Hics Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 Pozdraf pámbu... Nechcete chlapy někdo vyměnit 4 ks nějakejch slušnejch zimáků 15x165x195 za téměř nový (90% vzorek) letňáky stejných rozměrů? Jsou to Hankooky. Neni to moc na sport. jízdu, ale na běžný ježdění až až... Myslim, že ted počátkem léta je to kulantní nabídka. Hlavně neřešte, proč to dělam....:D:D Citovat
oddie Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 ... protože chudák malá Xantie dostala na léto ty 17\" Citovat
Hics Odesláno 22. červen 2005 Autor Odesláno 22. červen 2005 A protože se ji nechce v zimě jezdit na letnákách, který byly v ceně zájezdu....:D:D A jaká \"malá\".... dyk je to auto z vyšší nižší třídy a do kufru se vejdou dokonce 2 škatule s mlhovkama a hever...:D:D Citovat
oddie Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 No, fakt je, že na rozdíl od 405 na to ty 17\" sednou... Citovat
DjBoom Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 Původně zaslal: Hics Pozdraf pámbu... Nechcete chlapy někdo vyměnit 4 ks nějakejch slušnejch zimáků 15x165x195 za téměř nový (90% vzorek) letňáky stejných rozměrů? Jsou to Hankooky. Neni to moc na sport. jízdu, ale na běžný ježdění až až... Myslim, že ted počátkem léta je to kulantní nabídka. Hlavně neřešte, proč to dělam....:D:D :) :) Nechci rejpat ale nemá to být 195/65-15 ??? Na ty 17\" sem teda zvědavej ale nevim proč by na 405ku neměli sedět??? Sami uvidíte že se na ní budou vyjímat dobře Citovat
oddie Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 Původně zaslal: DjBoom Na ty 17\" sem teda zvědavej ale nevim proč by na 405ku neměli sedět??? Sami uvidíte že se na ní budou vyjímat dobře No, protože na nich Hics měl o dost větší gumy než by na 405-ku měly být, takže měl to auto docela vysoko, a navíc s tím motor měl trochu problémy... Nicméně, já bych asi ani na ty silné benzíny necpal větší než 16 - ale nezkoušel jsem, takže nemůžu soudit. Citovat
Vvitty Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: DjBoom Na ty 17\" sem teda zvědavej ale nevim proč by na 405ku neměli sedět??? Sami uvidíte že se na ní budou vyjímat dobře No, protože na nich Hics měl o dost větší gumy než by na 405-ku měly být, takže měl to auto docela vysoko, a navíc s tím motor měl trochu problémy... takzvana off-road uprava na zvyseni svetle vysky Citovat
Hics Odesláno 22. červen 2005 Autor Odesláno 22. červen 2005 Bylo to tak, že na těch 17\" byly obutý 205x50 a to v souču dělalo o zhruba 4 cm větší průměr, než je standart a auto na tom stálo, jak kočka v louži. Pohled to byl spíš nevšední, než nehezkej, ale hlavně byly problémy s lemy blatníků, který se musely zaklepat, aby o ně nedrhli pneu a plasty v zadním podběhu o který pneu dřeli, pokud někdo seděl vzadu a přejela se nějaká nerovnost. Další trabl byl s podvozkem, který na tokový kola prostě neni stavěn a auto se chovalodost rozporuplně a v neposlední řadě to i všelijak zkousával motor, páč se posunul celý převodový poměr \"nahoru\" a jednak byla nižší akcelerace a druhak klesla maximálka na nějakých 170. Motor prostě už ve vyšších otáčkách neměl sílu překonat valivý odpor, což s sebou nese i o trošičku nižší spotřebu po městě a tak o 0,5l vyšší po dálnici. V souhrnu: v zásadě po zkušenostech už takhle velký kola na 405 nedoporučuju. Jediný + je nevšední design a to, že auto lépe sedí v zatáčce, ale na ABSOLUTNĚ rovné silnici. pokud je jen trochu zvlněná, tak odskakuje a jízda je ryskantní. Mluvim o seriovém podvozku s novejma tlumičema. Vše ostatní je horší, než doporučovaný kola. Pokud má MI16 natolik jiný podvozek, než GRDT, tak by to nebylo takový trágo, ale dost o tom pochybuju.... Citovat
DjBoom Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 Původně zaslal: Hics Bylo to tak, že na těch 17\" byly obutý 205x50 a to v souču dělalo o zhruba 4 cm větší průměr, než je standart a auto na tom stálo, jak kočka v louži. Pohled to byl spíš nevšední, než nehezkej, ale hlavně byly problémy s lemy blatníků, který se musely zaklepat, aby o ně nedrhli pneu a plasty v zadním podběhu o který pneu dřeli, pokud někdo seděl vzadu a přejela se nějaká nerovnost. Další trabl byl s podvozkem, který na tokový kola prostě neni stavěn a auto se chovalodost rozporuplně a v neposlední řadě to i všelijak zkousával motor, páč se posunul celý převodový poměr \"nahoru\" a jednak byla nižší akcelerace a druhak klesla maximálka na nějakých 170. Motor prostě už ve vyšších otáčkách neměl sílu překonat valivý odpor, což s sebou nese i o trošičku nižší spotřebu po městě a tak o 0,5l vyšší po dálnici. V souhrnu: v zásadě po zkušenostech už takhle velký kola na 405 nedoporučuju. Jediný + je nevšední design a to, že auto lépe sedí v zatáčce, ale na ABSOLUTNĚ rovné silnici. pokud je jen trochu zvlněná, tak odskakuje a jízda je ryskantní. Mluvim o seriovém podvozku s novejma tlumičema. Vše ostatní je horší, než doporučovaný kola. Pokud má MI16 natolik jiný podvozek, než GRDT, tak by to nebylo takový trágo, ale dost o tom pochybuju.... Hmm. vyčerpávající odpověď díky. No se zadkem problémy mít nebudu protože váhu cestujících vyrovnává u T16 hydraulika ale předku se trochu bojim. Nicméně jezdila na 205/55-16 a já mam v plánu 215/45-17 protože se mi podařilo ulovit hezký Speedline, bíílý A to si myslim zas takovej rozdíl nebude, ale necháme se překvapit ještě je ani nemam doma Citovat
Gotrek Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 No jako \"kočka v louži\" mi nepřipadalo, ale na ty zadní podběhy to byl nářez. I když tam nikdo neseděl, tak jsem mezi kolo a podběh skoro nestrčil prsty... Přemýšlím co autí koupím za \"hlíny\", až budu mít trošku penízků... Uvažoval jsem o 16\", ale mám obavu, že by to bylo taky dost a asi mu budou muset stačit jen 15\"... Citovat
Gotrek Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 Hihihi.... Hicsi ještě mě tak napadlo... Nechceš ty zimáky 14\"ky? Citovat
Marlin Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 moje auti ted taky vypada jak kocka v louzi :D Citovat
DjBoom Odesláno 22. červen 2005 Odesláno 22. červen 2005 Původně zaslal: Gotrek No jako \"kočka v louži\" mi nepřipadalo, ale na ty zadní podběhy to byl nářez. I když tam nikdo neseděl, tak jsem mezi kolo a podběh skoro nestrčil prsty... Přemýšlím co autí koupím za \"hlíny\", až budu mít trošku penízků... Uvažoval jsem o 16\", ale mám obavu, že by to bylo taky dost a asi mu budou muset stačit jen 15\"... No na GRDT sem měl 5ti paprskový 14\" li?áčky a 195/60-14 Gumy. Docela dobrej kompromis mezi komfortem a adhezí Citovat
Hics Odesláno 22. červen 2005 Autor Odesláno 22. červen 2005 To Gotrek: 14\" zimáky tam nenarvu, páč mám moc velký brzdiče.... Bůůů.... koukám, že výraz \"jako kočka v louži\" se docela ujal....:D:D No, pokud se nikdo neozve do dvou dnů, tak to vyměnim v nějakym pneubazaru a bude. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.