Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Partner a přední náprava


Šalda

Recommended Posts

No to jsme se pokoušeli, servisák ležel pod autem a já hejbal řízením i s autem a nic. Menší klepání slyším když začnu rychle hýbat volantem ale je to slyšet spíše v autě než venku. To by právě mohlo být to řízení co jsem psal. Na STK s tím lomcovali dva, jeden dole v jámě a druhý hýbal s autem ze strany na stranu a zkoušel i s tím volantem a nic. Jediný co mi řekli na té STK tak že možná zadní uložení ramene ale to i tak se jim to nezdá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak podobnou radu jsme dostal taky:D Není to hasák a není to ani hever vzadu. Je to fakt někde zepředu, je to zvuk ala volný čep. No díky tomu že ten zvuk se zhoršuje resp. ozývá se častěji tak počítám že až se to řádně vysype tak to poznám. Spíš me to rozčiluje protože si připadám jak ve Favoritu (nic proti němu, ale zde mě to sejří)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Nebubudu zakládat nové vlákno. Máme nového Partnera Tepee 1,6HDI už od počátku slyším od pravého předního kola při pomalejší jízdě na výmolech nerovnosti klepání. Není to klasické odtlumení /pneu, tlumič/ ale jedná se o tvrdý zvuk. Jak kdyby byl někde v háji kloub, uložení stabilizátoru /podobně mě to klepalo na Octavii a byla v háji guma stabiku/. Byl jsem v Peugeotu, nedříve že nic neslyší. Půjčili mi jiný kus taky nový stejné parametry a tam to neklepalo u jiné předváděčky co měla kolem 20tis to bylo ještě horší než u nás. Tak jsem jim to tam zase odvezl, že to není možný a že to slyším stále. Tak koukli do PC a našel něco o miskách tlumičů, že mají slabou gumovou hmotu a přenášejí rázy do karoserie. Tyto /údajně/ vyměnili, chvilku tak 2tis to bylo trošku lepší, ale teď je to zase to samý.Už bych jim to omlátil o hlavu.

Když jsme auto kupovali nepasují pořádně dveře spolujezdce s blatníkem je tam schod, už seřizovali dovírání u dveří také na pravé straně. Děs běs za ty prachy. Pls o radu co jim říci a kde hledat závadu.

 

Upraveno uživatelem Péťa
Odstraněna prapodivná citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Po dvoch a pol roku konecne vyrieseny problem buchajucej prednej napravy na manzelkinom partnerovi.V autorizovanom servise nic nezistili, vsetko OK,aj ked uznali ze cosi bucha.Testovali aj tlmice,ze OK. Cez vianoce som jazdil na zeninom aute,po dlhej dobe a som si myslel ze odpadne naprava. Hned som to zaviezol jednemu suflikantovi u nas v dedine nech pozrie ten buchot. Nasiel vymlatene oba spodne capy,(netusim ako to mohli nenajst v PEZOTE) po vymene sa buchanie  len zmiernilo, ale neprestalo,tycky v poriadku, vymenilo sa aj ulozenie tlmicov, sa mu nezdalo. Buchanie stale z jednej strany,skor uz len klepkanie kov o kov. Znova to cele rozobral a zistil ze to robi tlmic, nieco v nom vo vnutri klepalo. Vymenili sa tlmice a konecne je klud. A manzelka ma konecne pocit ze nejazdi na hrkalke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já se objednal opět na reklamační prohlídku do Peugeotu. Někdo mi říkal, že už slyším i trávu růst, ale prostě od pravého předního kola stále bouchání a n= tupé jakoby odpružené, ale tvrdé, opravdu jako v háji čep nebo uložení stabilizítoru apod. Do servisu mě objednali na 7.2. tak že čekám co bude, zatím vyměnili jen misky tlumičů, prý jde dělají slabé a přenáší se tlumičem rády do karoserie...?! no nevím, ale bouchání stále a teď i na pravé zadní straně. Už slyším ta slova, na nic jsme nepřišli, nic jsme neslyšeli a nezjistili, tak jim to tam opět nechám ať se snaží. Máme 5let záruku tak co. Jinak na předváděčce co nám minule půjčili to bylo ještě horší...ten Nový partner má snad nějakou konstrukční vadu. :-((((

 

Upraveno uživatelem Péťa
Odstraněna prapodivná citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

jak ji na tom, vyřešeno?  Mám stejný problém , měnil jsem kosti, horní uložení tlumiče , ale pravá přední strana stále klepe. 

Když rozhoupu auto na místě tak je klid a na STK taky žádný problém, všechny čepy ok. Našel jsem tady na foru típ na původ klepání  -  stačí prý navléct na pružinu 3/4 hadici a zajisti stahovacíma páskama ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to pafkin: V krátkosti, jel se se mnou projet příjmací technik "pán zřejmě odborník" a říkám mu jen co jsem vyjel o co jde, co považuji za klepání a že jsem měl možnost jet s jejich dvěma vozy jak předváděčkou která měla kolem 20tis a novým. U předváděčky děs, ještě horší než naše a u nového klid. Říkám mu, že mi příjde jako uložená stabil tyče nebo tlumiče a on, no tohle nebudou tlumiče, ty klepou jinak. Kolem a kolem doznal že klepání slyší. Tak závěr objednají přední tlumiče a vymění příští týden ve čtvrtek. OSobně si myslím, že je na Partneru nějaká konstrukční nebo celková chyba, jelikož mi i on řekl, že tlumiče mění často. Na STK také prý nic nenašli. Ale klepe to a to nemusím být automechanik. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Tak další informace, kupte si Peugeota, není problém, ale ne nového a nebo ho nereklamujte v servise v Trutnově a proč?Nejdříve nic neslyší, nenašli, pak že špatné tlumiče klepou jinak (tak to mě dostalo). Jinak když tam bylo auto poprvé tak je tam svolávačka na model 2017 výměna víčka Adblue. Musejí vyměnit motorek ostřikovače, netlakuje jak má. A že vymění tlumiče. Měli jsme přijet za týden. Před tím telefonát, že se mu zranil mechanik (asi mají jediného slušného ?) ok říkám tak jsme se dohodli za týden. Ok dnes jsem měl přivézt auto a včera volá, že nemá ještě jeden tlumič, že bude asi za 5dní. Co tam chtěli montovat kdyby nebyl mechanik marod nevím. Tak že zase za týden.....Prostě dnes už není autorizovaný servis servisem, ale vyměňovačem dílů, které ani nemá.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to tvrdím již drahně let zpátky. Kvalita všech autorizovaných servisů ( nemusí jít nutně o auta) šla rapidně dolů před cca 10-12 lety. A taky tvrdím že každý servis je jen tak dobrý jak má dobrý mančaft protože pokud nebudou schopní mechanici tak se přejimací technici můžou rozkrájet a nebude to fungovat zrovna tak pokud budou přejímací technici k ničemu tak se bude těžko dělat sebelepším mechanikům. A co se týče dodávek ND v autorizovaných servisech to je kapitola sama pro sebe.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...