Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Moje svatební cesta


Recommended Posts

Tak jsem se včera vrátil z drobné svatební cesty (hlavní důvod byl dovést kamarádku mojí manželky zpět do Ženevy, kde pracuje coby au - pair). Takže jsme v pondělí vyjeli klasicky z Prahy přes Rozvadov a Norimberk do Schaffhausenu (nejmohutnější evropský vodopád na Rýně, 15 km od německé hranice ve Švýcarsku. Vodopád je široký 150 m, vysoký 23 m a v den naší návštěvy byl průtok 429m3/s). Odtud jsme pokračovali nejpřímější cestou po dálnici směr Bern, Laussane do Ženevy.

V úterý ráno jsme vyrazili do Chamonix (cca 80 km od Ženevy, ve Francii dálnice placená formou mýta, cesta do Chamonix vyšla pro osobní auto na 5 Euro). V Chamonix jsme vyjeli lanovkou na Auguille du Midi (3842 mnm - cena 35 Euro/os, ale super zážitek s nádherným výhledem). Odtud jsme jeli zpět do Ženevy po státní neplacené silnici, která ale jde přímo přes centra měst, což cestu podstatně zpomaluje. Nedálniční přechod do Ženevy jde přímo z městečka Annemasse, které je s Ženevou prakticky přímo spojeno (celnice vypadá jako autobusová zastávka, nikdo si nás tam ani nevšiml). V Ženevě je všechno soustředěno kolem velkého ženevského jezera (150 m vysoký vodotrysk, květinové hodiny v parku - cca 500 m od centra směrem na Evianm je po pravé ruce ohromný park s nádhernou růžovou zahradou).

Ve středu jsme si ještě doprohlídli centrum Ženevy - nic moc a vyrazili směrem podle jezera na Laussane. Dále jsme pokračovali směrem k Italské hranici a pak odbočili na silnici č. 19, která nás zavedla na Furka pass (2436 mnm). Odtud jsme pokračovali do Andermattu, cestou jsme objevili příjemný malý camp (18 CHF 2os/1stan/1auto)

Čtvrtek jsme zahájili prohlídkou Andermattu, pak jsme přes Oberalppass dojeli do Churu. Odtud jsme projeli do Vaduzu (Lichtenštejnsko) a pokračovali jsme do rakouského Feldkirchu. Odtud jsme najeli na dálnici směr Innsbruck - za benzínovou pumpou u Kiesselle POZOR - na dálnici je placený 14 km dlouhý tunel (8,50 Euro), který se ale dá v pohodě objet ( u výjezdu z neplaceného tunelu je značen pravý pruh směr Pass, levý směr tunel, jen jsem si nevšiml před odbočkou žádné cedule, že je tunel placený - za odbočkou však je značka Peage, ale to už je pozdě). Odtud jsme jeli směr Rossenheim, Salzburk, Linz do Čech.

Cestou jsme se 405kou najeli 2600 km a musím auto i manželku pochválit - všichni jsme přijeli unavení, ale v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...