Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

přední světlo


Guest aleskivis

Recommended Posts

Guest aleskivis

Zdravím, včera mi prdla xenonová žárovka na pravém předním světle, dnes jsem koupil novou, vyměnil ji a nic....pak jsem ji vyměnil na levou stranu a svítila, vyzkoušel jsem dát i tu původní dobrou levou na pravou stranu a nic, pak jsem zkusil vyměnit levou za pravou takovou kovovou krabičku (nevím jak se to jmenuje jestli cívka nebo trávko) která si připojuje k žárovce a zase nic.......hledal jsem i podle manuálu kde se nachází nějaká pojistka od pravého předního světla a nic jsem nenašel........jsem z toho jelen ....co to může být?.....nevíte někdo poradit?....dík

[upravil dne 26/11/12 12:51 od aleskivis]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tys to napsal tak komlikovaně, že v podstetě nevím, co jsi psal zezačátku..... zkus to napsat jednodušejc, protože v tomhle se každej ztratí.

Jen co se týče \"trafa\" tak k jeho vyndání bys musel sundat nárazník a vyndat světlo, protože je přidělanej zespodu na světle a je v podstatě jeho součástí. Takže to co jsi nejspíš prohazoval byla \"botka\" (patice)...

Jinak ještě jedna rada, xenonový žárovky se kupujou po dvou, jinak budeš mít každý světlo v jiné barvě a vypadá to blbě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest aleskivis

jak si to tak pročítám, tak bych se v tom taky ztratil :-)

to co jsem zkoušel vyměnit pravou za levou stranu bude ta patice a ne trafko.....dneska jsem přeměřil přívodní kabely do světla a ty jsou v pořádku, takže chyba bude někde dále, zřejmě někde přímo v kablíku ve světle.....o víkendu budu muset sundat nárazník jinak světlo nevyberu a pak se uvidí....o koupi druhého xenonu se rozhodnu až budu vidět jaký je mezi něma rozdíl.......původně tam byl philips za 3500,-.....místo něj jsem sehnal z autokelly osram za 373,- a svítí dobře :-)......zatím dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...

Díky za radu.

Měl bych ještě jeden dotaz. Během jízdy vyskočila hláška "Vada funkčnosti autom. nastavení předních světel". Pak při dalších jízdách vše o.k., žádní hláška, až cca po týdnu znova to samé. Nyní PC nehlásí  žádnou závadu, ale připadá mi, že světla zůstala svítit moc dolů. Je možné, že by nastavení obou světel přestalo úplně fungovat, obě světla se úplně skopila a palubní PC to už nehlásí, jak oveřit správnou funkčnost? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když nastartuješ a rozsvítíš světla někde proti stěně, tak je vidět že se začne světlo zvedat. Já to pozoruju každý den v garáži - nastartuju, rozsvítím a světla se zvednou. Když zaparkuju a s rozsvícenýma světlama vypnu klíček tak zas světla sjedou dolů.

Pokud by naklápění nefungovalo tak to uvidíš hned, nebo i když funguje jen jedno světlo.

     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Automatika vypnuta, tudíž rozsvěcím manuálně. Po zapnutí světla jakoby probliknou, tj. nejdřív se na okamžik prudce rozsvítí, pak se výrazně stlumí a pak zase postupně  interzita sílí. Včera mi přišlo, že svítí moc do země. Když jsem pak zaparkoval,  stál s nastartovaným motorem, svítil a zatáhl ručku, zničeho nic podle osvětlení protějšího plotu se světla skolpila, ale hláška PC žádna. Když nyní  rozsvítím proti zdi, je vidět u obou světel jak se sílící interzitou osvětlená plocha zdi zvěšuje, ale že by bylo patrné, že se světla zvedají, to ne a PC mlčí. Příjde mi divné, že by odešly najednou obě světla a PC nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě intenzita světla nastupuje plynule, od slabé po plnou, žádný problik na začátku nemám. Ale to naklápění mám zřetelně poznat. Zkusím zítra natočit. Před domem občas stojím tak, že se automatika naklápění nemůže rozhodnout a světla jakoby poskakují a to je taky zřetelně poznat. Jelikož mám denní led svícení, tak xenony zapínám ručně když je třeba.

     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za video. Takže mně nejspíš nějak stávkují, nebo si spíš dělají co chtějí. Když nastartuji ani se nehnou, pak se občas asi během jízdy vzpamatují, neboť jen někdy když přijedu a vypnu klíček sjedou dolů. Jednou jsem postřehl, že se z ničeho nic sklopily i jen když jsem na chvíli zastavil proti plotu a zatáhl ručku, motor dál běžel, nic jsem nevypínal a pak při rozjezdu se zas ani nehnuly. Jen je mi divné, že to dělají obě světla a PC, kromě dvou hlášek o závadě před časem, už teď nic nehlásí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...