Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Výrobní náklady by se měli vejít do 50 tisíc.... s tím, že to bude hit a prodejní bude tak 300.... na druhou stranu to bude hrozně šetřit palivo, protože tam je nůlové tření :)

Odesláno

Jsem asi z jinýho těsta, ale krom toho, že se na video hezky kouká, žádné nadšení nesdílím.

Pro mně jsou ty gumy hrozně nízké a pro normální (ne extrémní jako na videu) použití jsou tudíž zcela nevhodné. Auto na nich bude neskutečně tvrdé a já radši sedím v plovoucím obýváku než na motokáře. Mimoto cena samozřejmě taky bude poněkud mimorealitní.

Odesláno

Souhlasím s ChouLu - tlumič v disku, pěkné :). Určitě by se ale vyráběly různé rozměry, i s vyšším profilem :myslim

Pokud jde o šetření paliva, s tím se dá souhlasit, ale kolik takové gumy vydrží, aby se investice vůbec vyplatila. Nulové tření, nulové tření ... teď jsem ve fyzice mimo, kde je grip? Pro mě platí rovnice, čím vyšší tření, tím vyšší grip. Ale možná to je tím, že moje PC to video moc zvládá a hrozně se to sekalo ... proto jsem možná nepostřehl všechno.

Odesláno

Když se podíváš tak celé kolo je po obvodu složeno z magnetů a v prostředek (který je poháněn motorem) je z nějakého tvrdého magnetu.. když se začně otáček prostředek, tak magnety na obvodu zareagují a kolo se začně točit ... s ničím se ve skutečnosti nedotýkáš země ;)

Odesláno
... teď jsem .... mimo, kde je grip? .......

Já mám slovo grip spojeno jen s ruštinou, kde se tak označovala chřipka a gumu s chřipkou bych snad ani nechtěl :D:D:D

Co je grip ve fyzice?

Odesláno

sorry, je to přilnavost. Jsem nakažen z F1, tam všichni mluví o gripu pneumatik, tedy jejich přilnavosti povrchu vozovku (trati).

Tedy když není tření, kde je přilnavost? Pro akceleraci a brzdění?

Odesláno
sorry, je to přilnavost. Jsem nakažen z F1, tam všichni mluví o gripu pneumatik, tedy jejich přilnavosti povrchu vozovku (trati).

Tedy když není tření, kde je přilnavost? Pro akceleraci a brzdění?

Tření je pouze mezi pneu a vozovkou ale už né mezi pneu a diskem... tím se nechá ušetřit cca 60% energie a bržďění se řeší otočením polarity magnetů ;)

Odesláno

no dobře,že tření je mezi povrchem a pneu,ale přilnavost musí bejt docela slabá,si vem,že ty magnety to držej jen v jednom směru,ale v prudký zatáčce se musí podle mě střední magnet dostat mimo osu magnetů pneu, což zapřičiní \"svlíknutí\" pneu. To je můj názor

Odesláno

V autě budou senzory přetížení a elektronika to bude pracně dopočítávát, jen se děsím chvíle, kdy mi např povolí kontakt na baterce nebo budu mit zaoxidovanej kontakt a zrovna v zatáčce se mi baterka odpojí...

Odesláno

To budou asi elektromagnety,by me zajímalo jak to bude fungovat a kde to bude brát energii na stojícím,zaparkovaným autě.By museli nějak vyřešit,jinak se to v Čechách nedá použít ;)

Odesláno

mna by skor zaujimalo kolko to moze vazit ten behun ak je to permanentny magnet tak to musi byt tazke jak svina :D pochybujem ze by na behunu bol elektromagnet kedze to rotuje napajanie elektriny by bolo komplikovane a aj tak by to vazilo vela si myslim,takze pochybujem ze maju na to technologiu ako to vyrobit aby to vazilo ako klasicka pneumatika

[upravil dne 14/12/12 16:25 od krtek 2]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...