Xander Cage Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 mám takový problém, když na místě zatáčím doprava, tak občas jakoby se sekl volant, jde s ním najednou hůř točit, někdy to povolí hnedka po 1 cm otočení volantem, jindy to dělá až do konce, než dotočím s volantem. Někdy to třeba neudělá vůbec, hlavně se to stává, když točím volantem na místě. nevíte někdo čím to může být? A stává se to jenom při zatáčení doleva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Zkontroluj si uložení tlumičů. Mrkni na to zespoda, když to zatáčí, jestli se nezasekne pružina. Je to krásně vidět. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spec Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 Mě něco podobnýho dělal volant taky. Ale to už budou tak dva roky. Nakonec jsem zjistil, že to byla špatně těsnící hadička od posilovače řízení (myslim, že hned u tý nádržky na tu kapalinu). Utáh jsem jí a od tý doby 100% funkční. Dělalo to přesně to, co popisuješ. Jen si nejsem jistej jak intenzivně to dělá tobě. Já normálně volantem točit mohl a obča jsem cítil jakoby ten posilovač vynechal. Ale to bylo vždycky jen na malý chviličky. Působilo to stejně jako kdyby se volant zasek. Po překonání toho zaseknutí silou se občas ozvalo takový prasknutí a pak to jelo zase normálně dál. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xander Cage Posted July 4, 2005 Author Share Posted July 4, 2005 Tak horní uložení tlumiče úspěšně vyměněno, ale dělá to stejně, takže tam bude někde zakopanej pes.... :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Mě to dělá taky. Může to být hřeben řízení nebo co to tam je. Mrkni se od auto, je to uprostřed takovej jakoby velkej tlumič, já mám tu gumu celou v hájí. Ale dělá to vyloženě jenom na místě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xander Cage Posted July 4, 2005 Author Share Posted July 4, 2005 jo mně to taky dělá jenom na místě, ale já mám tu gumu v pohodě. napadlo mě, jestli nemůže být třeba v háji spíš kloubek na spojovačce řízení u hřebenu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Původně zaslal: Xander Cage Tak horní uložení tlumiče úspěšně vyměněno, ale dělá to stejně, takže tam bude někde zakopanej pes.... :-) Na kolik to vyšlo? Ložiska a tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xander Cage Posted July 4, 2005 Author Share Posted July 4, 2005 No ložiska mě vyšly na 1600 a práce nic, dělal jsem si to sám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Díky za info. A hele, vedou Ti z horního uložení tlumičů ty hadice? Někde tady jsou fotky ze Džbánu a tam je vyfocená modrá 605 a tam to je vidět. Měly by tam bejt vzduchový měchy, někde mezi ložiskem a tou horní miskou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xander Cage Posted July 5, 2005 Author Share Posted July 5, 2005 Nee, nemám tam ty měchy, mam tam klasicky gumovy ulozeni, ale co se tyce toho loziska, tak to je porad stejny, to na to nebude mit vliv. Si myslim, teda. Jinak vymena tech lozisek na obouch stranach me trvala asi 2 a pul hodiny, takze parada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts