Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ťaha doprava


robčo

Recommended Posts

Nazdar, mam taky problem, ze auto mi taha do prava. Geometria urobena, vsetko krasne v zelenych cislach a auto stale taha doprava. Ked pustim volant hned ho natoci trosku doprava, strasne ma to sere :-) Mam tam 17ky, je to 1,6 16V benzin. Nikdy nebolo havarovane. Vam ide auto pekne rovno?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skús pozrieť na geometrii súososť a uhol jazdnej osi. Problém môže byť aj v zadnej náprave. Mali ti spraviť gometriu aj pri vytočených kolesách do jednej a potom do druhej strany. Ja mám tento problém na alhambre už 270000 km a ani importér si s tým neporadil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no me po geometrii 100% jede rovne je treba to zkouset na novym asfaltu bez vyjetych koleji jinak pokud jsou na silnici nerivnosti tak to taha kazdemu .. kdysi jsem resil tlumice nevim uz jskej vyrobce to dela ale na spodnim uchyceni tlumice do tehlice jsou excentry kteryma je mozny stelovat i odklony ale v originale s tim hejbat nejde koukni jestli nemas vytrzenej silenblok v rameni to by mohlo delat... merily ti geometii na laserovy masine nebo jen optickou metodou ???¨na laseru to ukaze vsecno

[upravil dne 15/10/12 21:09 od dyno]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem ci laserova ci opticka, asi laserova (na kolesach boli take zrkadla a masina zbierala udaje, prepokladam ze to je laser) moze to byt silentblok ramena resp. moze to byt hocico, problem je ze neviem co. silentbloky sa zdaju byt v pohode, co samozrejme nemusi byt pravda. Inac aj zadne maju odchylku ale zadna naprava sa neda stelovat, ide o to ze akonahle pustim volant v priamom msmere, vzdy ma tendenciu sa pootocit doprava, auto ma 135tis km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mozno aj to...preto chcem pomenit vsetko co sa da...len sa nechcem dozit toho ze tomu nepomozem

Meniť všetko, čo sa dá, nie je riešenie, to sa len nas..eš, že si do toho veľa vrazil.

Daj sem protokol z geometrie.

Predné kolesá sú rovnaké, rovnako zjazdené?

Ak ti samé natočí volant nakrivo, tak by to mohli byť odklony/záklony. Ale tam sa nič nešteluje, jedine že by bolo auto po havárke.

Ešte by to mohla byť krivá zadná náprava - to prezradí ten \"uhol jazdnej osi\".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čapy nedavno menené, robi to aj na zimných 15kach, mozno to je nieco s horným ulozenim predneho tlmica, je tam blbý pristup, tazko to vizualne skontrolovat, mozno nejaky silentblok ramena je vybuchany, no nic..budem skumať dalej, ak na nieco pridem dam vediet ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento problem som mal ked som vymenil tlmice za sportove s tvrdym nastavenim. Je pravda ze moje auto uz bolo burane ale neviem s ktorej strany. Tlmice som dal vybrat a vymenit za stare a potom som siel s tlmicami k vyrobcovi aby ich otestoval, na nich nieje ziaden problem. Chystam sa to nanovo nahodit lebo uz mam aj originalne dorazy od vyrobcu tlmicov. Dam vam vediet co to robi, inak je aj nejake riesenie ked je auto po buracke ze sa to tahanie do strany nejako vyriesi?:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...