Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kupoval jsem na ebayi a výbrus mi udělali v zámečnictví. Celková cena 300 a to včetně peugeot loga(přišel mi totiž citroen). A bacha na typ planžety,dělají se 4 druhy.

• O 1 měsíc později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak dnes je to přesně rok, co mám 206. Najeto bez pár drobných 20tkm.

Mám-li to zhodnotit, tak už bych si asi znova stejné auto nekoupil, resp. ne se stejným motorem. Není špatný, ale není to to pravé pro mě, dnes bych vybíral buď 1,6HDI nebo 2.0 16V+LPG, ale ty dávaly jen do GTI SW :-|

Jako dárek dostala 206 konečně teploměr oleje, dnes ozkoušen, funguje, tak brzy dodám foto.

Odesláno

1,6 HDi myslíš tu 80 kW? Ta už jezdí hodně dobře. Mě stačila 1,6 HDi 68 kW v 301čce, ta jela nečekaně dobře ... takže já mám asi jasno :D

Odesláno

JJ, 80 kW, do 206 se jiná 1,6 nedávala. Přeci jen to je modernější motor, takže by to víc jelo a míň žralo.

P.s.: je mi jasné, že diesel není závoďák.

Odesláno

Já jsem naftou spokojen ;). Ale 80 kW s tím autem musí slušně hýbat, ale moc jich v 206tkách není. Naftové CCčko má jedině 80 kW :)

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Po delší době opět nějaké novinky:

Po obhlédnutí několik 206 SW 1.6 HDi a 307 1.6 16V LPG které ani jedna neodpovídala nějakým způsobem představám (stav, cena, případně oboje) byla znovuoživena (a hlavně realizována) myšlenka zlevnění provozu stávající 206 v jinak výborném tech. stavu (je důležité umět se pochválit :D). Auto při tom zároveň zažilo velice bohatého ježíska (a já naopak velice zchudnul:myslim).

Jako varianta byla zvolena instalace \"delší\" převodovky. Povedlo se sehnat delší převodovku z ECO verze 206 (více detailu jsem rozepsal zde: ).

Při této operaci bylo původně zamýšleno preventivně vyměnit spojkové ložisko (130t km), avšak po shledání stavu přítlačáku se měnila rovnou celá sada (lamela však byla \"téměř netknutá\"). Dále proběhla výměna obou ramen za Meyle ve verzi HD a nakonec už jen \"drobnost\" v podobě výměny brzdové kapaliny.

Poslední investicí je komplet předních brzd od ATE, který poputuje na auto po Vánocích (až majitel dostane praktický dárek v podobě brzdových destiček (více ježíšek odmítal proplatit:D))

• O 4 týdny později...
Odesláno

co ta prevodovka...nikdy sem si nemyslel že by se někdo u nas v republice pustil do takove akce:D jinak zajímavá prumerná spotřeba 7,4???

Odesláno

Proč by ne?? Na VW se to dělá běžně, tam se dokonce přehazují 6-kvalty na místo 5-kvaltů. Prostě ta standartní převodovka je obzvlášť po čipu neskutečně krátká na diesel a pak to na dálnici žralo.

7,4?? to reaguješ na Johna a jeho 2.2 HDI??

Odesláno

No jo, to bude nějaká vyjížďka po městě, byť vzhledem k způsobu počítání té spotřeby ten PPC ve městě strašně kecá, není problém jet i za 10. Nuluju s každým výjezdem, průměrnou na nádrž si dopočítávám z tankování.

Co je na budíku k smíchu:bacha Náhodnou moc užitečná věc:P

• O 2 měsíce později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak včera prodělala 206 i 106 kompletní očistu interiéru mokrou cestou (vodním vysavačem), k tomu ošetření plastů a vyleštění oken a mám v kabině čistěji jak v pokoji:D

Odesláno

Dobra volba - s nátěrem :) Jinak - To tepování bych taky ocenil .. v týdnu snad bude projíždět brnem JOSHIKI (top detailer) .. tak doufám, že se pak budou RC sedačky jen \"blejskat\" :D ..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...