Jump to content

řachtání od motoru

vendym
 Share

Recommended Posts

Na 406 HDI 2.0 80 kw mám "malý" problém - ozývá se od motoru nepříjemný kovový zvuk, nejlépe slyšitelný při startu a při doběhu po vypnutí, tuším o co jde, v servise P. mi tvrdili že to není nic vážného:myslim

má s tím někdo tady nějaké zkušenosti nebo poznatky? slyšel jsem stejný zvuk už u dvou 406, ale nepodařilo se mi "odchytit" majitele na konzultaci

Původně zaslal: vendym

Na 406 HDI 2.0 80 kw mám \"malý\" problém - ozývá se od motoru nepříjemný kovový zvuk, nejlépe slyšitelný při startu a při doběhu po vypnutí, tuším o co jde, v servise P. mi tvrdili že to není nic vážného:myslim

má s tím někdo tady nějaké zkušenosti nebo poznatky? slyšel jsem stejný zvuk už u dvou 406, ale nepodařilo se mi \"odchytit\" majitele na konzultaci

Tak to vím asi naprosto přesně, měl jsem to i u svého auto a musel jsem měnit kladky a pro jistotu i rovnou vodní pumpu a rozvoďák. Bylo to těma kladkami, protože ložiska měla už své nejlepší léta pryč a rovnou jsem pro jistotu vyměnil i tu pumpu ;) od té doby je to všechno v pohodě :) stejně bych to musel měnit za nějakých 5 tis km.

Už to jsem píšu snad potřetí. SETRVACNIK , je dvouhmotnostní. Má v sobě vyvažovací mechanizmus.Začne popiskovat u všech 81 kW HDi kolem 50.000 km a tak to zůstane. Někomu víc někomu míň. Nepamatuji, že by se někomu na 406 ce rozlítl. S 307 HDi 81 kW je to horší ...

Tak nějak jsem to užslyšel, ale chtěl jsem si to ještě ověřit. Brouzdal jsem dost na tomto foru i jinde a nenašel jsem to - dík za info . Vzhledem k tomu že jsem od přírody zvědavý - proč je to u 307 horší?

Samo jistý není nic, jen mně ještě napadlo, nemá někdo nějaký řez - výkres tím \"slavným\" dvouhmotnostním setrvákem, nebo nějaké foto - nechce se mi tahat převodovku z auta.:D

Dá se teda taky konstatovat že se borci z konstrukce docela sekli, je zajímavé že na tenhle problém nepřišli při zkouškách, asi to pěkně oje.....