Jump to content

Vyskratovaná ŘJ

Tommate
 Share

Recommended Posts

fičím si to slovenskou krajinou a najednou motor nějak zakuckal a chcíp - točím startér, po chvíli zase chytnul, ale nějak podivně. tři minuty jel normálně, pak vyskočily otáčky a dočista umřel. už nešel natočit. vyždímál jsem baterku ale prostě už ani neškytnul. po probádání prostoru pod kapotou vidím prodřený svazek kabelů (tři kablíky měly porušenou izolaci a měděnné drátky do sebe zapletené) - po opravě kabelů motor naskočil vždy jen za studena a hrozně špatně běžel i po zahřátí na prov. teplotu. po přidání plynu zhasnul a už nešel nastartovat. Zkoušel jsem to asi pětkrát, ale prostě s tím nešlo jet. Vždy motor chcípnul při prudším přidání nebo ubrání plynu. Prostě nejde to zkalibrovat. Co to může být jak né ŘJ. A pokud je v háji, nebo zachybovaná, proč se nemá snahu zkalibrovat, nebo nefunguje nouzový režim.:myslim PS:musel jsem tam nechat auto v servisu (300Km) , ale budu tam teprve volat co s tím je.:papa

Původně zaslal: Tommate

fičím si to slovenskou krajinou a najednou motor nějak zakuckal a chcíp - točím startér, po chvíli zase chytnul, ale nějak podivně. tři minuty jel normálně, pak vyskočily otáčky a dočista umřel. už nešel natočit. vyždímál jsem baterku ale prostě už ani neškytnul. po probádání prostoru pod kapotou vidím prodřený svazek kabelů (tři kablíky měly porušenou izolaci a měděnné drátky do sebe zapletené) - po opravě kabelů motor naskočil vždy jen za studena a hrozně špatně běžel i po zahřátí na prov. teplotu. po přidání plynu zhasnul a už nešel nastartovat. Zkoušel jsem to asi pětkrát, ale prostě s tím nešlo jet. Vždy motor chcípnul při prudším přidání nebo ubrání plynu. Prostě nejde to zkalibrovat. Co to může být jak né ŘJ. A pokud je v háji, nebo zachybovaná, proč se nemá snahu zkalibrovat, nebo nefunguje nouzový režim.:myslim PS:musel jsem tam nechat auto v servisu (300Km) , ale budu tam teprve volat co s tím je.:papa

zalezi, co bylo propojene... mohly odejit nejake vystupni tranzistory

tak už jsem volal a prej to je nějaký primitiv bez chybové paměti a ani se to nedá připojit na komp. a ty drátky byly zrovna od nějakých čidel - pravděpodobně jsou zničené ty vstupy čidel v ŘJ. teď mi shání jinou na test - auto a motor mám v pozdravu 4051.9GRI XU9M (DDZ) solex (ŘJ BENDIX) - nemáte někdo ?? kolik můžou chtít za starší kus ?? dík

Původně zaslal: TITANa

jo RJ ktora ma vsebe funkcny imobilizer asi tazko odskusas na druhom aute ci je funkcna. Proste imobilizer ta nepusti.

to tommte: ake auto a aky motor? na orave je jeden typek co opravuje RJ. kontakt mam

No a co samostatný načtení?

co to znamená samostatný načtení ?? připomínám že se jedná o starší auto (405) a že asi není řeč o nějakém imobilizéru a ani o chybové paměti a připojení k počítači, snad jen nějaká primitivní diagnostika typu dioda