Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tachometr neukazuje 3 po ujetí 300000km - VYŘEŠENO !!!.


OK406

Recommended Posts

to ja tekhle koupil 405ku na tachtiku bylo 200000km pak jsem zjistil ze ty budiky jsou s benzina jelikoz byl otackomer do 8000 tak jsem volal predchozimu majiteli a ten mi rekl ze ty origo ma v garazi ze mu vyhoreli a jestli chci tak ze mi je posle a ja mu rekl nechci ale reknete mi kolik na nich bylo a oni meli 450000 a byli uz pet let venku grd slapalo i pres to dobre ale jak bylo min jak -15 tak jsem slapal pesky do prace to auto leze jeste dneska a ma minimalne najeto 800000 a cerpadlo jsem tam delal nikdy v pul milionu a to jsem mu vymenil jen tesneni a chodi dal a chodit bude jeste po tom co ja dam dosrotu tu 406ku co si koupim na jare jo slava grdeckam nejlepsi motor co kdy byl postaven do aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že v tom nejsem sám. Nějak se mi to nezdá, že by byl tachometr pouze do 299999km. Nemůže být chyba v progranu? Zde asi diagnostika nikterak nepomůže. Ale dát dotaz zástupci Peugeotu v ČR by nebylo marné. Schválně, co by odepsal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážený pane,

u Vaší 16 (skoro 17) let staré popelnice se nepočítalo s tím, že by u jednoho majitele vydržela tak dlouho, aby s ní najel více jak 299999km. Výrobce počítal se stáčením km (na oblíbených cca 100-150tis) vždy při přechodu na jiného majitele. Za tuto neuváženost se Vám nyní omlouváme a zasíláme zimní balíček zdarma.

Andrej Podržkoště

Peugeot CZ

:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje pocitadlo ukazuje cca 140tis, nicmene asi mesic potom, co sem auto koupil, sem zjistil, ze obcas pocitadlo vubec nesviti !

Postupnejma pokusama sem zjistil, ze kdyz nesviti, tak zaroven ani nefunguje tzn. nepocita.

Myslel sem, ze je spatnej kontakt konektoru na budicich, ten to ale nebyl, tak nezbejvalo nez rozdelat komplet budiky az k tomu pocitadlu. Mimochodem musely dolu i rucicky a to byla pak velka legrace ta \"kalibrace\" pokus-omyl, kdyz sem je pak nasadil zpatky ;)

No nakonec sem musel poradne proletovat spoj pocitadla a tistaku. To pocitadalo drzi pouze v tistaku a tak sa asi uklepalo se. Zavadu sem tak opravil, ale trvalo mi to cely odpoledne a hlavne pak sem musel jeste nekolikrat rozebirat budiky, abych spravne nasadil rucicky, pac sem si jejich polohu nezapamtoval a ani nevim, jestli to jde, kdyz tam sou dorazy a aby to clovek rozdelal, musi nejdiv sundat rucicky a teprv pak sunda tu folii na ktery sou dorazy.

Dalsi veci je to, ze ted se muzu jenom domivat, kolik ma to auto skutecnej najezd. Paradoxem je, ze sem ho koupil v Nemecku, kde je staceni trestny a kde si myslim, ze takovyhle stary kramy uz se nikomu ani nevyplati stacet, takze sem tem km veril. Ovsem i takovahle zavada muze vse zkomplikovat, takze ani v nemecku se neda ujetejm km verit - clovek se uci celej zivot.

Dal bych sem fotky z prubehu opravy, ale nemuzu je najit.

hribe :papa

[upravil dne 20/11/12 23:02 od hribe]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jeste dodam :

pokusama sem i overil skutecnost, ze pocitadlo nezobrazuje informace z ridici jednotky (ani nevim, jestli se tam nekde ujety km ukladaj).

Proste kdyz odpojim budiky a ujedu 10km, tak po naslednym pripojeni budiku je na pocitadle puvodni stav a tech 10km jako by se nestalo. Zkousel sem to nekolikrat.

hribe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

hribe: zatím nic prodávat nebudu :D. Jsem s 406 spokojený. Má své mouchy a i zazlobí, ale nějak jsme si na sebe zvykli. Jen mě ted docela mrzí, že se neukazuje trojka po ujetí 299999 km. Aby si někdo emyslel, že jsme podvodník:(. Snad se na to přijde, čím to může být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Benžík : pokud jsi tam měl tyhle díly originál tak buď rád,že to vydrželo....

To jsem nechal vyměnit během prvního týdne, co jsem to koupil. Podle mechanika vodní pumpa odchází po 200000 - 250000km, tak jsem si řikal, že to až tak moc \"stočený\" nebude. Zatim v tom všechno funguje, vyměňoval jsem řemenici drážkovýho řemene na klice, tlumič kmitů drážkovýho řemene, tlumiče, pružiny, horní uložení s ložiskama a nedávno vanu, protože se utrhl kompresor. Všechno kromě toho kompresoru je v podstatě běžný.

Takže ty kilometry tomu až tak moc nevadí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...