Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Partner a přední náprava


Šalda

Recommended Posts

To auto jsi koupil kde?V Autostylu u Barnabaše Jonaše?

V Autostylu švagr už nedělá,jedině bych tos ním musel probrat a zkusit přijet do Olfincaru do HK,ale nevím co tam mají za mechaniky,jestli to není bída jako všude....ale myslím ,že by o to měl asi zájem,když to Autostyl neumí....

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pro ty co toto téma sledují a mají stejný problém. Po reklamaci klepání přední nápravy vyměněno co uvedeno, nyní objednány pro zadní nápravu zadní tlumiče a co napsal na opakované reklamace slavný Peugeot?! :

Dobrý den pane,

V první řadě nás mrzí Vaše negativní zkušenost s autorizovaným opravcem sítě Peugeot. 

Bohužel pro Vás v tuto chvíli nemám odlišné informace než ty, které jsme Vám předávali v naši minulé konverzaci - dle techniků společnosti Autostyl, a.s. se v případě přední nápravy  jedná o standardní zvukový projev vozidla, který Vám měl být demonstrován také na jiném vozidle modelu Peugeot Partner Tepee. 

Ve Vašem případě je momentálně nejlepším řešením navštívení odlišného koncesionáře a požádání o kontrolu stavu Vašeho vozidla zde. V případě, že bude názor techniků obou koncesionářů shodný, pokusíme se, pro Vaše ujištění o bezpečnosti vozidla, do tohoto případu zapojit také Importního technika-experta, který Vaše vozidlo prověří osobně. 

S pozdravem 

Škubal Jiří

Zákaznický servis

Peugeot Citroën DS

 

Tak takhle se k věci staví Peugeot a mimo jiné vyměnili už tlumiče, misky tlumiče apod. Tak dobré ne....Jo a anádobka po výměně motorku ostřikovačů tekla oni "nic nezjistili" když to šlo na opětovnou reklamaci, a že budou účtovat, tak jsem to zaplatil a do rána opět v kanistru pod nárazníkem tak 0,4l kapaliny. byl jsem si u toho, když to dělali, tak to kapalo v těsnění mezi nádobkou a motorkem. Vracejí peníze a omluvy.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jen pro info a majitele těchto modelů  Klepání stále a to na pravé straně a vzadu. Domlouvám návštěvu jiného servisu jak píše Peugeot :-))) Už s tím jelo několik mechaniků na naši žádost a tedy Vážený Peugeote, všichni se shodli, že to rozhodně není standardní zvukový projev tohoto vozidla a že tam skutečně něco "klepe" co rozhodně nemá. Jinak pro info jsem oponoval na zprávu Váženého pana Škubala, ale tento již na další zprávy nereaguje. Necháme se tedy překvapit co sdělí jinde. Jinak právník kterému jsem předal všechny reklamační protokoly a jejich výsledky stanovil, že lze řešit věc i v krajním případě odstoupením od smlouvy, ale také, že dle zákona je všemi podklady doloženo, že závada se projevila již ve lhůtě, kdy lze předpokládat, že vozidlo má vadu již z výroby. Doporučuje další "nenásilný" postup a možno i výměny obou náprav, odstoupení od smlouvy, slevu z ceny apod. tedy vše co umožňuje občanský zákoník. 

Jinak dle vyjádření je řešení věci s prodávajícím tj Autostylem. Peugeot jako takový nás nemusí zajímat. Ten auto neprodával. 

Tedy hurá do dalších kol neskutečného přehlížení problémů těchto typů aut a čekám na světlo na konci tunelu :-))) 

Upraveno uživatelem Semir103
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vychutnat si problém...

Už jsem ti tolikrát psal (i v SZ), abys navštívil někoho znalého, zkušeného, kdo to identifikuje. Ty máš raději právní bitvu, tak bojuj a auto bude nadále klepat.

9. března jsi psal, že byly objednány zadní tlumiče. Byly vyměněny? Tlumiče jsou jediná věc, kde "dovnitř nevidíš", tzn. pokud jsou ochotni je vyměnit, tak je to střelba naslepo, "buď - anebo". Ostatní místa klepání se dají najít, přinejhorším tak, že se odstrojuje tapacír a zkoumá se za jízdy fonendoskopem, odkud zvuk vychází. Ideální je, pokud se klepání dá vyvolat na místě, anebo aspoň existuje jízdní trasa, kde to určitě klepe - typicky parkoviště nebo dvůr s dírami a jezdit jen dokola.

Ještě jednou opakuju, že mluvím o identifikaci závady - opravu ti pak mohou provést v rámci záruky v autorizovaném servise, když je navedeš, a spolu se ujistíte, v čem je problém.

Anebo to snad nechceš odstranit? Za klávesnicí to neodstraníš...

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to P607Olda: Odstranit to chci, ale už se nechali slyšet, že bude li se v tom někdo jiný mimo autorizovaný hrabat nebudou řešit nic a příjdeme o záruku. Mimo to, když dělali motorek ostřikovačů - reklamaci reklamovaného, tak jsem ho nevedl co by to mohlo být, co jsem zjistil za pár minut co to měl na zvedáku a řešil jiného zákazníka, ale měl jsi ho vidět. Absolutně nezájem, že na to nemají čas něco dalšího dělat, že to nemůže být ono a blablabla, že jim to nikdo nezaplatí, když to není v postupech atd atd. Tak že když je navedu myslí si svoje a tím jsme skončili. 

Zkoušel jsem jiný servis tady, tak v jednom nemají mechaniky, ve druhém čekám co mi sdělí, zatím se ochotně nabídli, že by to projeli a dali bychom hlavy dohromady, ale zatí dle údajů udělali tady vše dle postupu Peugeot :-)))

 Zadní tlumiče budou prý až v dubnu:-)))) Na jiném fóru naznačili že by to mohl být i silendblok nápravy, nějaký šmejdy údajně vyrábějí a je tam více podílu plastu než gumy blízko odlitku a brzy to klepe. 

 

Upraveno uživatelem Semir103
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

¨Tak opět další info. Do dnes nevíme co na přední nápravě a zadní klepe. Peugeotem jsme byli odkázáni na jiný servis. Jeli jsme tedy do VM Incom Vrchlabí. Svezl jsem příjmacího technika. řekl co klepe odkud to slyšíme a že se na auto podívají. Závěr, žádný, dle jejich vyjádření jsou všechny šrouby řádně dotaženy, čepy ani gumy tyče stabilizatoru nevykazují vůle a tedy se jedná o standardní projev podvozku. Na sdělení, že je možnost klepání tady a tam, nic. Neřešíme, máme si napsat do Peugeotu a oni možná někoho pošlou. Tak že odjezd ze servisu domů opět stejné projevy a klepání a je. Poslali jsme zprávu do Peugeotu a čekáme na vyjádření. 

to P607olda: vzhledem k tomu, že se manželce auto líbí, budeme prozatím řešit mírnější variantu vyjednávání. A asi pokud bude známý sdílný a bude mít čas s ním auto projedeme a projdeme a zkusíme zjistit co se to ozývá. Vzadu možná vím, jemným poklepem vibruje a klepe o karoserii zadní pravý plastový podběh. Na levé straně je nalévání paliva a je tam míň místa na posun. 

Předek podběh nic nedělá, je trochu vystlaný nějakým materiálem, textilie nebo něco podobného. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když máš podezření na podběh, tak tam vraz houbičku na nádobí a vyzkoušej.

Pokud jste klepání slyšeli během zkušební jízdy, tak tam to klepání je a najděte ho. Znovu opakuji, že na to nepotřebuješ autorizovaný servis. Já jsem tak hledal klepání na 5008, nebylo jasné odkud jde. Navíc se projevovalo jen po narovnání zadních sedadel a když jsem následně někoho vezl. Se synem jsme jezdili jeden úsek pořád dokola, jeden z nás vzadu a poslouchali.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak klepání stále. Peugeot se k tomu vyjádřil následovně:

Nejdříve poslal tuto zprávu:

   

Image

 

V odpovědi na Vaši žádost 180303-001292,

Vážený pane Fišera,

 

Znovu opakujeme, že dle našich informací Vaše vozidlo nevykazuje žádnou závadu. Z tohoto důvodu jsme Vás požádali, abyste s Vaším vozidlem navštívil jiného autorizovaného koncesionáře a požadoval prohlídku zde. V návaznosti na tuto informaci jsme Vám sdělili, že v případě totožného stanoviska i u odlišného koncesionáře se pokusíme zařídit výjezd importního technika, aby Vaše vozidlo zkontroloval osobně.

 

Z Vašeho textu vyplívá, že jste měl již domluvenou kontrolu vozidla u jiného koncesionáře. Pokud tedy prohlídka již proběhla, chtěl bych Vás poprosit o sdělení společnosti, kde byla prohlídka realizována abychom se mohli spojit s jejich techniky a tuto situaci posunout dále.

 

S pozdravem

 

Škubal Jiří

Zákaznický servis

Peugeot Citroën DS

Přejete-li si Vaši žádost doplnit, učiňte tak laskavě v odpovědi na tuto zprávu, přitom ponechte beze změny její "předmět".

Zákaznický servis Peugeot

AvN4ywqXDv8S~dlVGssC~yL1RPoqaC75Mv~K~zj~PP8D.gifTak že jsme zajeli jinam, popsali a řekli jim při zkušební jízdě o co se jedná a následně nám odepsali:

 

   

Image

 

V odpovědi na Vaši žádost 180303-001292,

Dobré odpoledne pane Fišero,

 

V první řadě bychom Vám chtěli poděkovat za Váš vynaložený čas na návštěvu jiného autorizovaného opravce a zrealizování kontroly Vašeho vozidla.

 

Vyjádření techniků společnosti VM-Income Vrchlabí se však ztotožňuje s tím, které Vám podali technici koncesionáře Autostyl Trutnov, tedy že Vaše vozidlo nevykazujé žádné nestandardní zvukové projevy a chová se dle definice výrobce. Chtěl bych Vás ujistit, že pokud by měli technici kteréhokoliv koncesionáře podezření, že Vaše vozidlo vykazuje nějakou závadu, je samozřejmostí, že by se jejímu odstranění plně věnovali.

 

Na Vašem vozidle zároveň evidujeme aktivní prodlouženou záruku až do data 17.03.2022/60 tkm nájezdu, do této doby tedy máte zaručeno, že pokud by se na vozidle projevila závada krytá zárukou, bude její odstranění plně hrazeno výrobcem vozidel.

 

Litujeme, ale ve Vašem případě Vám v tuto chvíli Vám nedokážeme nijak pomoci

 

S pozdravem

 

Škubal Jiří

Zákaznický servis

Peugeot Citroën DS

Přejete-li si Vaši žádost doplnit, učiňte tak laskavě v odpovědi na tuto zprávu, přitom ponechte beze změny její "předmět".

Zákaznický servis Peugeot

AvN4ywqXDv8S~U1RGpQC~yL1RPoqaC75Mv~1~zj~PP88.gifTak že nikoho nepošlou, nic neřeší ať je navedeme jak chceme. A na otázku co je definováno pod "nevykazuje žádné nestandardní zvukové projevy a chová se dle definice výrobce" nedokáží ani odpovědět. Dal jsem na radu zde z fóra a jsem domluven na zkušební jízdu a pokus zjištění závady. Když na to známý přijde tak jim to tam opět dovezeme a uvidíme. Hold pak už jen znalečák a hádání se do "krve". Už z toho trochu rostu..jak vyjedeme, klepe to a jsem z toho nervní :-)

[---001:001118:07148---]

[---001:000907:62253---]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Tak závěr. Reklamace zamítnuty, vozidlo bylo v rámci výrobce v pořádku, projevující se zvuky jsou normální apod. Tak že co nastalo?! Auto jsme minulý měsíc prodali a je pokoj. A další poznatek. Byl jsem u známého v servise a ten mi říká, že tam měl teď 2016 Berlingo a že mu tam pořád něco klepe a bouchá, tak mu to zvedl a říkal "pojď se podívat" všechny plasty, nádoba na Adblue a držák rezervy, vše vibruje a přenáší do karoserie". Taky mu říkal, že tam měl mě a to bylo to samé...tak pán trochu smutný, že si koupil za své úspory domnívajíc se rodinné auto. A my, objednali jsme Rifter a je to zcela jiné svezení, ten jejich podvozek EMP2 je opravdu už osobák. A další výhody jako zadní el. okna a větší prostor v kufru i uvnitř.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No půjčili jsme si ho, mají předváděčku a je to úplně jiné svezení, běhal jsem kolem s metrem a i uvnitř je o pár cm větší. Manželka říkala při svezení o 60% jiné a to tomu nerozumí. I cocpit taky jiný než Berlingo nebo Opel. Tak že jsme tedy zůstali u Puga...

to P607Olda: tak bavili jsme se s kámošem z dílny a šlo by to asi, sundat veškerá oplastování, do otvorů pro ty plast čepy dát protikus z octavie a dát tam na pevno torx šrouby a všechny plasty podlepit nějakou pěnou. U rezervy je to horší ale taky by to šlo...otázkou je, jak u adblue a rezervy to dlouho vydrží je to plech na plech a ta guma nebo cokoliv se stejně časem prodře, to samé nádržka ostřikovačů ....vzdali jsme to a prodali do AAA. teď tři měsíce čekáme než příjde Rifter. Manželka jezdí s Octavii a já Leonem půjčeným od její rodičů- 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Tak foto. Zatim co jsem jezdil s predvadeckou i nasim tak proti Teepe zmena k lepsimu vybava Alure, 1.5 75kW + priplatkovka zadni vyklapeci okno, delena tri sedadla, detsky pak, denni sviceni s prisvitem do zatacek, plech pod motorem, alu kola 16", automat. dvouzon klima, predni a zadni park s asistent, zatmavena okns. Jinak vybava priplatkovka co jsme meli na Teepe. Akorat 3tis za el.zrcatka, a Autostyl nezklamal, v objednavce ano, ve fakture ano, ale na aute ne..zapomeli to prenest do systemu vyroby.

Poznatky: Na prd jsou ostrikovace, jsou v raminkach a blijou vody a k nicemu..jinak podvozek EMP2 super, uz neco jineho i ten zadek ackoliv je stejny jako Teepe neodskakuje ale je to Long tak ze i na napravu trochu vetsi zatez. Sedak spolujezdce bez vyskoveho nastaveni.

Behal jsem s metrem Teepe - Rifter a jak vpredu tak vzadu o á 15cm vic mista pro posadku v posezu jako v Teepe. Mrte ulozneho prostoru akorat vse tvrdy plast bez protikluzovych podlozek tak uz jsem je objednal. Sedaky jsou jine, zadni +- stejne, predni podsedak obdobny, velikostne stejny, operky sirsi. Vim jelikoz tam nejdou z Teepe potahy co jsme meli nove na Teepe a ted je prodavam. Kufr jak krava s roletou. Koberec vzadu z Teepe. Tak vidite rozdil, sirka stejna delka...

IMG_20190224_120217.jpg

IMG_20190224_120931_054.jpg

IMG_20190224_120147.jpg

IMG_20190224_120210.jpg

IMG_20190224_120333.jpg

IMG_20190224_120412.jpg

IMG_20190224_120318.jpg

IMG_20190224_120136.jpg

IMG_20190224_120725_800.jpg

Upraveno uživatelem Semir103
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za fotky, ať ti to jenom jezdí,  ale jak je vidět, přístup na všechny filtry stejný (špatný), jako u 1.6 HDi, neříkám, že se tam nedá dostat, ale mohli se poučit a zpřístupnit je lépe :myslim, vidím, že už ani motorový prostor není lakovaný stejně jako celé auto, jinak soused ho má asi 14 dní, tak jsem okouněl zvenku :super, pořád si myslím, že je to výborné auto pro rodinu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc. Jj Riftra jsme srovnal tak mezi Travelerem a starým Tepee. Je vyšší, uvnitř sám o sobě působí prostorněji a dle mého měření i je. A motor, ano, je to to samé. :-( Manželka jezdila teď s Octávkou a nedá teď na Puga dopustit, děti nastupují nahoru, malou dává ve výšce, nemusí se ohýbat a zapadat do auta, výhled, dobrý rejd, řekl bych i lepší poloměr otáčení jak Tepee. Uvidíme co čas, km a neduhy. Ale v létě jde na nástřik podvozek, dutiny ad. Šetří se všude. Na ta el zrcátka jsem taky naštvaný, když se totiž u Tepee zamklo auto, tak se sklopila, když někde nebylo dovřeno nesklopila se. A teď to musíme odhlédnout na blikačích a raději vyzkoušet. Domontovat nám řekli že nedoporučují a ani nechtějí a to volali do Prahy. Asi BSM to nebude umět. Nevím, a taky by je to vyšlo na ranec. Tak vracet už jsme ho nechtěli a čekat zase tři-čtyři měsíce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...