Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ambientní osvětlení interiéru


kveton

Recommended Posts

Ambientni osvetleni poskytuje prijemny efekt neprimeho svetla uvnitr vozidla v noci. Svetlo odrazejici povrchy pristrojove desky, plochy prahovych list prednich dveri a pod lemem dveri vytvareji nenapodobitelnou atmosferu.

Kabely z optickych vlaken a LED diody ovladane nezavisle na osvetleni pozadi usnadnuji pohyb kolem vozidla, pokud je venku tma. Exkluzivni ambientni osvetleni, ktere lze ztlumit na jakoukoliv uroven a ktere ma tri barevne rezimy - \"solar\" (jantarove zabarveni), \"neutral\" (bile) a \"polar\" (ledova modr) - zvyraznuje design interieru a zajistuje prijemnou svetelnou pohodu pro nocni jizdu. Osvetleny jsou drzaky napoju vpredu a ovladace automaticke klimatizace na pristrojove desce. Osvetleni nechybi ani prostoru pro nohy, ovladacum varovnych smerovych svetel a osvetleni pro vystupovani v zadni casti vozidla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne neuvažoval, když si chtěj děti vzadu v noci hrát nebo kreslit, tak si rozsvítěj lampičku a já jsem rád, že je vepředu tma. Ty jejich světýlka ve druhý řadě mi nevaděj a oni hezky viděj na to co potřebujou. Že to ale na fotkách vypadá hezky, tak to je pravda. Možná o tom začnu uvažovat, ale to bude asi tak všechno, protože priority jsou jinde. Třeba v tom neustále nevymyšleném a neudělaném spaní v autě. Chjo, kdy já se k tomu dostanu :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Postupne si to decentné osvetlenie montujem do 407-my. Inšpiroval som sa z otcojej Fiesty, zaťiaľ mám osvetlené vnútorné kľučky a odkladacie priehradky vo dverách (foto nájdeš medzi mojmi obrázkami), pokračovať bude jemné osvetlenie priestoru pre nohy + osvetlenie od stopných lampičiek. Už aj takto je to jazda vnoci lahôdaka pre oči.

PS: Osvetlené odkladacie priehradky vo dverách v tme nemám nafotené, moc to na fotke nevidno je to len také decentné ako keby nejaké svetelné hmla alebo ako to popísať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fantazii se meze nekladou - ledky smd v paskach se vyrabeji v ruznych variantach (jen bile sem videl asi v 5 ruznych teplotach) maji ruzne prikony tzn svitivost (nebo jak psal snizis napeti a tim jas pomoci potaku nebo pevneho odporu) . Ja uvazuji nad plastovymi ohrbnymi trubicemi ktere sviti pocele delce jako jeden svetelny zdroj.

Zalezi opravdu jen na fantazii a technickych moznostech - staci projit nabidky prodejcu a hlavne specislitu na svetelne zdroje.

A co se tyka inspirace , na netu je jich hodne, a nektere jsou fak hodne povedeny.

Chce to jen odvahu (tu bych mel) ale obcas mam strach ze kdyz se neco nepovede tak pak schanet nahradni dil na vrakaci je o nervy a o penize (mnohdy nevedi co by za to chteli, hlavne kdyz vedi ze se to jako nahradni dil neda sehnat)

===================================================

JINAK ABY JSME SI DOBRE ROZUMELI

Ambientni osvetleni je (viz vyse definice) NEPRIME OSVETLENI tzn ze zdroj svetla je zakryty (zastineny pred primym pohledem).

- Napr. kdyz mate zavesenou TV na stene a zezadu na tv nalepite LED pasek, pak vidite odrazene svetlo ode zdi a osvelene okoli, nikoliv vlastni zdroj.

- Nebo napr. neony pod autem - take je videt jen odrazene svetlo - nikoliv zdroj.

Pokud je videt zdroj osvetleni, neni to Ambientni osvetleni v pravem slova smyslu, jen se mu tak rika.

[upravil dne 13/1/13 10:47 od cari]

[upravil dne 13/1/13 10:55 od cari]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...