Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Vyznáte se v EsPéZetkách, ErZetkách?

Recommended Posts

Odesláno

Co je tohle? Je to oválný hliníkový plech, delší rozměr tak 25 cm, na výšku nějakých 15 - 20 cm

Jako kluk jsem to často vídal na autech v Praze

post-1009-14109628958225_thumb.jpg

[upravil dne 15/1/2013 12:17 od Medvěd]

Odesláno

Marko306: SPZ jsem nedelal, to zeleznicari moc neresi :-) Ale technicky tam neni rozdil, az do doby nez to chces barvit.. je to reliefni.

Jedna rychlofotka prvnich vzorku, ted uz jsem trosku doladil technologii. A hlavne je to na papiru s rastrem 5mm...

h0-tabulky-t4781148-ervene.jpg

Odesláno

Ano, Zamračená je podle toho že se mračí, stejně jako u vás na Slovači. A Bardotka nebo Ceckatá je podle \"předsunutého\" hrudníku ;)

Odesláno
Ano, Zamračená je podle toho že se mračí, stejně jako u vás na Slovači. A Bardotka nebo Ceckatá je podle \"předsunutého\" hrudníku ;)
Jj, to viem, že prečo zamračená, ale tie dve som netušil.
Odesláno

Tak přesně kvůli někomu, kdo má takovouto vášeň jsem patrně přišel o SPZ na feldě (měla docela hezkou AKK - 96 - 76) - ještě mě napadlo, že na ni chtěl i třeba někdo natankovat, nebo něco podobného, ale spíš to vidím na nějakého toho \"sběratele\" :nevim

Odesláno

Neone - zmizení AKK 96 - 76 nebude dílem sběratele (sorry, ale ničím zajímavá není) - spíš to vidím na tu pumpu nebo zcela prozaickou ztrátu (přední).

Davídek - hezké. Vindobona jak si jí pamatuju já byl speciální rychlovlak - v 70tých letech to byl pro cca 10ti letého Medvěda opravdu zážitek, když jsem s ní jel z Prahy do Tábora.

http://technet.idnes.cz/pred-30-lety-skoncily-legendarni-motorove-expresy-vindobona-pqu-/tec_technika.aspx?c=A091013_090608_tec_technika_rja

[upravil dne 20/1/2013 21:56 od Medvěd]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Včera som dostal dve biele francúzke značky, ale líšia sa od tej žltej čo som mal dávnejšie. Jedná sa mi o to či viete niekto čo vlastne znamenajú čísla a písmená na fr značkách.

Žltú mám 981 AEJ 69, pričom som už vygúglil, že posledné dve čísla znamenajú nejaký región v tomto prípade pravdepodobne Lyon a zároveň sú to aj prvé dve čísla poštovej smerovačky.

Biele značky ale už majú konfuguráciu označenia na štýl SK značiek.

AK-565-AH a AA-532-LH pričom na ich pravej strane sú klasické hviezdy EU a pod nimi písmeno F a na opačnej strane je zas malý erb pod ktorým je napísané région Paca, pod tým je číslo 06 a na druhej je 83. Tu predpokladám, že prvé dve písmená sú nejaké mesto a zvyšok už ide po poradí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...