Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

o víkendu se chystáme s přítelkyní na \"vánoční\" výlet do Vídně a co jsem okoukával parkoviště apod. tak to vychází na celý den pěkně draho. Údajně se dá parkovat o víkendech v centru zdarma ale nedělám si iluze, že tam bude fleka :) Neví někdo prosím o nějákým parkovišti nebo místě, kde se dá auto nechat a do centra si dojít pěšky nebo využít MHD ?

Předem díky za reakce :)

Odesláno

souhlas s koblihem, ja auto nechal v mikulove a dojel jsem busem do vidne....

Odesláno

tak tak jak řiká Moral3z... pár minut od centra a chtěli sme využít městskou dopravu ale nakonec sme taky šli pěšky ale je potřeba se obrnět trpělivostí a mít časovou rezervu... ;-)

Odesláno

Luciferko - podobný výlet bych řešil velice podobně. Má to bezesporu hned několik výhod:

a) na podobnou cenu se dostaneš možná pokud bys měla komplet plné auto

b) odpadají zde se řešící problémy s parkováním a další poplatky

c) na místo přijedeš relativně odpočatější než po x-hodinovém řízení

d) MŮŽEŠ SI DÁT COKOLI NA ZAHŘÁTÍ a víš, že je na místě jiný v*l, který Tě má za úkol dopravit až na místo určení.

To vše samozřejmě znamená i přijít o svobodu rozhodování kdy pojedu, vedle koho budu sedět, kde zastavím, kdy pojedu zpátky - ale u jednodenního předvánočního nákupního výletu jsou to podle mně spíš nepodstatné detaily.

Odesláno

Medvěde, bohužel máš tu výhodu, že bydlíš v Praze.

Jinak, Vídeň jsem zažil v polovině listopadu, město jako jiné, téměř nudné.

(Ano, hezká infrastruktura, památky z přelomu 19/20. století.)

I skvělá historická města, jako Praha (se svým Pražským hradem jako Bratislava - se svým Slovenským Hradem - rozhlehlostí, Vídni se nic nevyrovná)

Přeji všem před/vánočním výletníkům ( z obou stran hranice) hezké zážitky z před/vánoční Vídně.

Tu před-předvánoční éru jsem zažil a tím spíše předvánoční čas budu trávit někde jinde :)

Neskutečnou výhodou Vídně je jen, že z Phé jezdí do Vídně Žlutej! :roker

[upravil dne 25/11/12 20:06 od vix]

Odesláno

Tak o víkendu jsme absolvovali výlet do Vídně - Ta předvánoční atmosféra je :super můžu doporučit :) nudný město to není, možná tak do toho 24. listopadu, to se tam vcelku nic neděje. Po tomhle datumu se to tam trochu rozjede a už jsou otevřený všechny trhy a \"atrakce\" :) Osobně se mi předvánoční Vídeň líbí víc, než třeba vánoční Praha apod.

Doporučuju to parkování fakt někde v postranní ulici, parkovali jsme v Markgraf-Rüdiger strasse a bylo to kousek jak na Mariahillfer strasse, tak i do Schönbrunnu.

Jinak ta doprava se tam dá zvládnout vcelku v pohodě, zas tak o nervy to není :) ikdyž jsem se občas pěkně zavztekal :D Autobusem jsem jet nechtěl, přece jen ta volnost a možnost se kdykoliv přesunout nebo se po cestě někde zastavit je fajn :)

Odesláno

tak aspoň že tak... já mám na Vídeň a autobus blbou vzpomínku, ještě když sme jezdili se střední školou, tak sme tam jednou byli, krásný počásko, najednou se zatáhlo a začlo totálně chumelit... mno jenže nikdo nikde nesehnal učitelku pak teda telefonem a po hodině hledání ve sněhový vánici sme šli do obchoďáku rozmrznout a stejně se čekalo až do večera než se pojedem dom, takže na tohle je to fakt na prd ale tys měl asi lepší počásko tak je to dobrý :-)

Odesláno

Taky jsem jel jednou se střední do Vídně busem a počasí bylo fajn...ale přežít ten autobus... :D to je pro mě horší, než hnusný počasí :) . Právě počasí jsme vychytali vcelku nic moc... S přítelkyní jsme oba pořádně vymrzli a cesta tam i zpět v mlze :grr

Odesláno
Medvěde, bohužel máš tu výhodu, že bydlíš v Praze.

Možná Ti prozradím sladké tajemství - nejen v Praze jsou cestovní agentury a nejen v Praze sídlí autobusoví dopravci. Věřím tomu, že do Vídně se dá dostat z kteréhokoli krajského, možná i okresního města (pravda, nezjišťoval jsem to).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...