Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kape do garáže - poraďte co použít?

Recommended Posts

Odesláno

Trochu mi kape do garáže, jsou to jen kapky. Vždy když je více deštivo, než budu řešit na jaře příčinu na střeše, potřebuji poradit. Na strop jsou použity takové půlmetrové garážové panely, jeden vedle druhého. Mezi každým panelem je použita nějaká stěrka nebo co, něco jako medvědí hovno, ale je to tvrdší, tam právě kape. Je vidět jak je to rozetřeno. Můžete mi poradit co by to mohlo být. Stříkl jsem tam montážní pěnu ale ona se nacucá a stejně kape. Co použit na zatření? Něco, co rozetřu a ono to ztvrdne na kost a nepropustí vodu. Koupil jsem tmel, který se dává na sádrokarton ale to asi není ono, to proteče a je to křehké po zashnutí.

Odesláno

Nevím jak jsou ty spáry velký, ale nějakej silikon nebo stavební plastickej tmel by to utěsnil, minimálně do jara kdy bys tu střechu opravil. Dá se dnes koupit i něco jako je to medvědí hovno, v létě jsem pomáhal tímhle tmelem spárovat paneláky a dělalo se s tím parádně, můžu Ti zjistit co to bylo zač a za kolik to bylo.

Odesláno
Hlavně aby to udrželo vodu. Díky

Kýbl.

Ptáš se, jak vyřešit zatékání a zároveň to chceš řešit až na jaře.

Jestli to neopravíš zvrchu, poteče tam pořád. Pokud je rozpraskaný povrch a teče přes něj, tak by mohl pomoci Lutex (předtím je ale potřeba najít místo, kudy to teče a pořádně očistit). Nebo prostě sehnat někoho, kdo už podobnou věc řešil, vlastní letlampu a koupit mu balík IPY a něco na zahřátí.

Odesláno

Tak je to tmel Den Braven,. určený přímo na spárování panelových domů, napřed penetrákem napenetrovat a potom to zatmelit tímto tmelem, ale nesmí mrznout, takže pokud to chceš do zimy opravit tak si pospěš :)

Odesláno

Jak píše chuck a Kurt, tak dokud nenajdeš díru na střeše zeshora, tak nemá cenu to čímkoliv patlat zespodu.

Ipa s letlampou nebo plynovym hořákem bude jednak nejefektivnější a druhak nejlevnější řešení. Kolik má ta garáž, 2,5x 6 metrů? Kup dva balíky Ipy a je po problému.

A až tam budeš mít tu Ipu natavenou, tak hlavně minimálně do léta nic nepatlej zespodu na ty místa, kudy ti kape, aby to, co tam doteď nateklo (a že toho nebude málo) aspoň trochu vyschlo. Osobně bych to vyřešil jenom tou Ipou, zespodu bych to neřešil vůbec

Odesláno

A jestli je ta garáž stará a je tam x vrstev staré hnusné Ipy, tak tu díru budeš hledat horko těžko, ....lepší je to přelepit celý....tzn. koupit penetraci, celý to napenetrovat a nalepit na to \" IPU \" .....modifikovanej pás s vložkou. Na věci typu V60S35, V60S40, atd. se vykašli a kup normální modifikovaný pás s posypem proti UV. A máš pokoj.

Teoreticky by se dala použít TEĎ lepenka v kýblu nebo něco na tento způsob. Stojí to pár korun a třeba to pomůže. Osobně bych tam přes zimu natáhl plachtu z náklaďáku a zatížil cihlama jestli to nechceš řešit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...