Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ono je osum lidí a osum LIDÍ. Když si tam sednu já tak za mě do druhé řady už jen malé dítě a ještě s ohnutými nožičkami.:D

Ověřil jsem si že pokud člověk potřebuje pravidelně jezdit v sedmi tak se vyplatí jít do něčeho většího než je tato kategorie.

Odesláno

Pro víc než 6 je ideál VW T4 Caravelle nebo Multivan s pětiválcovým TDIčkem, ale sehnat slušnej kousek, kterej nebude mít za sebou 3x cestu kolem světa, to je téměř nemožné.

Odesláno

nebo Avia Furgon,tam se za jízdy můžeš i protáhnout a procházet.....:D:D:D

jo s tím Multivanem máš recht brácha ho má a na prostor paráda,ale jako řidič bych s tím nechtěl,jak sedíš nad nápravou tak všechny rány dostáváš do kostrče ty 17 toho moc nepoberou....:bojim:bojim

Odesláno

Kamarátov dedo mal Žuka, tam domontoval sedačky z autobusu a mali minivan.:D

V podstate tu už bolo všetko opísané. Ohľadom mojej skúsenosti by som oželel navy a asi ten 2,2hdi. El. šúpačky sú na nezaplatenie, miesta je tam až až, kočík dám do kufru bez toho aby som ho skladal.

Odesláno

Tak ono ne 8, ale dokonce 802 lidí? Slušný výkon mladého závodníka.:P A to včetně řidiče?

Odesláno

Nedovedu si vůbec představit jet na dovolenou řekněme do Chorvatska v 8 lidech.

Ještě tak v těch 6 s velkym boxem na střeše a i tak je to s kompromisama - co si kdo vezme s sebou.

Edit: K tématu :) jo 807, nebo odnož bych si koupil klidně znovu.

Zatím mě nijak zásadně nesaje z peněz.

[upravil dne 20/12/12 08:33 od kirkiz]

Odesláno

\"Pořizovací cena těch starších kousků v benzínu a naftě je hodně podobná a rozdíl ve spotřebě je více než koruna za km. Při těch 20 tis ročně to znamená rozdíl 20 - 30 tis jen na palivu, a o tolik víc do servisu naftové verze oproti benzínové fakt nenarvu\"

současnou situaci na trhu neznám(kupoval jsem před 2,5 rokem), snad už se dají koupit vraky pod stovku a tam je to skoro za jednu cenu. ovšem na benzínu případné výsery nejdou zas tak do peněz, rezevej vejfuk je za podobné peníze (jo pravda na V6 trošku dražší), cívky kus za litr - to ty fstřiky jsou někde trošku jinde. u těch nejstraších potvor na naftu, kde by byl kupec třetím-čtvrtým majitelem v řadě je podstatné riziko, že to provozoval nějakej spořínek, lil do toho volej buhvívodkud, čerpal do nádrže bůhvíco, a zbavoval se toho v okamžiku když tušil že se opravě převyšující zůstatkovou cenu vozu nevyhne. pak jsou důvěřivci, kteří se domnívají, že si někdo kupoval auto na naftu aby najel osm tisíc ročně a udržoval ho. nafťáky se stáčí trošku víc než benzíňáky.

koruna na kilometr dražší provoz s benzínem? proč ne. je to problém? kilometr ojetinou s bazarovou cenou okolo stopade vyjde někam k osmi-deseti korunám (sevšímvšudy - to znamená pokles hodnoty, pneumatiky, volej, drobné běžné opravy, povinné ručení, technická, parkování nebo garážování a nakonec i to palivo), řešit deset procent fakt nemá smysl, to je lepší si spíš rozmyslet jestli ten kilometr najet musím, jednou povozit kamaráda, podruhý von mě.

ale každej ať dělá jak rozumí...

Odesláno

\"Pokud by mě ojetina měla stát 10 kč/km, tak ji vůbec nemám\". a koli Vás teda kilometr přijde? fakt upřímně, počítal jste to?

samozřejmě u nějakého skoro dvacetiletého vraku felicie parkovaného na ulici se možná dostanete pod pětikorunu...

Odesláno

Fakt upřímně jsem to počítal u většiny svých aut. Předešlá 406 HDI vyšla po 2,5 letech provozu, najetých 50 tis km a následném prodeji celkem na 3 Kč/km VČETNĚ nafty, a to i přesto, že jsem na ní dělal spojku s dvouhmoťákem (nafoceno zde na klubu), GO brzd (dtto), preventivně dával čerpadlo v nádrži atd. Současná 806 je na tom hůř, aktuálně nějakých 6-6,5 Kč/km včetně nafty, konečné zúčtování bude, až půjde pryč. Předchozí 806 vyšla na 3 Kč/km bez nafty, tedy tehdy na nějakých 5 Kč/km celkem.

Odesláno

nojo, ale 406 i 806 jsou jednak jiná kategorie, už cenově blíž té felicii než 807. a když jste \"dělal spojku s dvouhmoťákem\" a nafotil, tak jste asi poměrně zručný a svůj čas si ceníte na nulu, nářadí taky, garáž taky zdarma... prostě to musíte počítat jako kdybyste všechno platil cenou obvyklou nebo kdybyste byl velká nadnárodní firma.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...