Tom_206 Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 Zdravím, o víkendu se chystáme s přítelkyní na \"vánoční\" výlet do Vídně a co jsem okoukával parkoviště apod. tak to vychází na celý den pěkně draho. Údajně se dá parkovat o víkendech v centru zdarma ale nedělám si iluze, že tam bude fleka Neví někdo prosím o nějákým parkovišti nebo místě, kde se dá auto nechat a do centra si dojít pěšky nebo využít MHD ? Předem díky za reakce Citovat
koblih69 Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 Trochu pohledej, řeší se to tu každej rok... mimochodem já už tu atrakci opakovat nehodlám. Citovat
Guest Scratch Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 souhlas s koblihem, ja auto nechal v mikulove a dojel jsem busem do vidne.... Citovat
222johny222 Odesláno 24. listopad 2012 Odesláno 24. listopad 2012 no jestli se nezastavíš,tak mě nasereš!!! Citovat
Tom_206 Odesláno 24. listopad 2012 Autor Odesláno 24. listopad 2012 Tak to se omlouvám, na můj dotaz mi to nic nenašlo Johny: no nevím nevím ... uvidíme v kolik se budeme vracet, kdyžtak bych ti dal vědět Citovat
Moral3z Odesláno 24. listopad 2012 Odesláno 24. listopad 2012 Já to nechal asi 10minut od centra prostě v ulici..zadarmo...zadne cedule tam nebyly a pokutu jsem taky nedostal... Citovat
skuci Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 tak tak jak řiká Moral3z... pár minut od centra a chtěli sme využít městskou dopravu ale nakonec sme taky šli pěšky ale je potřeba se obrnět trpělivostí a mít časovou rezervu... ;-) Citovat
barenst Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 ja to nerelil a jel do prvni volne podzemni garaze v centru Citovat
Luciferka Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 my jedem busem z Práglu za 300,- Citovat
Medvěd Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 Luciferko - podobný výlet bych řešil velice podobně. Má to bezesporu hned několik výhod: a) na podobnou cenu se dostaneš možná pokud bys měla komplet plné auto b) odpadají zde se řešící problémy s parkováním a další poplatky c) na místo přijedeš relativně odpočatější než po x-hodinovém řízení d) MŮŽEŠ SI DÁT COKOLI NA ZAHŘÁTÍ a víš, že je na místě jiný v*l, který Tě má za úkol dopravit až na místo určení. To vše samozřejmě znamená i přijít o svobodu rozhodování kdy pojedu, vedle koho budu sedět, kde zastavím, kdy pojedu zpátky - ale u jednodenního předvánočního nákupního výletu jsou to podle mně spíš nepodstatné detaily. Citovat
vix Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 Medvěde, bohužel máš tu výhodu, že bydlíš v Praze. Jinak, Vídeň jsem zažil v polovině listopadu, město jako jiné, téměř nudné. (Ano, hezká infrastruktura, památky z přelomu 19/20. století.) I skvělá historická města, jako Praha (se svým Pražským hradem jako Bratislava - se svým Slovenským Hradem - rozhlehlostí, Vídni se nic nevyrovná) Přeji všem před/vánočním výletníkům ( z obou stran hranice) hezké zážitky z před/vánoční Vídně. Tu před-předvánoční éru jsem zažil a tím spíše předvánoční čas budu trávit někde jinde Neskutečnou výhodou Vídně je jen, že z Phé jezdí do Vídně Žlutej! [upravil dne 25/11/12 20:06 od vix] Citovat
Tom_206 Odesláno 26. listopad 2012 Autor Odesláno 26. listopad 2012 Tak o víkendu jsme absolvovali výlet do Vídně - Ta předvánoční atmosféra je můžu doporučit nudný město to není, možná tak do toho 24. listopadu, to se tam vcelku nic neděje. Po tomhle datumu se to tam trochu rozjede a už jsou otevřený všechny trhy a \"atrakce\" Osobně se mi předvánoční Vídeň líbí víc, než třeba vánoční Praha apod. Doporučuju to parkování fakt někde v postranní ulici, parkovali jsme v Markgraf-Rüdiger strasse a bylo to kousek jak na Mariahillfer strasse, tak i do Schönbrunnu. Jinak ta doprava se tam dá zvládnout vcelku v pohodě, zas tak o nervy to není ikdyž jsem se občas pěkně zavztekal Autobusem jsem jet nechtěl, přece jen ta volnost a možnost se kdykoliv přesunout nebo se po cestě někde zastavit je fajn Citovat
skuci Odesláno 26. listopad 2012 Odesláno 26. listopad 2012 tak aspoň že tak... já mám na Vídeň a autobus blbou vzpomínku, ještě když sme jezdili se střední školou, tak sme tam jednou byli, krásný počásko, najednou se zatáhlo a začlo totálně chumelit... mno jenže nikdo nikde nesehnal učitelku pak teda telefonem a po hodině hledání ve sněhový vánici sme šli do obchoďáku rozmrznout a stejně se čekalo až do večera než se pojedem dom, takže na tohle je to fakt na prd ale tys měl asi lepší počásko tak je to dobrý :-) Citovat
Tom_206 Odesláno 26. listopad 2012 Autor Odesláno 26. listopad 2012 Taky jsem jel jednou se střední do Vídně busem a počasí bylo fajn...ale přežít ten autobus... to je pro mě horší, než hnusný počasí . Právě počasí jsme vychytali vcelku nic moc... S přítelkyní jsme oba pořádně vymrzli a cesta tam i zpět v mlze Citovat
Medvěd Odesláno 26. listopad 2012 Odesláno 26. listopad 2012 Medvěde, bohužel máš tu výhodu, že bydlíš v Praze. Možná Ti prozradím sladké tajemství - nejen v Praze jsou cestovní agentury a nejen v Praze sídlí autobusoví dopravci. Věřím tomu, že do Vídně se dá dostat z kteréhokoli krajského, možná i okresního města (pravda, nezjišťoval jsem to). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.