Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Proč někteří nejezdí na srazy?

Proč někteří nejezdí na srazy?  

1. 1. Proč někteří nejezdí na srazy?

• Jezdím, nemám s tím žádné problémy.
      30
    • Sraz je pro mě příliš nákladný (ubytování, jídlo, doprava)
      14
    • Nemám čas - práce, rodina, ...
      44
    • Jsem líný, raději jen u klávesnice
      12
    • Na P-C jsem něco zažil, bojkotuji srazy
      6

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Pokud to mám napsat vážně, tak hlavním důvodem je to, že mám jiné zájmy a koníčky než většina lidí zde. Nejsem automobilový fanda ani fanda Peugeotů, mám je z čistě pragmatického hlediska a že jsem skončil zrovna u Peugeotů kdysi rozhodla jen náhoda.

Takže dojít jednou za měsíc na hodinku pokecat do hospody s pár lidmi je pro mě tak akorát, ale na větší (třeba víkendové) akce jezdím s lidmi, s kterými mám ty společné zájmy. Program vícedenních srazů by pro mě byl z větší části jen utrpením, z věcí jako spanilá jízda či sprinty na letišti mám leda kopřivku, a orienťák mám také raději pěšky (během) či na kole - což je mimochodem jedním z těch mých koníčků.

Orienták,tak to jsi možná dost často tady tady u nás na Jičínsku,tady se toho pořáda docela dost a máme tu i nějaké ty reprezentanty.

Odesláno
Jestli něco může ovlivnit účast na srazech, tak je to právě to, co se tu teď děje...

[upravil dne 25/12/12 23:52 od Nanjua]

Tady a jeste v jednom fousatem vlakne .... :nevim

Odesláno
Já se v tomto vláknu ptám, proč lidi nejezdí, ač přibývá členů P-C. Oproti době před 5 lety se jistě počet členů zvýšil. Ptám se, proč počet lidí nenarůstá přímo úměrně?

Jedním z důvodů bude také to, že o ty, co tam přijeli jednou, nebylo zájem a tak už nejezdí.

My pokecáme s těmi co známe, a jsme rádi, že je stihneme. Nebo myslíš, že bys stihl pokecat se všemi co přijeli?

Nijak to nemířím na Tebe, ale chci tím říct, že na srazech není moc času pokecat. Prostě není v programu třeba:

\"10-12 pokec a ostatními členy\"

P.S. Na nikoho tímto neútočím, jen se snažím vysvětlit, proč možná někteří nejezdí...

Odesláno

Marcel505: Naprostý souhlas. :potlesk mě si na Šebetově 2007 v podstatě nikdo ani nevšiml, kromě AKCZ a BOSSCZ, s nimiž jsem přijížděl společně. S dalšími tvářemi jsem se blíže poznal vždycky až na nějakém minisrazíku, protože tam je úplně jiná atmosféra a nebejt těch minisrazíků, tak do dneška znám jen pár \"bledých tváří\"... :D ...a když už si člověk nemá s kým pokecat (není třeba tak průbojný, aby skočil do nějakého hloučku bavících se neznámých členů a vmísil se jim do diskuse, která mu nic neříká), tak už je celý ten sraz vlastně o ničem, protože, jak naznačil Čakom, na sraz se nikdo asi nejezdí dívat na kupu sériových Peugeotů. ;)

Odesláno

Pravda, já to měl stejně, nedokážu skočit do hloučku bavících se lidí. Můj první sraz byla Seč 2010, jen chvíli od mého prvního příspěvku zde a nikoho jsem osobně neznal. Nikdo si nás nevšímal, páteční večer hrozná nuda. O sobotním orientáku jsem se poznal s jedním klukem z Kolína (byl to jeho první a poslední sraz, ač se mu líbil, ale asi se 407čky zbavil) a bavili jsme se v podstatě jenom s ním.

Druhý sraz byla Lednice, ač jsem váhal kvůli velké vzdálenosti, přijeli jsme, ale až na sobotu. Velkým překvapením bylo, že si mě lidé pamatovali a začal jsem se bavit i s těmi z fora. Pak to nabralo rychlý spád a již srazy připravuji sám.

Odesláno

...napíšem to z pohľadu nováčika, za ktorého sa stále ešte považujem...človek príde prvý krát na zraz, nevie ako to chodí, vidí len skupinky pousádzaných ľudí, nevie kam si má či môže sadnúť, nikto sa ho neujme, nikto ho s nikým nezoznámi, takže prvé momenty pripomínajú prváčika na základnej škole v prvý školský deň...daľší problém je ten, že nikto nemá menovky a tak zapamätať si nick je veľmi ťažké, zvlášť keď je tam tých ľudí 50...ja osobne si pamätám nick jediného užívateľa s ktorým som sa zoznámil a to je Judes...pretože mal menovku a vždy ju nosí na každom zraze...mal by ju mať každý...

...takže z toho vyplýva...prečo ľudia nechodia na zrazy? Nováčikovia nechodia na zrazy preto, lebo sa boja prvej interakcie s ostatnými a boja sa že sa nezačlenia do kolektívu ľudí, ktorí sa poznajú už možno aj roky...

...a za toto ma môžte na daľšom zraze aj zožrať...

Odesláno

Taky stoji na zamyslenou, proc kazdy rok ubude nekolik drive dost aktivnich lidi.......................

Odesláno

To, si myslim, se srazy moc nesouvisí, ale bude to tím, že se buď někdo neztotožňuje s politikou klubu nebo už prodal Peugeota a neplánuje si pořídit dalšího. Málokdo po prodeji Peugeota zůstává na klubu \"jen tak na pokec\". ;) Vzpomeň si třeba na Tvého \"oblíbence\" JaraJardu (nejdříve raketový vzrůst počtu příspěvků plkáním ve všech vláknech a spousta příspěvků se smajlíky a nakonec to přechodem od Peugeotu k Daciím zabalil úplně).

Odesláno

stifler: a přesně proti stojí třeba minimaxa, kterej je aktivní byť pugem nejezdí.

co se týče nováčků na srazech- dle mě je na seznámení ideální třeba program na letišti, protože při orienťáku se těžko poznám s někým novým. Ale to je můj osobní názor. Jako prvního na sraze jsem osobně poznal Stibta, se kterým sme měli málem opravdu sraz už cestou na kokořín:D:D pak lidi kolem Grillmasters. Když jsem to dokázal já, Milan, Stibto(příklad) tak proč ne ostatní?(minimálně ja nejsem žádnej \"suterén\" a seběvědomista):roker;)

Odesláno

Takže by to chtělo pro nováčky seznamovací ples? :D Ale možná by stálo za to, utvořit část programu, dejme tomu sobota dopoledne, kdy se mohou sejít náhodně lidé v určitých skupinkách.

Jmenovky nejsou špatný nápad, popsaná auta byla na Kokoříně a myslím, že to bylo fajn :)

Odesláno

Moby - to, že ses na srazech dokázal začlenit je důsledek jediného, totiž, že jsi se začlenit chtěl.

Co se týče postupného odlivu starých xichtů z fóra - je to pouhopouhý vývoj. Málokoho baví 1000 x odpovídat na vlákna, která se 1000 x řešila no a tak si najednou pravidelný fórista začne upravovat priority, fórum posouvá víc a víc dozadu až najednou zjistí, že na fóru nebyl týden, měsíc, půl roku .... a ono mu to ani nechybí. S tím přímo souvisí i odliv pravidelných srazistů - program hraje roli tak z 30ti, možná 50ti %. Důležitější je umístění srazu (je-li dobrá lokalita, klidně si na srazu budu 2x večer a přes den někde sólo výlet) a hlavně vědět, že tam budou tací, s kterými si mám co říct a na které se těším (v mém případě třeba Hurvajz, Elton, Džáňa, Punkáč a mnozí další). To ale stálým srazistům poněkud svazuje ruce a protože se vídáme čím dál míň, máme tzv. rozkecáno téměř celý sraz - po mladších se tedy chce, aby se nebáli, přisedli, chvilku poslouchali a snažili se zapojit - jsem přesvědčenej, že ani jmenovky by počáteční ostych nepřekonaly. No a proč odliv? Protože čím míň je starých xichtů na fóru, tím míň jich přijede na sraz a tím míň budu mít chuť na sraz jet i já. Výlet si dokážu vymyslet i sám a bez toho, abych se komukoli přizpůsoboval - a to přizpůsobování se zrovna může být ten kámen úrazu proč se lidem na sraz nechce. V této diskuzi už několikrát zaznělo, že třeba se někomu nechce na sraz s orienťákem, že by raději sprinty na letišti - ALE ŽE TAM BYCH JÁ NEJEL. Ano, letiště není můj šálek čaje, ale I TAK JSEM NA NĚKOLIKA SRAZECH S LETIŠTĚM BYL (byť jsem na letiště třeba nejel a udělal si na tu doby vlastní plán, srazu jsem se účastnil. Já se totiž většinou nejvíc těším na pokec v hospodě s lidmi, které mám rád - plechovky před ní a vlastně i celý program mně zas až tak neberou (daleko horší než letiště je pro mně \"spanilka\", z té mám opravdové osypky a nedá se jí tak dobře vyhnout).

Odesláno

Ty nápisy byli fajn. Ale k těm nováčkům, není to jednoduché pokud člověk není trochu ofrklej. Já jsem na kokorin jel s takovým divným pocitem i když s velkými srazi máme nějaké zkušenosti, ale jakmile jsem vystoupil z auta a přiběhl ten ostravak (myšleno pe.tr) aby nás přivítal tak jsem se uvolnil a šlo to samo. Pak už si pamatuju jen něco málo z pátku. Třeba milanaf1 si ani nevibavuju.

Odesláno

To by byl velký kruh jednoho sta lidí :D Ale hlavně je to o adaptaci jedince, nicméně je dobré vytvořit podmínky vytvořením třeba menších skupinek, které mohou mít podobný zájem (třeba model auta). Něco malého plánuji na letní sraz a třeba se lidé v těch skupinkách více seznámí :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...