Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406-odkud mi kape chladící kapalina? Snad vyřešeno!!! VYŘEŠENO !!!

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Při šel jsme do garáže, chtěl nastartovat, ale rozsvítila se mi červená kontrolka =chladící kapaliny=. Tak jsem ani nenastartoval a klíček vypnul. Podíval se do nádobky chl. kapaliny a ta byla prázdná :o. Tak jsem dolik cca 2,5 litru destilované vody. Taky jsme se podíval pod auto a vidím, že na pravé straně pod přední nápravnicí je velká kaluž a jsou vidět kapky, které jsou nejen na nápravnici, ale i va silntbloku. Prohlídnu a ohmatám nejen chladič, ale i vedení, ale vše je suché. Po doplnění dest. vody nastartuji a čekám, až se to ,,natlakuje\". Nikde nic nekape a teplota vody je cca 70 st. Celsia, tak jedu auto projet, zda se to neprojeví. Nikde ani kapka!! Druhý den jsme nezjistil ani kapku a tak jsem jel do Prahy a zpět. Nikde nic nekapalo!!! A to jsem byl s 406 dva dny před tím, než jsem to zjistil v Praze (viz Potkal jsem klubáka) a vše bylo v pořádku! Tak jsme vše utřel a včera večer jesm zjistil, že mám opět kaluž pod přední nápravnicí na pravé straně !!! Napadá mě, zdali to není vodní pumpa, i když tak nová. Pořídil jsme fotky (některé mobilem = kvalita). Nejhorší je, že musím jezdit do Prahy za dcerou po operaci. Ošahával jsem hadice kudy vede chl. kapalina i promačkával, ale vše je suché. Byl jsme i po autem a na nic jsem bohužel nepřišel a ani neobjevil. Je to snad zákon schválnosti, když auto nutně potřebu a navíc takové počasí !!! Napadá někoho, kde by mohla být příčina? Jen to kape, ale až po delší době (zatím). post-7387-14109628296593_thumb.jpg [upravil dne 29/11/12 15:26 od OK406] [upravil dne 11/12/12 19:20 od OK406]

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

hmm tipoval bych spis na shnilou trubku co vede podel remenice na klice

hmm tak EDIT, kdyz koukam na fotky a tece to po zadni strane bloku, tak asi to tesneni na te prirube, jak dal obrazek Cakom

[upravil dne 29/11/12 15:42 od Ferry]

[upravil dne 29.11.12 15:59 od MJSytic]

Odesláno

Tak už jsem se vrátil z garáže, kde jsem uděla několi fotek a snad to pomůže přijít na závadu a odstranit ni. Prosvítil jsem si na zadní stranu bloku motoru a zjistil jsem že jak je hlava motoru nasazena na blok motoru, tak je na ni vidět červená čárka a v těchto místch je to mokré. Viz fotky. Jinak okolo příruby jak píše čakom je to mokré=orosené., ale nevím, zdali je to špatným těsněním a nebo zdali je to zeshora od hlavy motoru. Takže jsme vše nafotil a pak otřel a dal pod přírubu víčko, aby se zjistilo, odkud to kape. Jinak po celou dobu, co jsem byl pod autem a i vedle něj, tak neukápla ani kapka. To je opravdu divné. Tak jsme dak i na místo na zem misku a uvidím zítra, zdali se v ní něco objevý.

[upravil dne 29/11/12 19:56 od OK406]

post-7387-14109628347606_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Detail vlhkého místa. Červená čára tam už byla (nedělal jsme ji já!!)., jelikož hlava byla broušena:post-7387-14109628346867_thumb.jpg

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

Divný to není, protože je to jednak studený a jednak tam není tlak. Co se týká těch rozvodů a pumpy tak jsem tí říkal, že se mi nezdá rozumné je nevyměnit komplet.

PS: ahoj Honzo, dlouho jsem tě tu neviděl :papa

Guest servisman
Odesláno

co bych tu dělal,podle mne je jen divné že na počátku dělal straki rozvody a nebylo tam těsnění tak to udělal silikonem,po x měsících byl problém u OK406 s kladkou tak mohl těsnění dodat ,když to měl rozebraný.

Co jsem psal Oldovi neviděl jsem tak se blbě radí podle fotek

moje rady co jsem řekl včera Oldovi co a jak zde dnes napsal čakom i ferry

Odesláno
Moje doměnka je špatné těsnění pod hlavou \"fouklo\" nebo špatně dotažená hlava při výměnně nedej bože prasklá.

Tak to neztraš Roky:( !!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...