trollik Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Můj otec má 1.9TD a kouří mu z výfuku namodralý dým,tedy,jen když jede z kopce dolů a někdy mírně při přeřazení.Každopádně při akceleraci mírně zakouří a a pak ok.Srovná se TD a nekouří.Co to může být?Chladný motor?A nebo,otec někdy z kopce nechává zařazenou rychlost a otáčky nechá hodně klesnout,azž mu to asi začne vstřikovat nutnou dávku paliva.Že by to bylo ono.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 podle pravdepodobnosti: gufera na ventilech nebo pistni krouzky nebo turbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neon Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Už se to tady nedávno řešilo - zadel ve vyhledávání myslim \"modrý kouř\" a tam je hodně informací btw. myslim, že ten problem měl zrovna radek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 jo, ja kourim modre uz ctvrt roku. u mne je to asi zaroven turbem a pistnima krouzkama. turbo jsem ted uz podruhe vymenil (to druhe se zda byt ok) ale jeste to vypada na ty pistni krouzky. Obecne myslim plati, ze nejcasteji pousti olej do valcu gufera na ventilech, ale to ja mam s celou hlavou menene nedavno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts