Kč, kdybych chtěl hypotéku. Banka si bere z těch 100000 Kč 5% tj. u mě by to bylo 5000 z možného zůstaku ku splácení po odečtení životního minima. Kartu jsem ihned zrušil, poněvadž jsem jí nepoužil ani jednou. Paní se mě snažila velice mile přesvědčit, jak je výhodná, jak mám delší záruční dobu na zboží, atd. atd.... No neukecala mě.

Guest Scratch
Odesláno

dobre jsi udelal, ja s hypo teda mel problemy jine, ale ne kvuli kreditce a to nekde u cetelemu taky nejakou mam, ale asi skoncila davno v kosi,.,

Odesláno

JJ dobre si spravil ... Od tej doby, ked som \"zazil\" tieto problemy, som dorazne ziadal v banke, kde som presiel, aby ich ani nenapadlo, mi zapnut niekedy povolen precerpanie ...

Tvrdili mi, ze to nejde, a zapne sa automaticky, ale po celkem slusnem natlaku nakonec nasli sposob, ako sa to neaktivuje automaticky ...

Neviem sice, ci si niekedy v najblizsich par rokoch zoberem novu hypo :D Ale uz to nechcem ani vidiet ...

Odesláno

no oni maj v každý bance maj jiný pohledy na karty a KTK... ale pokud to člověk nutně potřebuje, je nejmenší zlo ji zrušit, vzít hypo a znova o kartu požádat

Odesláno

Jaké jsou teď vůbec tak reálné podmínky na hypotéky, kdybych chtěl tak 1,2M, LTV 80% (nebo 75%, pokud je to zásadní rozdíl v podmínkách), asi na 20 nebo 15 let? Včetně skrytých poplatků typu vedení účtu a podobně...

Odesláno

Ahoj Pánové, finance dělám, můžu zjistit, co se dá dělat. Dělám ale pouze bankovní instituce. Kdyžtak piště SZ, zavolám. Tom

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...