honzyh Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Ahojte, nevíte někdo v kolika km se dělaj rozvody? Mám 406 r.v.99,najeto 310tkm a někde sem se dočet že se dělají po 160tisících,což by vycházelo na 320tkm. Tak jen abych něco neprosral. Děkuju Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 já bych je vyměnil (celou sadu i s pumpou), otázkou však je, zda ty kilometry opravdu sedí, málokdo má tady na klubu auto od novoty, takže většinou je v kilometrech guláš a to je nejlepší vyměnit rozvody hned po koupi auta, důvěřovat prodejci, že rozvody jsou měněné nedávno se obvykle nevyplácí... Citovat
krtek 2 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 vyrobca udava interval vymenu rozvodov po 120 000km , ale doporucuje sa skratit interval na 60 000km hlavne ak je auto prevadzkovane v meste ,caste starty a podobne,ale ako pisal ozzy ak si po kupe auta ich nemenil tak,tak na nic necakaj a daj si to do poriadku Citovat
honzyh Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 Na kolik takové rozvody přijdou? A je někdo ve Zlíně schopný? Díky Citovat
koblih69 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Určitě vyměnit, sada s pumpou cca od 2500,- práce cca 1000,- to jsou asi minimální ceny. Citovat
petgall81 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Ahojky, mám dobré zkušenosti s opravářem z Jaroslavic, dal mě do kopy moji 406, cenově přijatelný...kdyžtak kontakt 605130479..jinak jsem také ze Zlína. Citovat
fejfarz Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Doporučuje se po 120000 km nebo 5 let. Jak je už psáno je lepší raději je vyměnit hned protože nikdo přesně neví kolik má auto najeto hlavně starší vozy mají stočené tachometry. Ta investice do toho není taková jako kdyby měl ten rozvodový řemen prasknout nebo i přeskočit to je většinou pak na výměnu motoru. Citovat
banan338 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 nazdar klubaci:papa ju nutne menit s rozvodama aj vodnu pumpu, ked neni pohanana rozvodovym remenen? Citovat
krtek 2 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 no ak koli tej pumpe nemusis zhodit rozvody nemusis ju menit pokial netecie meni sa to vecsinov koli tomu aby si nerobil dvakrat tu istu robotu samozrejme ma pumpa tiez svoju zivotnost a je ok ak vymenis ju naraz z rozvodami Citovat
ozzy56 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 nazdar klubaci:papa ju nutne menit s rozvodama aj vodnu pumpu, ked neni pohanana rozvodovym remenen? ne Citovat
stajgrpavel Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 ja ji radeji nechal vymenit s rozvody. vym o dvouch lidech co meli par mesicu po rozvodech a odesla jim pumpa. ale bylo to u dodavek. jedna byla peugeot boxer a druhy renault (nevim tip). ale jinak je to na tobe. Citovat
fejfarz Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Vždycky je to lepší rovnou vyměnit i pumpu cenový rozdíl už není tak velký aby se to nedalo. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Vždycky je to lepší rovnou vyměnit i pumpu cenový rozdíl už není tak velký aby se to nedalo. proč si nepřečtete nejprve otázku? tam, kde je pumpa poháněná rozv. řemenem je to snad jasné Citovat
fejfarz Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Vždycky je to lepší rovnou vyměnit i pumpu cenový rozdíl už není tak velký aby se to nedalo. proč si nepřečtete nejprve otázku? tam, kde je pumpa poháněná rozv. řemenem je to snad jasné Chcete snad říct že když pumpa není poháněná rozvodovým řemenem tak že se nemusí vůbec měnit ? Takovou teda taky chci. Podle mě každá pumpa se musí měnit a je to jedno jáká je otázka Citovat
ozzy56 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 chci říct, že tazatel se ptá, zda se musí měnit automaticky vodní pumpa na motoru, který ji nemá poháněnou rozv. řemenem, takže na tomto motoru ji měnit spolu s řemenem nemusí, ale tam se pumpa mění až potom, co je s ní nějaký problém--např. teče, nebo má uhnité lopatky atd. Citovat
banan338 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 presne toto som si myslel a aj som to od sameho ztaciatku tvrdil . Len som sa si to chcel poistit, lebo Pani MECHANICI od Skody tvrdia ze je to jedno cim je pohanana a musi sas vzdy menit aj pumpa a nedaju si vysvetlit ,ze nemaju pravdu Citovat
Michal.x Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 ale sou i takové motory např ford 1.8d nebo VW 1.9 TDI první generace kde je sice poháněná mimo rozvod ale aby se dala vyměnit je třeba sundat rozvody a sundat kolo olejového čerpadla které je poháněno rozvody . dávám to jen jako příklad Citovat
FrantaCV Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 nazdar klubaci:papa ju nutne menit s rozvodama aj vodnu pumpu, ked neni pohanana rozvodovym remenen? Vodní pumpa tedy alespoň u mojí 406-ky JE poháněná rozvodovým řemenem. Viz příloha. http://www.uloz.to/xDdT2k7/p406rozvody-pdf Jinak s výměnou rozvodů rozhodně vyměnit i vodní pumpu. Po dporučených 120.000 km má nejlepší leta dávno za sebou a ve Tvém případě kdy a jestli byly rozvody vůbec měněné. Já je nechal dělat letos komplet včetně pumpy a i s výměnou oleje a prohlídkou před technickou mě to vyšlo na \"sedmičku\". Citovat
stajgrpavel Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 ja koupil sadu rozvodu INA i s pumpou za 2500kc a nechal jsem to menit + vymena servo cerpadlem (servo olej) a nemrznouckou za 1500kc :-) je to otom kde to nechas vymenit ... Citovat
banan338 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 ano je to tak aj ja mam pumpu pohananu od rozvodu.. to co som si ja myslel ze je vodna pumpa ,je v skutocnosty servocerpadlo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.