Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vibrace do rizeni pri vyssich rychlostech


hribe

Recommended Posts

Tak v mym pripade to byla prava polosa.

Po vymene je to v pohode, auto se vyklidnilo a vibrace zmizely.

Dokonce uz ani necitim nic v radici pace, kdyz ji na 3-ku zatlacim jako dopredu. Predtim se v ni citil taky slabsi vibrace pri jakykoli rychlosti. Myslel sem si, ze je to kvuli diesel motoru, ale tim to nebylo, proste ta poloosa vibrovala uplne se vsim.

Na dalnici pri 130-40km sly vybrace vyrazne do volantu a v podstate do celyho auta. Dokonce se mi chveli i sklicka zpetnejch zrcatek ;)

Na zimu mam 15ky a davam duralovy podlozky.

Po zime koukam na tu pravou a byla trochu \"vymackana\", tak me bylo jasny, ze problem je na 100% na pravy strane.

Jinak mezitim mi odesla i leva polosa. Ta ovsem odesla rychle. Zacala rachotit a bouchat. Tu sem nechal menit uz nekdy v zime, tam to bylo jasny. Myslel sem si, ze pak vibrace zmizi ze to byl ten problem, ale nezmizely, tak ted sem musel nechat vymenit i tu druhou.

Kazda me stala cca 3.5tis bez DPH - nejakej repas + neco za vymenu, takze nic moc levnyho. Ale hlavne ze uz je klid, tak snad chvili vydrzi.

hribe ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Jenom pro vase indo, bohuzel sem se radoval predcasne. Vmena ty polosy castecne pomohla, ale problem zcela stejne nevyresila. Porad tam jsou maly vibrace pri cca 120km/hod a hlavne nekdy i pri brzdeni jsou tam citit vibrace a to je pak jedno, jaka je rychlost, treba i pri 60 km/hod.

Upozornuju, ze mam novy i predni i zadni brzdy, takze kotoucema to urcite neni. Ta poloosa ten problem asi jen umocnovala, ale nebylo to jadro problemu.

Zacina me docela stvat, protoze dalsi penize do toho davat nechci. Hlavne, kdyz si nemuzu bejt vubec jistej, ze to pomuze.

At mate s timhle problemem vic stesti nez ja ...

hribe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kamosovi robilo nieco podobne na inom aute akonahle dosiahol rychlost 110 kmh tak sa predok strasne roztriasol a sprevadzal to hlasity zvukovy prejav ,na vine bolo rameno(silentbloky) hlavne ten zadny pri napravnici po repase ramena vsetko ok

[upravil dne 9/6/13 20:46 od krtek 2]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty moje vibrace jsou ale hrozne maly, je to jenom hodne slaby tukani do volantu, vubec to nedela zadnej hluk, krome ridice to snad nikdo v aute nepozna ...

Kazdopadne je to peklo, protoze clovek ma takovej pocit, jako ze neuplne to auto ovlada ...

hribe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Po vymene obou polos se vibrace snizily, ale porad zustaly. Cim vic s tim autem ale jezdim, tim vic zjistuju, ze to neni otazka rychlosti. Ty vibrace tam jsou i pri malych rychlostech a treba i pri brzdeni ... A zda se mi, ze frekvence tech vibraci nema nic spolecnyho s otackama kol ...

tak ja uz nevim, co s tim ...

hribe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak vymeneny jedno predni lozisko, melo vuli a zadrhavalo. Vibrace se snizily, ale opet zustaly, takze tohle taky nebyla pricina, ale jenom dusledek tech vibraci, ze se to lozisko vymlatilo. To uz je penez a reseni porad v nedohlednu ... :myslim

no nic, peknej den, hribe ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hribe, a nejseš třeba na to trochu přecitlivělej? Ať se Ti s autem projede nějakej mechoš, co se trošken vyzná v Peugeotech a schválně jestli pozná, že Ti tam něco vibruje. Ono, pokud je to tak jemný, že to nevnímá nikdo jinej, než řidič, tak by to třeba ani nemusela být žádná závada, ale prostě jen 14 let starý auto;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to potom jo, ono v psaném textu se těžko odhaduje, jak silný to sou vibrace a když si říkal, že to nikdo kromě Tebe v autě necítí, tak sem si říkal, jestli nejseš nějak moc senzitivní;) Jinak, já sem si teď uvědomil, že když jedu autem dlouho po dálnici 130 na tempomat, tak se mi po delší době taky zdá, že se jakoby rozvibruje, ale když kousek uberu, nebo přidám, tak je zase klid, takže to neřeším. Ale nejsou to vibrace do volantu, ale spíš do karoserie, protože minule mě po půl hodině takové jízdy už z toho začala svědit pr...del, tak sem přidal na 140 a byl klid:D hlavně sem si ani neuvědomil moment, kdy to začalo a když jedu kousek tak to nedělá nic, při delší jízdě ustálenou rychlostí se to začne pomalinku projevovat...hotl to není nový auto, no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kola sem nechaval vyvazovat asi 3x obe sady i zimni i letni. Ty zimni byly dokonce uplne novy, takze kolama to neni.

Ja to citim ve volantu, ale mam takovej dojem, ze se trochu klepe cely auto. Neni to ale citit, ale je to videt ve zpetnym zrcatku.

Jinak ono to nekdy vibruje uz pri 110km/hod, nekdy az pri 120km/hod ... nekdy to zacne, az kdyz treba zpomalim... A taky se mi zda, ze to i zalezi na tom, jestli jedu rovne, nebo mirnou zatacku. V levotocivy zatacce to asi nevibruje vubec anebo rozhodne mnohem mene, v pravotocivy asi vic. Takze duvodem nebudou spatne vyvazeny kola.

hribe ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Caute mam 406 2.0 Fap a mam ten isti problem vibracie do volantu je ich cititi od 90-120 km/ h potom to akosi zmizne uz som vivazoval kolesa asi 4 x takmer na nulu nepomohlo brzdi su nove vimene vsetki capi urobena geometria vimenene poolosi struni vrchne ulozenia gumi na ramenach ic nema volu vsetko ide pekne stuha a volant ma stale jemne vibraci uz som stoho chori kopec penazi natlacenich a stale nikde nic vsetko vzdi len to trochu zmierni a to je vse ale stale to tam ostava uz chodim od servisu ku servisu a stale ma niekdo nove napadi ale uz ma to nbavi tam tlacit peniaze ak bi ste vedeli poradi budem vdacni zacalo to robit tak cca 2000km do zadu a absolutne ma uz nic nenapada co stim len bud predat auto alebo vsetko znovu vimenit :bacha:bacha:blablabla:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ne, ale dokážu si představit, že spousta lidí, kteří mají třeba problém dobře porozumět slovensky se v tom už pak orientuje hodně špatně, navíc bez háčků a čárek je ten text úž fakt špatně rozluštitelnej. Takže třeba člověk, kterej by Ti mohl a chtěl pomoct to prostě nepřelouská a vykašle se na to. Nemyslím to zle, nebo jako nějaký poučovaní (od toho jsou tu jiní), já to myslel jako radu, navíc, je to Tvoje vizitka;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdiki za radu ale ja taki som a som stim spokojni komu sa nepaci ma smolu a ked to nevie rozlustiti len kvoli Y tak ma tiez smolu a je to na zaplakanie ze dva stati vedla seba a neporozumeju len kvoli jednemu pismenku ja chodim za segrov do nemecka a po nemecki neviem ani slovo a neni problem sa tam dorozumiet. A ked mi nik nechce pomost nemusi vsak hadma nato pridem a ked nie tak pojde auto prec

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...