Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

přední světlo


Guest aleskivis

Recommended Posts

Díval se na ty světla někdo z venku, když zapneš zapánlování, nastartuješ a rosvítíš?

Třeba máš vypadlé táhla na snímačích.

Pokud zastavíš a změní se zatížení auta, případně nějaký nevhodný náklon..., tak se ti světla přestaví, už jsem to několikrát viděl u sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 10 měsíců později...

Zdravím. Tak jsem s odstupem času opět tam, kde v předchozím dotazu z března. Tehdy jsem začal přes den používat denní svícení a když jsem zřídka zapl xenony,  s autem jezdím málo, zjistil jsem, že se světla záhadně nějak vzpamatovala, naklápění běhá a svítí relativně o.k.. Vzhledem k tomu, že jsem tehdy v průběhu problému nic nezjistil, ani na diagn. nic, dál jsem neřešil a byl rád že to fachá. Teď opět problém. Rozsvítím světla, obě se zvednou do max. polohy a asi ve třech fázích se zase postupně spustí téměř dolů a pak už se nehnou, svítí moc do země, i když je auto na rovině a kromě mě prázdné. Když pak vypnu klíček, jen nepatrně dojedou do nejnižší polohy. Z PC tentokrát nepoběhla ani žádná hláška jako posledně, tak už nevím. Tehdy ani diagn. nic ohledně autom. naklápění světel, a piřotom to palubní PC 2 x zahlásil, takže se mi tam znovu už moc nechce. Kdyby měl někdo nápad, co můžu nejdřív ještě sám překontrolovat, díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cez diagnostiku sa da merat odpor inklinometrov na napravach. Ukazuje to nejake pomerove cislo, ktore by malo byt priblizne rovnake na prednom aj zadnom senzore, ak auto stoji na rovine. Ak sa tie cisla budu prilis lisit od seba, bude to znamenat, ze jeden z inlinomentrov je pravdepodobne uz pokazeny (vacsinou sa do neho dostane voda a je po nom). 

Ak su oba inklinometre v poriadnu, mozno potrebuje ten system cez diagnostiku nakalibrovat. Zafixuju sa hodnoty od inklinometrov, ked auto stoji na rovine. 

Mal som s tym taky problem, ze po nastartovani sa svetla nastavili do najvyssej polohy, pretoze sa vymenil jeden inlinometer bez opatovnej kalibracie a system si myslel, ze predok auta je prilis nizko oproti zadku. 

 

Nejake info ku xenonom je aj tu: 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...